ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ   /   ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Επισυναπτόμενα Αρχεία (κάντε κλικ στους μπλε συνδέσμους)
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ απάντηση ΔΕΔΔΗΕ για το ΚΥΤ Φιλίππων - Σύνδεση Φωτοβολταϊκών Πάρκων
Επιστολή προς Διευθυν Συμβουλο ΔΕΔΔΗΕ ΚΥΤ Φιλίππων-1
ΓρΔ.19306.19.01.2024

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - Απάντηση ΔΕΔΔΗΕ για τις Επενδύσεις Φωτοβολταϊκών στο ΚΥΤ Φιλίππων
19/01/2024
ΠΗΓΗ: ΦΟΡΕΑΣ

πατήστε για μεγέθυνση

 

   

 

Δράμα 19 Ιανουαρίου 2024

 

 

 

 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

 

 

Επιτυχής η παρέμβαση του Επιμελητηρίου Δράμας προς τον ΔΕΔΔΗΕ και με την υποστήριξη της Υφυπουργού Ενέργειας & Περιβάλλοντος κ. Αλεξάνδρας Σδούκου, για την  αντικατάσταση κατεστραμμένου μετασχηματιστή ισχύος στο ΚΥΤ Φιλίππων που δίνει την δυνατότητα σύνδεσης των φωτοβολταϊκών πάρκων.  

 

 

 

Το Επιμελητήριο Δράμας ενημερώνει ότι μετά από την επιστολή του Προέδρου κ. Στέφανου Γεωργιάδη (αριθμ. Πρωτ 11/3-1-2024 συνημμένο 1 ) προς τον ΔΕΔΔΗΕ στην οποία  γινόταν έντονη αναφορά    στην αδυναμία σύνδεσης των φωτοβολταϊκών επενδύσεων  στην περιοχή του Δήμου Δοξάτου - ΠΕ Δράμας αλλά και περιοχών της Καβάλας, που υποστηρίζονται από την γραμμή Υ/Σ ΚΥΤ Φιλίππων, με αποτέλεσμα τον κίνδυνο βιωσιμότητας των επενδυτών, υπήρξε άμεση παρέμβαση της  Υφυπουργού ΥΠΕΝ κ. Αλεξάνδρας Σδούκου προς τον ΔΕΔΔΗΕ για την επίλυση του προβλήματος.

 

 

 

Τελικά υπήρξε απαντητική επιστολή του ΔΕΔΔΗΕ στην οποία ορίζεται σαφώς το χρονοδιάγραμμα αντικατάστασης του μετασχηματιστή και ο χρόνος σύνδεσης των πάρκων στο δίκτυο. Επισυνάπτουμε την επιστολή του ΔΕΔΔΗΕ προς το Επιμελητήριο Δράμας (αρ πρωτ. ΓρΔ/19306/19-1-2024 συνημμένο 2). Όπως επισημαίνεται στην επιστολή του Διευθύνοντα Συμβούλου κ. Μάνου, ο κατεστραμμένος μετασχηματιστής αντικαταστάθηκε προσωρινά με νέο Μ/Σ ισχύος 25ΜVA ο οποίος τίθεται σε λειτουργία μέχρι 21/1/2024, με αποτέλεσμα να συνδεθούν πάρκα που έχουν προτεραιότητα σύμφωνα με το πρωτόκολλο. Ταυτόχρονα στην επιστολή γίνεται αναφορά στην οριστική λύση, με τοποθέτηση του αναγκαίου μετασχηματιστή των 50MVA αυξημένης τάσης, που είναι προγραμματισμένη για τον μήνα Απρίλιο του 2024, ώστε να συνδεθούν τα πάρκα συνολικά λόγω απελευθέρωσης επιπλέοντος ηλεκτρικού χώρου.

 

 

 

Το Επιμελητήριο Δράμας ευχαριστεί την Υφυπουργό κ. Αλεξάνδρα Σδούκου για την παρέμβαση της, ώστε να υπάρξει απάντηση - λύση από τον ΔΕΔΔΗΕ και να τακτοποιηθεί ένα θέμα που ταλαιπωρεί εκατοντάδες επενδυτές. Τέλος ευχαριστούμε τον Διευθύνοντα Σύμβουλο ΔΕΔΔΗΕ κ. Μάνο για την αποδοχή του αιτήματος μας και για την ενημέρωση που μας κοινοποίησε, αναμένοντας την τήρηση του χρονοδιαγράμματος ολοκλήρωσης του έργου όπως αναφέρεται.

 

 

 

Στέφανος Γεωργιάδης

 

Πρόεδρος Επιμελητηρίου Δράμας

 

 

 

Αποστολή με email Εκτυπώσιμη μορφή

 

ΕΙΣΟΔΟΣ ΜΕΛΟΥΣ

symvoulos

Online Σύμβουλος του Επιχειρηματία

Online υπηρεσία ενημέρωσης επιχειρήσεων

περισσότερα
toyrismos

Τουρισμός στη Δράμα

Ολοκληρωμένος Τουριστικός Οδηγός

περισσότερα
dm

Ηλεκτρονική αγορά Προϊόντων

www.directmarket.gr

περισσότερα
catalogue

Επιχειρηματικός Οδηγός

Προβολή Επιχειρήσεων της Δράμας

περισσότερα

ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΕΣ & ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΙ ΦΟΡΕΙΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ

 
ΤΟ ΕΡΓΟ ΕΝΤΑΣΣΕΤΑΙ ΣΤΟ ΕΣΠΑ - Ε.Π. ΨΗΦΙΑΚΗ ΣΥΓΚΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΣΥΓΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ (ΕΤΠΑ) ΚΑΙ ΑΠΟ ΕΘΝΙΚΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣ