ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ   /   ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΡΘΡΩΝ


Η ΕΝΩΣΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΕΙ ΣΕ ΗΜΕΡΙΔΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 24 ΙΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΩΡΑ 7Μ.Μ. ΣΤΗΝ ΚΟΜΟΤΗΝΗ
22/07/2013
ΠΗΓΗ: ΦΟΡΕΑΣ

 

 

                                                 


 

Δελτίο Τύπου

 

ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΤΟΠΙΚΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΚΑΙ ΦΟΡΕΩΝ

 

Το κόστος ενέργειας στην πραγματική και παραγωγική οικονομία:
Τροχοπέδη ή εφαλτήριο ανάπτυξης;

 

 

ΗΜΕΡΙΔΑ - ΣΥΖΗΤΗΣΗ

 

24 Ιουλίου, 7μμ – ΚΟΜΟΤΗΝΗ, Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Ροδόπης

 

 

Η Ένωση Βιομηχανικών Καταναλωτών Ενέργειας (ΕΒΙΚΕΝ) αναλαμβάνει την πρωτοβουλία ενημέρωσης των τοπικών κοινωνιών και παραγόντων για το υψηλό κόστος και τις στρεβλώσεις της αγοράς ενέργειας με συνέπειες την άμεση απώλεια της ανταγωνιστικότητας παραγωγικών και εξωστρεφών επιχειρήσεων που συντηρούν δεκάδες χιλιάδες θέσεις εργασίας στην Ελληνική περιφέρεια.

 

Αρχίζοντας από τη Θράκη και με μία σειρά Ημερίδων ενημέρωσης σε όλη τη χώρα, θα αναδειχθεί η σημασία ενός ανταγωνιστικού και εκλογικευμένου κόστους ενέργειας σε ολόκληρη την οικονομία σαν βασικός αναπτυξιακός μοχλός. Θα ακολουθήσουν εκδηλώσεις σε Θεσσαλονίκη, Θεσσαλία, και Αθήνα.

 

Δεκάδες είναι οι μεταποιητικές επιχειρήσεις που άμεσα ή έμμεσα έχουν πληγεί από την έλλειψη εθνικής ενεργειακής και βιομηχανικής πολιτικής. Καιρός να θέσουμε τις σωστές αιτιολογικές βάσεις για την πραγματική ανάπτυξη.

 

Με τις τιμές ηλεκτρικής ενέργειας και φυσικού αερίου να αυξάνονται συνεχώς καθώς η χώρα βρίσκεται στο έκτο συνεχόμενο έτος βαθιάς ύφεσης, οι επαπειλούμενες συνέπειες για τον παραγωγικό ιστό της χώρας και τις τοπικές κοινωνίες είναι καταστροφικές. Τα παραδείγματα μόνο το τελευταίο διάστημα είναι πολλά και ανησυχητικά, με τις ανακοινώσεις για κλείσιμο μεγάλων και ιστορικών επιχειρήσεων να είναι πλέον καθημερινές.

 

Κατά τη διάρκεια της ημερίδας θα αναλυθούν εν συντομία οι βασικές στρεβλώσεις της δομής της αγοράς ενέργειας και θα κατατεθούν συγκεκριμένες προτάσεις για τη διόρθωσή τους.

 

Επίσης, θα συζητηθούν οι θεσμικές και νομικές κινήσεις που μπορούν να αναλάβουν οι πληγείσες επιχειρήσεις ενώ θα παρουσιαστούν αντιπροσωπευτικά παραδείγματα διαφόρων κλάδων εντάσεως ενέργειας, με στοιχεία που καταδεικνύουν μεταξύ άλλων:

 

1.      Αύξηση του αναξιοποίητου παραγωγικού δυναμικού και σταδιακή αποσύνθεση του δευτερογενούς τομέα.

2.      Μείωση της απασχόλησης άνω του 50% σε ορισμένους κλάδους.

3.      Απαξίωση επενδύσεων δισεκατομμυρίων σε βασικό εξοπλισμό και σε επενδύσεις εκσυγχρονισμού για τη βελτίωση της παραγωγής.

4.      Απώλεια διεθνούς ανταγωνιστικότητας και αποκλεισμό των ελληνικών βιομηχανιών από αγορές του εξωτερικού.

 

Στο πάνελ θα συμμετάσχουν επιχειρηματίες από μεταποιητικές επιχειρήσεις εντάσεως ενέργειας που θα μοιραστούν τη δική τους εμπειρία και καλούμε σε ανταλλαγή πληροφοριών και συσπείρωση όλους τους επιχειρηματίες που πλήττονται.

 

Σημείωση προς τους συντάκτες - Για περαιτέρω πληροφορίες επικοινωνήστε με τους:

1.      Δημήτρη Κολαΐτη, Τ. 6945 725 711, Ε. info@unicen.gr

      2.      Πάρη Γραβουνιώτη, Τ. 6974 998 528, Ε. pg@komotinipaper.gr

 

  


 

 

Σχετικά με την ΕΒΙΚΕΝ (www.unicen.gr): Η Ένωση Βιομηχανικών Καταναλωτών Ενέργειας (ΕΒΙΚΕΝ) εκπροσωπεί τις μεταποιητικές βιομηχανίες για τις οποίες η ενέργεια αποτελεί σημαντικό παράγοντα του συνολικού κόστους παραγωγής και βασικό μοχλό διεθνούς ανταγωνιστικότητας. Οι δράσεις της ΕΒΙΚΕΝ αφορούν την τόνωση της ανταγωνιστικότητας και τη στήριξη της απασχόλησης και της επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα.

 

ΕΒΙΚΕΝ - Εθνικής Αντιστάσεως 57, 152 31 Χαλάνδρι

Τηλ. 210 68 61 489, 210 62 83 490 & Fax. 210 6283496

Emailinfo@unicen.grwww.unicen.gr

Αποστολή με email Εκτυπώσιμη μορφή

 

ΕΙΣΟΔΟΣ ΜΕΛΟΥΣ

symvoulos

Online Σύμβουλος του Επιχειρηματία

Online υπηρεσία ενημέρωσης επιχειρήσεων

περισσότερα
toyrismos

Τουρισμός στη Δράμα

Ολοκληρωμένος Τουριστικός Οδηγός

περισσότερα
dm

Ηλεκτρονική αγορά Προϊόντων

www.directmarket.gr

περισσότερα
catalogue

Επιχειρηματικός Οδηγός

Προβολή Επιχειρήσεων της Δράμας

περισσότερα

ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΕΣ & ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΙ ΦΟΡΕΙΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ

 
ΤΟ ΕΡΓΟ ΕΝΤΑΣΣΕΤΑΙ ΣΤΟ ΕΣΠΑ - Ε.Π. ΨΗΦΙΑΚΗ ΣΥΓΚΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΣΥΓΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ (ΕΤΠΑ) ΚΑΙ ΑΠΟ ΕΘΝΙΚΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣ