ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ   /   ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΡΘΡΩΝ


Διοργάνωση Θεματικών Εργαστηρίων (workshops) για τις ανάγκες υλοποίησης του προγράμματος “STATUS”
19/02/2014
ΠΗΓΗ: ΦΟΡΕΑΣ

Δράμα 17 Φεβρουαρίου 2014

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Διοργάνωση Θεματικών Εργαστηρίων (workshops) για τις ανάγκες υλοποίησης του προγράμματος “STATUS

 

Με εντατικούς ρυθμούς υλοποιείται από το Επιμελητήριο Δράμας μια νέα δράση στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος εδαφικής συνεργασίας Southeast Europe (SEE) με τίτλο «STATUS» (Strategic Territorial Agendas forsmall and middle-sized townsurban systems). (Στρατηγική Εδαφικού Προγραμματισμού για μικρές και μεσαίου μεγέθους αστικά συστήματα).

 

Το πρόγραμμα υλοποιείται σε διακρατική συνεργασία με φορείς από πολλές χώρες της Νοτιοανατολικής Ευρώπης ενώ το έργο είναι 100% χρηματοδοτούμενο (κατά 85% από το ΕΤΠΑ και 15% από Εθνική συμμετοχή).

 

Κύριος στόχος  του προγράμματος είναι να υποστηρίξει τις πόλεις στην προσπάθειά τους να αναπτύξουν στρατηγικά πολεοδομικά σχέδια ως εργαλεία για την επίτευξη μιας αειφόρας ανάπτυξης και η καθοδήγησή τους στην προσπάθεια εφαρμογής των σχεδίων αυτών.

 

Την περίοδο αυτή ξεκινάει η υλοποίηση του Πακέτου Εργασιών 4 το οποίο ουσιαστικά ενεργοποιεί την διαδικασία δημιουργίας στρατηγικών πολεοδομικών σχεδίων για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας. Επίσης συγχρόνως υλοποιείται και το πακέτο εργασιών 5.1. το οποίο ασχολείται με τις αστικές ομάδες ανάπτυξης δραστηριοτήτων. Στο πλαίσιο των δύο πακέτων εργασίας, οργανώνονται στη Δράμα εργαστήρια με διαφορετικά θεματικά αντικείμενα που συνδέονται με τα φλέγοντα ζητήματα της ανάπτυξης των επιχειρήσεων μέσα στον αστικό σχεδιασμό στις πόλεις.

 

Για την υλοποίηση του έργου θα πραγματοποιηθούν τρία θεματικά εργαστήρια (workshops). Στα εργαστήρια αυτά θα προσκληθούν όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς με σκοπό την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας στην περιοχή της Δράμας.

 

  • Το πρώτο προπαρασκευαστικό εργαστήριο πραγματοποιήθηκε από 30 Οκτωβρίου έως 1 Νοεμβρίου 2013 και συμμετείχαν σε αυτό επιχειρηματίες και φορείς που έχουν ενεργό ρόλο στην ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας και την υποστήριξη της στην περιοχή της Δράμας
  • Το δεύτερο προπαρασκευαστικό εργαστήριο θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2014 και θα θίξει τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η επιχειρηματικότητα και θα προσπαθήσει να τα επιλύσει μέσω των εργαλείων που διαθέτει σε κάθε πόλη με τους φορείς υποστήριξης της επιχειρηματικότητας. Στο εργαστήριο αυτό θα προσδιοριστεί η πρώτη ομάδα συχνών προβλημάτων στις πόλεις με τις λύσεις που θα τα συνοδεύουν.

 

Για περισσότερες πληροφορίες και για δήλωση συμμετοχής στα θεματικά εργαστήρια οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο Επιμελητήριο Δράμας στο τηλέφωνο 25210-55160.

 

 

 

Για το Επιμελητήριο Δράμας

Ο Πρόεδρος

Στέφανος Α. Γεωργιάδης

 

Αποστολή με email Εκτυπώσιμη μορφή

 

ΕΙΣΟΔΟΣ ΜΕΛΟΥΣ

symvoulos

Online Σύμβουλος του Επιχειρηματία

Online υπηρεσία ενημέρωσης επιχειρήσεων

περισσότερα
toyrismos

Τουρισμός στη Δράμα

Ολοκληρωμένος Τουριστικός Οδηγός

περισσότερα
dm

Ηλεκτρονική αγορά Προϊόντων

www.directmarket.gr

περισσότερα
catalogue

Επιχειρηματικός Οδηγός

Προβολή Επιχειρήσεων της Δράμας

περισσότερα

ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΕΣ & ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΙ ΦΟΡΕΙΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ

 
ΤΟ ΕΡΓΟ ΕΝΤΑΣΣΕΤΑΙ ΣΤΟ ΕΣΠΑ - Ε.Π. ΨΗΦΙΑΚΗ ΣΥΓΚΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΣΥΓΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ (ΕΤΠΑ) ΚΑΙ ΑΠΟ ΕΘΝΙΚΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣ