ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ   /   ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Επισυναπτόμενα Αρχεία (κάντε κλικ στους μπλε συνδέσμους)
Protaseis_F-712983814.KEE.gia.rythmisi.lixipr.ofeilon.se.100.doseis-1.pdf
rythmiseisOAEEepistoliprosKEEE-3_F811160458.pdf

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΡΟΕΔΡΩΝ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΩΝ ΜΕ ΤΟΝ ΓΕΝΙΚΟ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΟΥ ΥΠ.ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ
23/03/2015
ΠΗΓΗ: ΦΟΡΕΑΣ

Δράμα 23 Μαρτίου 2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

 

Το Επιμελητήριο Δράμας ενημερώνει τα μέλη του ότι πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα την Πέμπτη 19.3.2015 η συνάντηση των Προέδρων Επιμελητηρίων Δράμας κ. Στέφανου Γεωργιάδη, Φθιώτιδας κ. Αλέξανδρου Διαμαντάρα και του εκπροσώπου του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών κ. Γεώργιου Φλωρά,  με τον  Γενικό Γραμματέα του Υπ. Κοινωνικών Ασφαλίσεων κ. Γιώργο Ρωμανιά  και τον εν δυνάμει νέο διοικητή του ΟΑΕΕ κ. Τάσο Πετρόπουλο.

Την σύσκεψη οργάνωσε ο Βουλευτής Δράμας κ. Χρήστος Καραγιαννίδης μετά από αίτημα του Προέδρου του Επιμελητηρίου Δράμας, ενώ συμμετείχε επίσης στην σύσκεψη  και ο Βουλευτής Φθιώτιδας κ. Δημήτρης Βέτας.

Σε μια πολύωρη και εποικοδομητική σύσκεψη εργασίας, παρουσιάσθηκαν οι θέσεις των Επιμελητηρίων σχετικά με το μέλλον του Οργανισμού Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ) και κυρίως οι προτάσεις για τις ρυθμίσεις των οφειλών και το ύψος τρεχουσών εισφορών. Οι προτάσεις αυτές αποτελούν θέση της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας καθώς και των επαγγελματικών οργανώσεων.

Ο Γενικός Γραμματέας κ. Γιώργος Ρωμανιάς αποδέχθηκε τις προτάσεις και αναγνώρισε ότι το αμέσως επόμενο  δίμηνο χρειάζονται συνολικές παρεμβάσεις,  με τροπολογίες και νομοθετικές ενέργειες, ώστε να δοθεί λύση στην βιωσιμότητα του Ταμείου, αλλά και ευέλικτες δυνατότητες στους οφειλέτες, ώστε να μπορούν να ανταποκριθούν σύμφωνα με τα εισοδήματα τους.  Τέλος αποδέχθηκε να υπάρχει συνεργασία το επόμενο δίμηνο με τους φορείς για τα θέματα του ΟΑΕΕ.   

Σημαντική παράμετρος της νέας ρύθμισης είναι η αποποινικοποίηση των οφειλετών του ΟΑΕΕ η οποία αποφασίσθηκε και υιοθετεί τις γνωμοδοτήσεις συνταγματολόγων που είχαν κατατεθεί από τους φορείς. Χρειάζονται όμως περαιτέρω βελτιώσεις στην ρύθμιση των 100 δόσεων και αυτό έγινε απόλυτα κατανοητό τόσο από τον Γενικό Γραμματέα όσο και από τον νέο διοικητή του ΟΑΕΕ, ώστε να αξιοποιηθεί στο μεγαλύτερο βαθμό από τους οφειλέτες. Είναι γεγονός ότι η ρύθμιση οφειλών στον ΟΑΕΕ αποτελεί ιδιάζουσα περίπτωση και χρήζει διαφορετικής προσέγγισης σε σχέση με τις μέχρι τώρα ψηφισθείσες διατάξεις.     

Παραθέτουμε συνημμένα τις προτάσεις της ΚΕΕΕ

Επιμελητήριο Δράμας

Αποστολή με email Εκτυπώσιμη μορφή

 

ΕΙΣΟΔΟΣ ΜΕΛΟΥΣ

symvoulos

Online Σύμβουλος του Επιχειρηματία

Online υπηρεσία ενημέρωσης επιχειρήσεων

περισσότερα
toyrismos

Τουρισμός στη Δράμα

Ολοκληρωμένος Τουριστικός Οδηγός

περισσότερα
dm

Ηλεκτρονική αγορά Προϊόντων

www.directmarket.gr

περισσότερα
catalogue

Επιχειρηματικός Οδηγός

Προβολή Επιχειρήσεων της Δράμας

περισσότερα

ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΕΣ & ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΙ ΦΟΡΕΙΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ

 
ΤΟ ΕΡΓΟ ΕΝΤΑΣΣΕΤΑΙ ΣΤΟ ΕΣΠΑ - Ε.Π. ΨΗΦΙΑΚΗ ΣΥΓΚΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΣΥΓΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ (ΕΤΠΑ) ΚΑΙ ΑΠΟ ΕΘΝΙΚΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣ