ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ   /   ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΡΘΡΩΝ


Εκδήλωση με θέμα: «Ξεπερνώντας τα προβλήματα στις συνοριακές περιοχές: Η κατάσταση στην Ελλάδα – Βουλγαρία»
06/05/2016
ΠΗΓΗ: ΦΟΡΕΑΣ

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή μέσω της Γενικής Διεύθυνσης Περιφερειακής Ανάπτυξης

υποστηρίζει τις δράσεις του Επιμελητηρίου Δράμας για τα προβλήματα στις συνοριακές περιοχές

 Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και ειδικά η Γενική Διεύθυνση  Περιφερειακής Ανάπτυξης  (DGREGIO) υποστηρίζει έμπρακτα την εκδήλωση που διοργανώνει το Επιμελητήριο Δράμας την Τρίτη 10 Μαΐου 2016 με θέμα: «Ξεπερνώντας τα προβλήματα στις συνοριακές περιοχές: Η κατάσταση στην Ελλάδα – Βουλγαρία».  Η συνάντηση θα γίνει στο πλαίσιο  της ανασκόπησης και της ιδιαίτερα σημαντικής έρευνας, που διεξάγει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, για τα εμπόδια συνεργασίας που  υπάρχουν στις παραμεθόριες περιοχές της Ευρώπης. Ως μέρος αυτής της διαδικασίας, το Επιμελητήριο Δράμας έχει επιλέγει ως φορέας να υποστηρίξει την έρευνα  για την μείωση των νομικών και διοικητικών εμποδίων στις παραμεθόριες περιοχές της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αυτό περιλαμβάνει μια μελέτη σχετική με  τα εμπόδια που αναπτύσσονται στη συνοριακή περιοχή Βουλγαρίας – Ελλάδας για τις επιχειρηματικές δραστηριότητες  και γενικότερα για την διασυνοριακή ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας.  

 

Στην συνεδρίαση Ειδικοί σύμβουλοι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής θα συνδράμουν στην προσπάθεια του Επιμελητηρίου Δράμας, δίνοντας τις κατευθυντήριες γραμμές και καταγράφοντας ταυτόχρονα τα  ζητήματα που αφορούν του Έλληνες και Βούλγαρους επιχειρηματίες.  Σημαντικός αριθμός φορέων από την Ελλάδα έχει ήδη εκδηλώσει ενδιαφέρον συμμετοχής,  όπως το Υπουργείο Μακεδονίας Θράκης, η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, Επιμελητήρια από την Κεντρική Μακεδονία και την Ανατολική Μακεδονία & Θράκη. Αντίστοιχα σημαντικοί φορείς από τη Βουλγαρία θα εκπροσωπηθούν στη συνάντηση.

 

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Δράμας κ. Στέφανος Γεωργιάδης, όπως τόνισε στο μήνυμα που απεύθυνε με την πρόσκληση του προς τους συμμετέχοντες,  η διασυνοριακή συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών ξεκίνησε πρωτίστως από τους επιχειρηματίες και οφείλουμε ως φορείς να συνδράμουμε στην επίλυση των διαφόρων προβλημάτων επ’ ωφελεία και των δύο περιοχών, προτείνοντας μέτρα και δράσεις προς τις Εθνικές Κυβερνήσεις και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.  

 

Στέφανος Γεωργιάδης

 

Πρόεδρος Επιμελητηρίου Δράμας

 

Αποστολή με email Εκτυπώσιμη μορφή

 

ΕΙΣΟΔΟΣ ΜΕΛΟΥΣ

symvoulos

Online Σύμβουλος του Επιχειρηματία

Online υπηρεσία ενημέρωσης επιχειρήσεων

περισσότερα
toyrismos

Τουρισμός στη Δράμα

Ολοκληρωμένος Τουριστικός Οδηγός

περισσότερα
dm

Ηλεκτρονική αγορά Προϊόντων

www.directmarket.gr

περισσότερα
catalogue

Επιχειρηματικός Οδηγός

Προβολή Επιχειρήσεων της Δράμας

περισσότερα

ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΕΣ & ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΙ ΦΟΡΕΙΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ

 
ΤΟ ΕΡΓΟ ΕΝΤΑΣΣΕΤΑΙ ΣΤΟ ΕΣΠΑ - Ε.Π. ΨΗΦΙΑΚΗ ΣΥΓΚΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΣΥΓΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ (ΕΤΠΑ) ΚΑΙ ΑΠΟ ΕΘΝΙΚΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣ