ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ   /   ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΡΘΡΩΝ


Σύσκεψη Εργασίας με τον Γενικό Γραμματέα Εμπορίου του Υπουργείου Οικονομίας & Ανάπτυξης
01/11/2018
ΠΗΓΗ: ΦΟΡΕΑΣ

πατήστε για μεγέθυνση

Δράμα 1 Νοεμβρίου 2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σύσκεψη Εργασίας με τον Γενικό Γραμματέα Εμπορίου του 

Υπουργείου Οικονομίας & Ανάπτυξης

Την Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2018 πραγματοποιήθηκε στο Επιμελητήριο Δράμας σύσκεψη εργασίας με τον Γενικό Γραμματέα Εμπορίου του Υπουργείου Οικονομίας & Ανάπτυξης κ. Δημήτριο Αυλωνίτη. Της σύσκεψης προήδρευσε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Δράμας και Υπεύθυνος Διεθνών σχέσεων και Εξωστρέφειας της ΚΕΕΕ κ. Στέφανος Γεωργιάδης. Συμμετείχαν εκ μέρους της ΚΕΕΕ ο κ. Ιορδάνης Τσώτσος Γ’ Αντιπρόεδρος ΚΕΕΕ και πρόεδρος Επιμελητηρίου Πέλλας, ο κ. Ιωάννης Βουτσινάς Υπεύθυνος Ανάπτυξης της ΚΕΕΕ και πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Πειραιά, ο κ. Χριστόδουλος Τοψίδης πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Επιμελητηρίων ΑΜ-Θ και πρόεδρος Έβρου, ο κ. Νικόλαος Αγγελίδης πρόεδρος του ΕΒΕ Ροδόπης, ο κ. Στυλιανός Μωραϊτης πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ξάνθης, ο κ. Μάρκος Δέμπας πρόεδρος Επιμελητηρίου Καβάλας, ο κ. Κωνσταντίνος Λεβέντης Αντιπρόεδρος Επιμελητηρίου Ηλιείας και ο κ. Σπυρίδων Κάλφας Οικονομικός Επόπτης του Επιμελητηρίου Ξάνθης. Στην σύσκεψη επίσης συμμετείχαν ο διευθυντής της ΚΕΕΕ κ. Αποστολόπουλος και ο διευθυντής του επιμελητηρίου Δράμας κ. Αλεξανδρίδης.

Τα θέματα που συζητήθηκαν ήταν: 1) Το πρόβλημα του παραεμπορίου από Βουλγαρία στις πύλες εισόδου της Περιφέρειας ΑΜ-Θ. 2) Οι αναγκαίες βελτιώσεις των διατάξεων της Επιμελητηριακής Νομοθεσίας 3) Προσλήψεις υπαλλήλων και επιστημονικού προσωπικού στα Επιμελητήρια 4) Ίδρυση και λειτουργία των Κέντρων Υποστήριξης Επιχειρηματικότητας στα Επιμελητήρια. 5) Λειτουργία ΓΕΜΗ 

Ο Γενικός Γραμματέας αναφερόμενος στα ζητήματα του παραεμπορίου, ανακοίνωσε τις ενέργειες που έχει κάνει το Υπουργείο προς την πλευρά της Βουλγαρίας, καθώς και την συνεργασία με τις Περιφέρεια ΑΜ-Θ και τις αρμόδιες υπηρεσίες για την πάταξη του φαινομένου που προκαλεί τεράστια προβλήματα στην εθνική & τοπική οικονομία.  Στα ζητήματα της επιμελητηριακής νομοθεσίας τάχθηκε υπέρ των θέσεων των Επιμελητηρίων και δεσμεύτηκε για την εξεύρεση λύσεων. Εκφράσθηκε επίσης ότι βούληση του υπουργείου είναι ότι τα 59 Επιμελητήρια της χώρας θα κληθούν άμεσα να εφαρμόσουν τα Κέντρα Υποστήριξης Επιχειρηματικότητας και θα δοθεί όπως προβλέπεται & η ανάλογη υποστήριξη. 

Στην συνέχεια την επόμενη ημέρα ο Γενικός Γραμματέας συμμετείχε στην 4η αποκεντρωμένη συνεδρίαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην οποία συνδιοργανωτής ήταν το Επιμελητήριο Δράμας.

Στέφανος Γεωργιάδης

Πρόεδρος Επιμελητηρίου Δράμας

 

Αποστολή με email Εκτυπώσιμη μορφή

 

ΕΙΣΟΔΟΣ ΜΕΛΟΥΣ

symvoulos

Online Σύμβουλος του Επιχειρηματία

Online υπηρεσία ενημέρωσης επιχειρήσεων

περισσότερα
toyrismos

Τουρισμός στη Δράμα

Ολοκληρωμένος Τουριστικός Οδηγός

περισσότερα
dm

Ηλεκτρονική αγορά Προϊόντων

www.directmarket.gr

περισσότερα
catalogue

Επιχειρηματικός Οδηγός

Προβολή Επιχειρήσεων της Δράμας

περισσότερα

ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΕΣ & ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΙ ΦΟΡΕΙΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ

 
ΤΟ ΕΡΓΟ ΕΝΤΑΣΣΕΤΑΙ ΣΤΟ ΕΣΠΑ - Ε.Π. ΨΗΦΙΑΚΗ ΣΥΓΚΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΣΥΓΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ (ΕΤΠΑ) ΚΑΙ ΑΠΟ ΕΘΝΙΚΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣ