ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ   /   ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Επισυναπτόμενα Αρχεία (κάντε κλικ στους μπλε συνδέσμους)
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: Σύσκεψη εργασίας του Υπουργού Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης με τους Προέδρους των Επιμελητηρίων της χώρας, της ΕΣΕΕ και της ΓΣΒΕΕ
01/09/2016
ΠΗΓΗ: ΦΟΡΕΑΣ

Σύσκεψη εργασίας του Υπουργού Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης  με τους Προέδρους των Επιμελητηρίων της χώρας,

της ΕΣΕΕ και της ΓΣΒΕΕ

 

Πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 29 Αυγούστου 2016 και ώρα 13.00, σύσκεψη εργασίας του Υπουργού Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κ.  Γιώργου Κατρούγκαλου με τους Προέδρους των Επιμελητηρίων της χώρας, της ΕΣΕΕ και της ΓΣΒΕΕ. Στη συνάντηση συμμετείχε η αναπληρώτρια υπουργός κ. Ράνια Αντωνοπούλου, ο υφυπουργός Εργασίας, κ.  Τάσος Πετρόπουλος, η διοικήτρια του ΟΑΕΔ  κ. Μαρία Καραμεσίνη και οι γενικοί γραμματείς των υπουργείων Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Αλληλεγγύης, Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού και Οικονομικών, με θέμα την ενίσχυση της απασχόλησης και της επιχειρηματικότητας στο χώρο των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων.  Η σύσκεψη ήταν πολύωρη και εποικοδομητική όπου οι Πρόεδροι των Επιμελητηρίων έθεσαν τα ερωτήματα, εξέφρασαν τις απόψεις και κατέθεσαν τις προτάσεις τους, προς τον Υπουργό και το επιτελείο του. Όπως δήλωσε ο Υπουργός και επίσης αναγνωρίζει , «οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις έχουν υποστεί τα τελευταία χρόνια δυσανάλογη μείωση των εσόδων τους λόγω των δυσβάσταχτων μέτρων των μνημονίων».

Τα θέματα που τέθηκαν από τους Προέδρους των Επιμελητηρίων αφορούσαν τις οφειλές στα ταμεία, το ύψος των ασφαλιστικών εισφορών, το ύψος των προστίμων, την ευελιξία των προγραμμάτων επιδότησης εργαζομένων, την μαθητεία, την εκπαίδευση και κατάρτιση καθώς και άλλα ζητήματα που αφορούν την γενικότερη οικονομική πολιτική.     

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Δράμας εκτός των άλλων έθεσε στον  Υφυπουργό κ. Τάσο Πετρόπουλο αρμόδιο για το θέμα του ΟΑΕΕ το κάτωθι ερώτημα:

«Αν ενστερνίζονται την πρόταση των φορέων για πάγωμα των οφειλών και αποποίηση του ασφαλιστικού χρόνου από τον οφειλέτη, ώστε να μπορέσει να καταβάλλει τουλάχιστον την τρέχουσα εισφορά όπως υπολογίζεται πλέον με τον νέο νόμο σε ποσοστό επί του καθαρού εισοδήματος.»   Όπως επεσήμανε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Δράμας είναι μονόδρομος πλέον η οριστική αντιμετώπιση του ζητήματος, διότι ο αριθμός των οφειλετών και το ύψος των οφειλών έχει ξεφύγει και οδηγεί το ταμείο σε κατάρρευση.

Ο κ. Πετρόπουλος απάντησε ότι μέχρι τον Δεκέμβριο θα υπάρξει αναγκαστικά λύση, διότι τα δεδομένα από 1/1/2017 αλλάζουν όσον αφορά το ασφαλιστικό σύστημα. (Ενοποίηση ταμείων, έλλειψη κρατικής χρηματοδότησης, κοινός μηχανισμός είσπραξης φορολογικών και ασφαλιστικών οφειλών, κλπ). Όπως είπε οι θέσεις του Υπουργείου είναι κοντά στις θέσεις των φορέων και σύντομα θα υπάρξουν εξελίξεις.

Το Επιμελητήριο Δράμας σε συνεργασία και με άλλα Επιμελητήρια της χώρας, προωθεί την πρόταση για αντιμετώπιση του προβλήματος των οφειλών στα πλαίσια του παγώματος αυτών ή της αποποίησης του ασφαλιστικού χρόνου, με ταυτόχρονη έναρξη καταβολής της τρέχουσας εισφοράς. Έτσι ενεργοποιείται ένας πολύ μεγάλος αριθμός ανασφάλιστων οφειλετών, οι οποίοι με το νέο σύστημα θα μπορούν να καταβάλλουν σύμφωνα με τα εισόδημα τους την νέα εισφορά απαλλαγμένοι από παλιές οφειλές.

                         

Στέφανος Γεωργιάδης

Πρόεδρος Επιμελητηρίου Δράμας

Αποστολή με email Εκτυπώσιμη μορφή

 

ΕΙΣΟΔΟΣ ΜΕΛΟΥΣ

symvoulos

Online Σύμβουλος του Επιχειρηματία

Online υπηρεσία ενημέρωσης επιχειρήσεων

περισσότερα
toyrismos

Τουρισμός στη Δράμα

Ολοκληρωμένος Τουριστικός Οδηγός

περισσότερα
dm

Ηλεκτρονική αγορά Προϊόντων

www.directmarket.gr

περισσότερα
catalogue

Επιχειρηματικός Οδηγός

Προβολή Επιχειρήσεων της Δράμας

περισσότερα

ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΕΣ & ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΙ ΦΟΡΕΙΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ

 
ΤΟ ΕΡΓΟ ΕΝΤΑΣΣΕΤΑΙ ΣΤΟ ΕΣΠΑ - Ε.Π. ΨΗΦΙΑΚΗ ΣΥΓΚΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΣΥΓΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ (ΕΤΠΑ) ΚΑΙ ΑΠΟ ΕΘΝΙΚΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣ