ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ   /   ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΡΘΡΩΝ


Εσπερίδα με το Ελληνο-Αφρικανικό Επιμελητήριο Εμπορίου και Ανάπτυξης με θέμα «EΠΕΝΔΥΤΙΚΈΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΥΠΟΣΑΧΑΡΙΑ ΑΦΡΙΚΗ»
06/04/2017
ΠΗΓΗ: ΦΟΡΕΑΣ

πατήστε για μεγέθυνση
πατήστε για μεγέθυνση

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 ΕΣΠΕΡΙΔΑ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΔΡΑΜΑΣ &

 ΕΛΛΗΝΟ-ΑΦΡΙΚΑΝΙΚΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ

 

Πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 3 Απριλίου 2017 με επιτυχία, η ενημερωτική εσπερίδα που συνδιοργάνωσε το Επιμελητήριο Δράμας με το Ελληνο-Αφρικανικό Επιμελητήριο Εμπορίου και Ανάπτυξης, με θέμα «EΠΕΝΔΥΤΙΚΕΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΥΠΟΣΑΧΑΡΙΑ ΑΦΡΙΚΗ» .

Στο Συνεδριακό Κέντρο ο Πρόεδρος κ. Στέφανος Γεωργιάδης και η Διοίκηση του Επιμελητηρίου Δράμας, υποδέχθηκαν τον κ.  Βασίλη Τακά, Επίτιμο Πρόξενο της Νοτίου Αφρικής στην Θεσσαλονίκη και Αντιπρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου  του Ελληνο-Αφρικανικού Επιμελητηρίου, τον κ. UsmanAriOGAH Επιτετραμμένο Πρέσβη της Νιγηρίας,   την κα Βίκυ Πανταζοπούλου, Επίτιμη Πρόξενο της Κένυας και τον  κ.  Δημήτρη  Λουκά, Πρόεδρο του Ελληνο- Ζαμπιανού Επιμελητήριου. Προσκλήθηκαν και συμμετείχαν οι Πρόεδροι των Επιμελητηρίων: ΕΒΕ Ροδόπης κ. Νικόλαος Αγγελίδης, Επαγ. & Βιοτεχνικού Ροδόπης κ. Αργύριος Αργυρόπουλος, Έβρου Χριστόδουλος Τοψίδης, Καβάλας Άγγελος Τσατσούλης, ο Αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Ξάνθης κ. Σπύρος Κάλφας καθώς και το μέλος του ΔΣ του Ελληνο-Αραβικού Επιμελητηρίου κ. Νίκος Χαρακίδης.  Συμμετείχαν επίσης αρκετά μεγάλος αριθμός  επιχειρηματιών από την Δράμα και την Περιφέρεια ΑΜ-Θ, που είτε δραστηριοποιούνται με εξαγωγές στις χώρες της Υποσαχάριας Αφρικής, είτε ενδιαφέρονται να αναπτύξουν δραστηριότητα και συνεργασίες.

Ο Πρέσβης της Νιγηρίας και οι επίτιμοι Πρόξενοι της Νοτίου Αφρικής, Κένυας και Ζάμπιας παρουσίασαν την οικονομία των χωρών τους καθώς και τις επενδυτικές δυνατότητες που μπορούν να αναπτύξουν οι Ελληνικές επιχειρήσεις στην Αφρική. Μέσα από τις ερωτήσεις και τον διάλογο που ακολούθησε  μεταξύ των επιχειρηματιών που συμμετείχαν και των εκπροσώπων του Ελληνο-Αφρικανικού Επιμελητηρίου, παρουσιάσθηκε και η δυνατότητα υποστήριξης όσων ενδιαφέρονται να δραστηριοποιηθούν στην Αφρική. Οι κλάδοι που ενδιαφέρουν κυρίως είναι ο κατασκευαστικός, η ενέργεια, η αγροτοδιατροφή, η μεταφορά τεχνογνωσίας στην αγροτική καλλιέργεια , ο αγροτικός εξοπλισμός & τα μηχανήματα, η ξυλεία, η υψηλή τεχνολογία αλλά και πολλοί ακόμη κλάδοι που μπορούν οι ελληνικές επιχειρήσεις να επενδύσουν. Αξίζει να αναφέρουμε ότι οι ρυθμοί ανάπτυξης των περισσοτέρων χωρών της Υποσαχάριας Αφρικής είναι μεγαλύτεροι του 6% και η μεσαία τάξη αγγίζει πλέον το 1,5 δις πληθυσμό, ο οποίος είναι ισχυροί καταναλωτές.

Το αμέσως επόμενο διάστημα το Επιμελητήριο Δράμας και το Ελληνο-Αφρικανικό Επιμελητήριο, θα αναπτύξουν αμφίδρομη επικοινωνία και υποστήριξη για τις επιχειρήσεις που ενδιαφέρονται για την συγκεκριμένη αγορά.

Οι παρουσιάσεις των ομιλητών διατίθενται στο Επιμελητήριο Δράμας για κάθε ενδιαφερόμενο. Επίσης στο portalwww.helafrican-chamber.gr υπάρχουν όλες οι πληροφορίες καθώς επίσης σύντομα θα υπάρξει και linkστο www.dramanet.gr, το portalτου Επιμελητηρίου Δράμας.

 

Στέφανος Γεωργιάδης

 

Πρόεδρος Επιμελητηρίου Δράμας

 

Αποστολή με email Εκτυπώσιμη μορφή

 

ΕΙΣΟΔΟΣ ΜΕΛΟΥΣ

symvoulos

Online Σύμβουλος του Επιχειρηματία

Online υπηρεσία ενημέρωσης επιχειρήσεων

περισσότερα
toyrismos

Τουρισμός στη Δράμα

Ολοκληρωμένος Τουριστικός Οδηγός

περισσότερα
dm

Ηλεκτρονική αγορά Προϊόντων

www.directmarket.gr

περισσότερα
catalogue

Επιχειρηματικός Οδηγός

Προβολή Επιχειρήσεων της Δράμας

περισσότερα

ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΕΣ & ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΙ ΦΟΡΕΙΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ

 
ΤΟ ΕΡΓΟ ΕΝΤΑΣΣΕΤΑΙ ΣΤΟ ΕΣΠΑ - Ε.Π. ΨΗΦΙΑΚΗ ΣΥΓΚΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΣΥΓΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ (ΕΤΠΑ) ΚΑΙ ΑΠΟ ΕΘΝΙΚΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣ