ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ   /   ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΡΘΡΩΝ


Επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Επιμελητήριο Δράμας
31/07/2017
ΠΗΓΗ: ΦΟΡΕΑΣ

πατήστε για μεγέθυνση
πατήστε για μεγέθυνση

Την Πέμπτη 27-7-2017 ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, συνοδευόμενος από τον Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής της Ν.Δ., κ. Λευτέρη Αυγενάκη, επισκέφτηκαν το Επιμελητήριο Δράμας  όπου σε μια ανοικτή συνάντηση συνομίλησαν με εκπροσώπους επιχειρηματικών & επιστημονικών φορέων καθώς και επιχειρήσεων της Δράμας. Στην συνάντηση συμμετείχαν ο Βουλευτής Δράμας κ. Δ. Κυριαζίδης, ο Περιφερειάρχης  Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χρήστος Μέτιος, ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Αργύρης Πατακάκης ο Δήμαρχος Δράμας κ. Χρ. Μαμσάκος και ο Δήμαρχος Δοξάτου κ. Δ. Δαλακάκης.                

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Στέφανος Γεωργιάδης εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου, αναφέρθηκε στα κρίσιμα ζητήματα που απασχολούν τις επιχειρήσεις μέλη του ενώ πρόβαλε τους ισχυρούς κλάδους οικονομίας της περιοχής καθώς και τα πλεονεκτήματα της. Μίλησε για την σημαντική αύξηση των εξαγωγών της Δράμας, κυρίως από την εξόρυξη μαρμάρου, των αγροτοδιατροφικών προϊόντων και των προϊόντων υψηλής τεχνολογίας. Ο κ. Γεωργιάδης παρέδωσε ανάλογο υπόμνημα συνοδευόμενο και από την επικαιροποιημένη μελέτη (2016) αποτύπωσης της οικονομίας της Δράμας. Στο υπόμνημα περιλαμβάνονται οι προτάσεις και επισημάνσεις για το φορολογικό , τον ακατάσχετο λογαριασμό επιχειρήσεων, οι παλιές οφειλές στον ΟΑΕΕ και οι νέες εισφορές του ΕΦΚΑ, τα ερωτήματα για την εφαρμογή του εξωδικαστικού μηχανισμού ρύθμισης οφειλών, τα δάνεια με τις εγγυήσεις του ΕΔ, τις οφειλές του ΟΑΕΔ προς τις επιχειρήσεις (4% & 12%),  τα προγράμματα του ΕΣΠΑ & ο αναπτυξιακός νόμος, τον ρόλο των Τραπεζών και τις χρεώσεις που επιβαρύνουν τις επιχειρήσεις,  τις εξαγωγικές πιστώσεις, το κόστος ηλεκτρικού ρεύματος στις επιχειρήσεις, την αντίθεση στο άνοιγμα καταστημάτων τις Κυριακές, στο νόμο για τα Πνευματικά δικαιώματα, σε θέματα που αφορούν τον κλάδο εστίασης, τουρισμού και αναψυχής. Επίσης δόθηκε ξεχωριστό υπόμνημα με τις αναπτυξιακές προτάσεις και αναγκαίες παρεμβάσεις υποδομών στην ΠΕ Δράμας με πρωτεύων αίτημα τους οδικούς άξονες και την Σύνδεση με την Εγνατία Οδό. Οι προτάσεις στηρίζονται στον χωροταξικό σχεδιασμό της Περιφέρειας ΑΜ-Θ για την ΠΕ Δράμας και αφορούν οδικούς άξονες, σιδηρόδρομο, χωρική διάρθρωση, πρωτογενή τομέα, Μεταποίηση, Ενέργεια, Τριτογενή τομέα & Τουρισμό, Παιδεία, Έρευνα & Καινοτομία .

Ο Πρόεδρος κ. Κυριάκος Μητσοτάκης αφού άκουσε τους φορείς, αναφερόμενος στα θέματα που τέθηκαν αναγνώρισε την αναγκαιότητα κατασκευής των αξόνων για την σύνδεση με την Εγνατία οδό και δεσμεύτηκε να υποστηρίξει το έργο. Επίσης σε θέματα που αφορούν το φορολογικό τάχθηκε υπέρ της μείωσης της φορολογίας και την αναγκαιότητα για μια σειρά από διαρθρωτικές παρεμβάσεις που θα διευκολύνουν την προσέλκυση επενδύσεων ενώ για τον κλάδο του μαρμάρου ανέφερε ότι αρκετά από τα ζητήματα που δημιουργούν πρόβλημα στις επιχειρήσεις, μπορούν να επιλυθούν εύκολα και απλά, με στοχευμένες ενέργειες.

                                                                 

                                                                                                                                    Στέφανος Γεωργιάδης

Πρόεδρος Επιμελητηρίου Δράμας

 

 

Αποστολή με email Εκτυπώσιμη μορφή

 

ΕΙΣΟΔΟΣ ΜΕΛΟΥΣ

symvoulos

Online Σύμβουλος του Επιχειρηματία

Online υπηρεσία ενημέρωσης επιχειρήσεων

περισσότερα
toyrismos

Τουρισμός στη Δράμα

Ολοκληρωμένος Τουριστικός Οδηγός

περισσότερα
dm

Ηλεκτρονική αγορά Προϊόντων

www.directmarket.gr

περισσότερα
catalogue

Επιχειρηματικός Οδηγός

Προβολή Επιχειρήσεων της Δράμας

περισσότερα

ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΕΣ & ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΙ ΦΟΡΕΙΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ

 
ΤΟ ΕΡΓΟ ΕΝΤΑΣΣΕΤΑΙ ΣΤΟ ΕΣΠΑ - Ε.Π. ΨΗΦΙΑΚΗ ΣΥΓΚΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΣΥΓΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ (ΕΤΠΑ) ΚΑΙ ΑΠΟ ΕΘΝΙΚΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣ