ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ   /   ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Επισυναπτόμενα Αρχεία (κάντε κλικ στους μπλε συνδέσμους)
Ait Ekthesi_final
Final draft_22.9.2020

ICC Ελλάς // 'Call for Comments' επί του Σχεδίου του νέου Νόμου περί Διεθνούς Εμπορικής Διαιτησίας
07/12/2020
ΠΗΓΗ: ΦΟΡΕΑΣ

πατήστε για μεγέθυνση

Αξιότιμε κ. Πρόεδρε,

 

Γνωρίζοντας και εκτιμώντας ιδιαίτερα τον σπουδαίο, ενεργό ρόλο στην ανάπτυξη και προώθηση του εμπορίου και επενδύσεων στην Ελλάδα με το παρόν θα θέλαμε να σας γνωστοποιήσουμε μια επικείμενη, σημαντικότατη εξέλιξη στον τομέα επίλυσης των διεθνών εμπορικών διαφορών στην Ελλάδα με ευρύτερο αντίκτυπο στην ανάπτυξη του εμπορίου και των επενδύσεων στη χώρα μας:  

 

 

 

Στα τέλη Σεπτεμβρίου 2020 κατατέθηκε στο Υπουργείο Δικαιοσύνης Σχέδιο Νόμου για τη Διεθνή Εμπορική Διαιτησία. Όπως είναι ευρύτερα γνωστό, η διεθνής εμπορική διαιτησία αποτελεί τον κύριο τρόπο επίλυσης των διαφορών που προκύπτουν στο πλαίσιο των διεθνών επενδύσεων και διεθνών συναλλαγών. Είναι επομένως απαραίτητο να διαθέτει η χώρα μας στο οπλοστάσιό της έναν σύγχρονο νόμο για τη διεθνή εμπορική διαιτησία, ο οποίος θα συμβάλει στην προσέλκυση διεθνών επενδύσεων. Ο υφιστάμενος νόμος 2735/1999 είναι πλέον από πολλές απόψεις ξεπερασμένος από τη διεθνή πρακτική, και ο εκσυγχρονισμός της σχετικής νομοθεσίας είναι αναγκαίος. Η ψήφιση του νέου νόμου που θα αντικαθιστά τον παλαιό και θα συνάδει με τις σύγχρονες διεθνείς τάσεις, αναμένεται να λάβει χώρα εντός του 2021. 

 

 

 

Δοθέντος του ότι οι χρήστες της διεθνούς διαιτησίας, αλλά και οι τελικοί αποδέκτες των αλλαγών που εισάγει ο νέος νόμος, είναι ιδιώτες και ως επί το πλείστον μέλη σας , στοχεύουμε όχι μόνο στη γνώση σας επί του νέου Νόμου, αλλά ένα βήμα πριν, στη συμμετοχή σας στη διαμόρφωσή του. 

 

 

 

Το ICC Ελλάς, η βασική θεσμική εκπροσώπηση στην Ελλάδα της διεθνούς εμπορικής διαιτησίας - εντός των κόλπων του οποίου ξεκίνησε και η ιδέα αναμόρφωσης του Νόμου περί διεθνούς διαιτησίας -  προχωράει άμεσα σε διαβούλευση επί του Σχεδίου Νόμου, τα αποτελέσματα της οποίας θα γνωρίσει άμεσα στο Υπουργείο Δικαιοσύνης, ούτως ώστε να ληφθούν υπόψη στην οριστικοποίηση του σχεδίου προ της υποβολής του για ψήφιση.  

 

 

 

Προς το σκοπό αυτό, σας καλούμε να γνωστοποιήσετε στα μέλη σας το Σχέδιο Νόμου και την Αιτιολογική Έκθεση (τα οποία επισυνάπτονται) με την έκκληση για σχολιασμό τους (“call for comments”) εντός του ερχόμενου μήνα και την αποστολή των σχετικών σχολίων στην Επιτροπή Διαιτησίας του ICC Hellas (στην ηλεκτρονική διεύθυνση iccgr@otenet.gr).  

 

 

 

Επιτροπή Διαιτησίας ICC Ελλάς

 

ICC Ελλάς

 

Εθνική Ελληνική Επιτροπή - Διεθνές Εμπορικό Επιμελητήριο

 

Κάνιγγος 27, 10682 Αθήνα

 

T. 2103810879 | F. 2103831189

 

E-mail  iccgr@otenet.gr | Website www.iccwbo.gr

 

 

 

Το ICC είναι ο μεγαλύτερος επιχειρηματικός οργανισμός στον κόσμο που εκπροσωπεί 45 εκατομμύρια εταιρείες και 1 δισεκατομμύριο υπαλλήλους από όλους τους τομείς και μεγέθη εταιρειών σε περισσότερες από 100 χώρες. Είμαστε ο μόνος επιχειρηματικός οργανισμός με καθεστώς παρατηρητών του ΟΗΕ. Το ICC Ελλάς είναι το αντιπροσωπευτικό γραφείο του ICC στην Ελλάδα και συνεργάζεται με τις επιχειρηματικές οργανώσεις σε παγκόσμιο επίπεδο για να εκπροσωπεί τη φωνή των ελληνικών επιχειρήσεων σε διακυβερνητικό επίπεδο - τα Ηνωμένα Έθνη, τους G20 και τον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου.

 

Αποστολή με email Εκτυπώσιμη μορφή

 

ΕΙΣΟΔΟΣ ΜΕΛΟΥΣ

symvoulos

Online Σύμβουλος του Επιχειρηματία

Online υπηρεσία ενημέρωσης επιχειρήσεων

περισσότερα
toyrismos

Τουρισμός στη Δράμα

Ολοκληρωμένος Τουριστικός Οδηγός

περισσότερα
dm

Ηλεκτρονική αγορά Προϊόντων

www.directmarket.gr

περισσότερα
catalogue

Επιχειρηματικός Οδηγός

Προβολή Επιχειρήσεων της Δράμας

περισσότερα

ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΕΣ & ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΙ ΦΟΡΕΙΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ

 
ΤΟ ΕΡΓΟ ΕΝΤΑΣΣΕΤΑΙ ΣΤΟ ΕΣΠΑ - Ε.Π. ΨΗΦΙΑΚΗ ΣΥΓΚΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΣΥΓΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ (ΕΤΠΑ) ΚΑΙ ΑΠΟ ΕΘΝΙΚΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣ