ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ   /   ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΡΘΡΩΝ


Μήνυμα του Προέδρου του Επιμελητηρίου Δράμας για το νέο έτος 2021
31/12/2020
ΠΗΓΗ: ΦΟΡΕΑΣ

πατήστε για μεγέθυνση

 

Αξιότιμα μέλη του Επιμελητηρίου Δράμας,

 

Αγαπητοί φίλοι και συνάδελφοι,

 

Η χρονιά που πέρασε αποτελεί κομβικό σημείο της ανθρώπινης ιστορίας. Η Πανδημία,που έπληξε τον πλανήτη απέδειξε ότι τίποτε δεν μπορεί πλέον να θεωρείτε δεδομένο. Ζούμε μια μεγάλη αναταραχή ως κοινωνία, εξαιτίας των δυσμενών επιπτώσεων και της αβεβαιότητας που έχει προκαλέσει η ασθένεια.

 

Η προστασία της δημόσιας υγείας είναι η πρώτη μας επιλογή, ώστε να μην υπάρξουν κι άλλες  απώλειες συνανθρώπων μας. Όμως, οι επιπτώσεις στην οικονομία είναι δυσβάσταχτες και κυρίως στις εκατοντάδες χιλιάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις και αυτοαπασχολούμενους. Ταυτόχρονα μια σειρά αρνητικών επιπτώσεων στο σύνολο της οικονομίας της χώρας, εξελίσσεται όσο διαρκεί η Πανδημία, ειδικότερα δε, όταν έχει προηγηθεί και μια τεράστια πολύχρονη οικονομική κρίση, που είχε μειώσει τις αντοχές.   Πρώτο μέλημα του Επιμελητηρίου Δράμας είναι να συμβάλουμε, με όλες μας τις δυνάμεις, στον περιορισμό των αρνητικών επιπτώσεων. Οι παρεμβάσεις μας & οι προτάσεις μας  προς όφελος των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και της επιχειρηματικότητας, θα συνεχιστούν προς την κυβέρνηση, την τοπική αυτοδιοίκηση  αλλά και όπου αλλού είναι απαραίτητο. Η ΕΕ μαζί με τα κράτη μέλη της, πρέπει να αποφασίσουν την διαγραφή του χρέους που δημιουργήθηκε κατά την διάρκεια της Πανδημίας. Να απλωθεί ένα δίχτυ προστασίας για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και τους εργαζόμενους, πέραν όλων αυτών που έχουν γίνει μέχρι σήμερα και ήταν θετικά.   

 

Η εποχή που έχουμε μπροστά μας χαρακτηρίζεται, από τις περισσότερες  ανατρεπτικές καινοτομίες, που έχουν εμφανιστεί σε ολόκληρη την ιστορία της ανθρωπότητας. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα μια βίαιη είσοδο στην 4η βιομηχανική επανάσταση, που  θα έχει, εκτός από ωφέλειες, δυστυχώς και απώλειες για όσες επιχειρήσεις δεν προσαρμοστούν έγκαιρα. Το Επιμελητήριο Δράμας ήταν έτοιμο ψηφιακά να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις. Η ψηφιακή ετοιμότητα μας,  κάλυψε σε πολύ μεγάλο βαθμό τις απαιτήσεις της νέας εποχής και  έδωσε τη δυνατότητα της συνεχούς και ταχύτατης εξυπηρέτησης των μελών μας. Η ψηφιακή αγορά μας δίνει στις μικρές επιχειρήσεις μέλη μας να έχουν δωρεάν το δικό τους ηλεκτρονικό κατάστημα. Ταυτόχρονα στο 2021, στην αρχή του τέλους της Πανδημίας ξημερώνει μια νέα ημέρα ψηφιακής καινοτομίας του Επιμελητηρίου Δράμας, με την έναρξη λειτουργίας της Δομής Υποστήριξης των Νεοφυών Επιχειρήσεων, με στόχο να βοηθήσουμε το όραμα των νέων ανθρώπων που θέλουν να προχωρήσουν τις καινοτόμες ιδέες τους. Είναι προτεραιότητα μας να βοηθήσουμε τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις να επιβιώσουν & να μετεξελιχθούν στο νέο μοντέλο που απαιτεί η σύγχρονη οικονομία. Με συνέργειες, με καινοτομίες, με ψηφιακές τεχνολογίες, με εξωστρέφεια και διαρκή εκπαίδευση.      

 

Το  2021 είναι μια χρονιά ορόσημο. Με τον εμβολιασμό και τα φάρμακα κατά της Πανδημίας θα κερδίσουμε την μάχη της ελευθερίας μας, θα πάρουμε την ζωή μας πίσω για να δώσουμε την μάχη της οικονομίας και της ανάπτυξης.   Το Επιμελητήριο Δράμας η Διοίκηση, τα στελέχη μας  και εγώ προσωπικά ως Πρόεδρος, θα στηρίξουμε ακόμα περισσότερο την μικρή και μικρομεσαία επιχείρηση, τον ελεύθερο επαγγελματία, τον νέο επιχειρηματία.

 

Εκφράζοντας εκ μέρους της Διοίκησης του Επιμελητηρίου Δράμας ένα μεγάλο ευχαριστώ στους ανθρώπους των επαγγελμάτων υγείας των Δημόσιων Νοσοκομείων της χώρας μας, όλους τους υγειονομικούς που δίνουν τον ίδιο τους τον εαυτό για να σώσουν ζωές, καθώς και όλους όσους συμβάλλουν με κάθε τρόπο σε αυτή την μάχη,

 

Εύχομαι

 

το νέο έτος 2021 να είναι το τέλος των δεινών της Πανδημίας

 

Υγεία, Αγάπη, Δύναμη, Ευημερία

 

 

 

Στέφανος Α. Γεωργιάδης

 

Πρόεδρος Επιμελητηρίου Δράμας

 

    

 

Αποστολή με email Εκτυπώσιμη μορφή

 

ΕΙΣΟΔΟΣ ΜΕΛΟΥΣ

symvoulos

Online Σύμβουλος του Επιχειρηματία

Online υπηρεσία ενημέρωσης επιχειρήσεων

περισσότερα
toyrismos

Τουρισμός στη Δράμα

Ολοκληρωμένος Τουριστικός Οδηγός

περισσότερα
dm

Ηλεκτρονική αγορά Προϊόντων

www.directmarket.gr

περισσότερα
catalogue

Επιχειρηματικός Οδηγός

Προβολή Επιχειρήσεων της Δράμας

περισσότερα

ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΕΣ & ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΙ ΦΟΡΕΙΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ

 
ΤΟ ΕΡΓΟ ΕΝΤΑΣΣΕΤΑΙ ΣΤΟ ΕΣΠΑ - Ε.Π. ΨΗΦΙΑΚΗ ΣΥΓΚΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΣΥΓΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ (ΕΤΠΑ) ΚΑΙ ΑΠΟ ΕΘΝΙΚΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣ