ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ   /   ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΡΘΡΩΝ


Τηλεδιάσκεψη της Επιτροπής Ενέργειας ΚΕΕ με YΠΕΝ
24/05/2021
ΠΗΓΗ: ΦΟΡΕΑΣ

πατήστε για μεγέθυνση

 

 

 

Αθήνα, 20 Μαΐου 2021

 

 

 

 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

 

 

 

 

Τη θέση του Υπουργείου Ενέργειας για στήριξη κυρίως των μικρών παραγωγών ενέργειας εξέφρασε ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Κώστας Σκρέκας κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία  της Επιτροπής Ενέργειας της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος (ΚΕΕΕ).

 

 

 

Τα μέλη της Επιτροπής - Πρόεδροι Επιμελητηρίων που συμμετείχαν στη σύσκεψη ήταν οι κκ. Ιορδάνης Τσώτσος Πρόεδρος Επιμελητηρίου Πέλλας, Στέφανος Γεωργιάδης Πρόεδρος Επιμελητηρίου Δράμας, Γιάννης Τρουπής Πρόεδρος Επιμελητηρίου Αρκαδίας, Βασίλειος Γιαγιάκος πρόεδρος Επιμελητηρίου Τρικάλων και το μέλος του Δ.Σ. του Επιμελητήριου Σερρών Κώστας Παπαναγιώτου.

 

 

 

Τα θέματα που συζητήθηκαν με τον Υπουργό αφορούσαν στις επενδύσεις σε Φωτοβολταϊκά πάρκα και κυρίως των μικρών επενδυτών, την ανάπτυξη του δικτύου της ΔΕΔΔΗΕ, την αντικατάσταση προβληματικού εξοπλισμού σε Υ/Σ, τεχνικά ζητήματα σχέσεων παραγωγών και ΔΕΔΔΗΕ, καθώς και θέματα συμβάσεων.

 

 

 

Ο Υπουργός κ. Σκρέκας αναφέρθηκε στο σχεδιασμό του Υπουργείου για την αναβάθμιση του δικτύου, το οποίο αποτελεί το σημαντικότερο πρόβλημα για τις νέες επενδύσεις. Τόνισε την προτεραιότητα του Υπουργείου για τους μικρούς παραγωγούς και το net metering. Ειδικότερα, αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες του υπουργείου για να δοθούν ουσιαστικές λύσεις στους εκατοντάδες μικροεπενδυτές, παρέχοντας σε αυτούς όρους σύνδεσης με τον όρο να υλοποιήσουν τις επενδύσεις τους όταν θα αποκατασταθούν τα προβλήματα των δικτύων και του εξοπλισμού, για τα οποία υπάρχει ήδη σχεδιασμός για άμεση επίλυσή τους.

 

 

 

Στην τηλεδιάσκεψη διαπιστώθηκε το άριστο κλίμα συνεργασίας μεταξύ των Επιμελητηρίων και του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, στην κατεύθυνση επίλυσης προβλημάτων και υποστήριξης κυρίως των μικρών παραγωγών ενέργειας.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Αποστολή με email Εκτυπώσιμη μορφή

 

ΕΙΣΟΔΟΣ ΜΕΛΟΥΣ

symvoulos

Online Σύμβουλος του Επιχειρηματία

Online υπηρεσία ενημέρωσης επιχειρήσεων

περισσότερα
toyrismos

Τουρισμός στη Δράμα

Ολοκληρωμένος Τουριστικός Οδηγός

περισσότερα
dm

Ηλεκτρονική αγορά Προϊόντων

www.directmarket.gr

περισσότερα
catalogue

Επιχειρηματικός Οδηγός

Προβολή Επιχειρήσεων της Δράμας

περισσότερα

ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΕΣ & ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΙ ΦΟΡΕΙΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ

 
ΤΟ ΕΡΓΟ ΕΝΤΑΣΣΕΤΑΙ ΣΤΟ ΕΣΠΑ - Ε.Π. ΨΗΦΙΑΚΗ ΣΥΓΚΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΣΥΓΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ (ΕΤΠΑ) ΚΑΙ ΑΠΟ ΕΘΝΙΚΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣ