ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ   /   ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΡΘΡΩΝ


Αποχαιρετιστήρια επιστολή προς φίλους και συνεργάτες από Μπέττυ Λάρδα, Προϊστάμενη Γραφείου ΟΕΥ Σκοπίων
11/09/2021
ΠΗΓΗ: ΦΟΡΕΑΣ

πατήστε για μεγέθυνση

Αγαπητέ φίλε και συνεργάτη,

 

 

 

Αυτές τις ημέρες ολοκληρώνεται για μένα ένας ακόμα επαγγελματικός κύκλος, μετά από σχεδόν τέσσερα έτη υπηρεσίας στα Σκόπια, ως Προϊσταμένη του Γραφείου Οικονομικών & Εμπορικών Υποθέσεων, αρχικώς στο Γραφείο Συνδέσμου και στη συνέχεια στην Πρεσβεία της Ελλάδος στα Σκόπια της Βόρειας Μακεδονίας, όταν η εδώ Αρχή μας αναβαθμίστηκε, ως αποτέλεσμα της Συμφωνίας των Πρεσπών.

 

 

 

Στην 28χρονη, συνολικά, επαγγελματική πορεία μου, μετά την Πράγα, την Κωνσταντινούπολη και τα Τίρανα, τα Σκόπια ήταν μια ακόμη συναρπαστική περίοδος, γεμάτη από πλούσιες εμπειρίες, ποικίλες δραστηριότητες, συγκινήσεις και χαρές αλλά και προκλήσεις, οι οποίες επιτάθηκαν τον τελευταίο χρόνο, κυρίως λόγω της πανδημίας.

 

 

 

Μετά τις 10 Σεπτεμβρίου 2021 επιστρέφω στο Υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδας στην Αθήνα για να αναλάβω τα νέα καθήκοντα που πρόκειται να μου ανατεθούν. Με την ευκαιρία αυτή, αισθάνομαι την ανάγκη να ευχαριστήσω θερμά όλους όσους συνεργάστηκα, τόσο στη Βόρεια Μακεδονία όσο και στην Ελλάδα, για το σημαντικό έργο της προώθησης των διμερών οικονομικών και εμπορικών σχέσεων της Ελλάδας με τη γειτονική χώρα. Είμαι ευγνώμων για την πολυετή συνεργασία μας και για τις όμορφες και δημιουργικές στιγμές που είχαμε κατά την διάρκεια αυτών των χρόνων.

 

 

 

Με την εμπιστοσύνη των Προϊσταμένων μου στην Πρεσβεία των Σκοπίων, αρχικώς τον Πρέσβη κ. Γιαννακάκη και στη συνέχεια τον Πρέσβη κ. Κούνδουρο, την υποστήριξη των συνεργατών μου στο Γραφείο ΟΕΥ και με τη δική σας συνεργασία, ο απολογισμός της θητείας μου στη Βόρεια Μακεδονία έχει θετικό πρόσημο. Παρά την πανδημία και τις πολύ δύσκολες και ιδιαίτερες συνθήκες που δημιούργησε τα τελευταία δυο έτη για το εργασιακό περιβάλλον όλων μας, καταστήσαμε εφικτή μια πολύπλευρη και αποτελεσματική δράση του Γραφείου ΟΕΥ - Σκοπίων.

 

 

 

Ενδεικτικά, και εν συντομία, επέτρεψε μου να αναφέρω ορισμένα στοιχεία από το έργο που επιτεύχθηκε με αυτή τη συνεργασία, κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου:

 

ü  πραγματοποιήθηκαν σημαντικά επιχειρηματικά συνέδρια στα Σκόπια, με τη συμμετοχή πολλών μεγάλων ελληνικών επιχειρήσεων,

 

ü  έλαβαν χώρα ποικίλες δράσεις εξωστρέφειας και εκδηλώσεις προβολής ελληνικών προϊόντων και υπηρεσιών,

 

ü  συντάχθηκαν πολυάριθμα ενημερωτικά δελτία οικονομικών και εμπορικών ειδήσεων και δημόσιων διαγωνισμών,

 

ü  απαντήθηκαν όλα τα αιτήματα επιχειρήσεων με πληροφορίες οικονομικού, εμπορικού χαρακτήρα,

 

ü  υπήρξε συνεχής και αδιάλειπτη ενημέρωση, μέσω επίσημης αλληλογραφίας, με την Κεντρική Υπηρεσία, τα παραγωγικά Υπουργεία και τους επιχειρηματικούς και κλαδικούς φορείς σχετικά με θέματα του ενδιαφέροντός τους,

 

ü  και υπήρξαν συνεχείς και άοκνες προσπάθειες διευκόλυνσης των επιχειρηματικών κοινοτήτων των δυο χωρών, προκειμένου να αναπτυχθούν συνεργασίες και συνέργειες.

 

Το δεύτερο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου τ.ε., τη σκυτάλη θα παραλάβει η αγαπητή συνάδελφος κα Ανίτα Ζωγράφου, Σύμβουλος Οικονομικών & Εμπορικών Υποθέσεων Α’,  η οποία αναλαμβάνει να προχωρήσει το έργο αυτό περαιτέρω και είμαι σίγουρη ότι θα τύχει της ίδιας θερμής υποδοχής και καλής συνεργασίας, όπως αυτή που είχα την τύχη να έχω εγώ, όλα αυτά τα χρόνια. Εν τω μεταξύ, η αξιόλογη συνεργάτης μου κα Ευτυχία Ξυδιά, με την υποστήριξη της Επιτόπιας συνεργάτιδας μας κα. Aneta Ristovska θα είναι στη διάθεσή σας για οτιδήποτε χρειαστείτε από το Γραφείο ΟΕΥ – Σκοπίων.

 

 

 

Οφείλω να ομολογήσω ότι, ολοκληρώνοντας τη θητεία μου στη Βόρεια Μακεδονία αισθάνομαι “σοφότερη” εξ’ αίτιας της γνώσης που αποκόμισα από την εδώ υπηρεσία μου και “πλουσιότερη” γιατί δημιούργησα πολλούς νέους φίλους, με τους οποίους επιθυμώ να κρατήσω επαφή και μετά την αναχώρησή μου από τη χώρα. Ευτυχώς, οι τεχνολογικές εφαρμογές και τα κοινωνικά δίκτυα μας παρέχουν τα εργαλεία, ώστε αυτή η επαφή να είναι εφικτή, παρά την γεωγραφική απόσταση που δημιουργεί η συχνή μετακίνηση που επιβάλει το επάγγελμά μου, ακόμη και σε συνθήκες πανδημίας. Θα είμαι πάντα διαθέσιμη, τόσο από τη νέα μου θέση στο Υπουργείο Εξωτερικών, όσο και από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (Facebook, Messenger, LinkedIn, Viber κλπ).

 

 

 

Όσοι με γνωρίζουν καλά ξέρουν ότι, δεν πιστεύω στους αποχαιρετισμούς, γιατί είναι σχεδόν βέβαιο ότι με τους περισσότερους από εσάς, θα συναντηθούμε ξανά με κάποιο τρόπο. Για το λόγο αυτό, όταν μετακινούμαι από χώρα σε χώρα, το αντιμετωπίζω, μάλλον, ως ευκαιρία για μια μεγάλη γιορτή με φίλους και συνεργάτες, υπό τους ήχους καλής ελληνικής μουσικής, γνωστών Ελλήνων συνθετών, συνοδεία  συνήθως ελληνικών εδεσμάτων και οίνων. Δυστυχώς, κάτι τέτοιο δεν θα ήταν σώφρον, υπό τις παρούσες συνθήκες.

 

 

 

Με αίσθημα ευθύνης, λοιπόν, επιλέγω εναλλακτικώς τη γραπτή επικοινωνία με την παρούσα αποχαιρετιστήρια επιστολή και με την ευχή η κατάσταση αυτή να είναι παροδική και σύντομα να μπορέσουμε να επιστρέψουμε στις παλαιές, καλές συνήθειές μας.    

 

 

 

Αγαπητέ φίλε και συνεργάτη,

 

 

 

Θα ήθελα, αφού ευχαριστήσω από ψυχής, να ευχηθώ υγεία, ευτυχία και κάθε επιτυχία, προσωπική και επαγγελματική, καθώς και μια δημιουργική πορεία σε ό,τι κάνεις.

 

 

 

Με εκτίμηση, 

 

 

 

 

 

Η Προϊσταμένη 

 

 

 

Παγώνα Λάρδα

 

Σύμβουλος ΟΕΥ Α’

 

 

 

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

 

ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΣΚΟΠΙΩΝ

 

Γραφείο Οικονομικών & Εμπορικών Υποθέσεων (ΟΕΥ)

 

Δ/νση: 6, Borka Taleski str. 1000 Skopje

 

Τηλ.: +389 2 3129456, 3129458

 

E-mail:ecocom-skopje@mfa.gr

 

Αποστολή με email Εκτυπώσιμη μορφή

 

ΕΙΣΟΔΟΣ ΜΕΛΟΥΣ

symvoulos

Online Σύμβουλος του Επιχειρηματία

Online υπηρεσία ενημέρωσης επιχειρήσεων

περισσότερα
toyrismos

Τουρισμός στη Δράμα

Ολοκληρωμένος Τουριστικός Οδηγός

περισσότερα
dm

Ηλεκτρονική αγορά Προϊόντων

www.directmarket.gr

περισσότερα
catalogue

Επιχειρηματικός Οδηγός

Προβολή Επιχειρήσεων της Δράμας

περισσότερα

ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΕΣ & ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΙ ΦΟΡΕΙΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ

 
ΤΟ ΕΡΓΟ ΕΝΤΑΣΣΕΤΑΙ ΣΤΟ ΕΣΠΑ - Ε.Π. ΨΗΦΙΑΚΗ ΣΥΓΚΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΣΥΓΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ (ΕΤΠΑ) ΚΑΙ ΑΠΟ ΕΘΝΙΚΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣ