ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ   /   ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΡΘΡΩΝ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - Lab40: Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία το πρώτο Mentor’s Day του Προγράμματος Lab.40 του Επιμελητηρίου Δράμας
21/12/2021
ΠΗΓΗ: ΦΟΡΕΑΣ

πατήστε για μεγέθυνση

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Δράμα, 21/12/2021

 

Lab40: Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία το πρώτο MentorsDay
του Προγράμματος
Lab.40 του Επιμελητηρίου Δράμας

 

Την Πέμπτη, 16 Δεκεμβρίου 2021, πραγματοποιήθηκε με επιτυχία το πρώτο Εργαστήριο Εκπαίδευσης Μεντόρων του Προγράμματος Επιτάχυνσης της Δομής Στήριξης Επιχειρηματικότητας Lab.40, του Επιμελητηρίου Δράμας. Η εκδήλωση μεταδόθηκε διαδικτυακά, ακολούθως των μέτρων πρόληψης κατά της εξάπλωσης του Covid-19.

 

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν  στελέχη επιχειρήσεων, σύμβουλοι επιχειρήσεων, επιχειρηματίες του τοπικού επιχειρηματικού οικοσυστήματος, καθώς και επενδυτικοί άγγελοι προερχόμενοι από όλη την Ελληνική Επικράτεια.

 

Την εκδήλωση άνοιξε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Δράμας κος Στέφανος Γεωργιάδης καλωσορίζοντας όλους τους παρευρισκόμενους και υπογραμμίζοντας την σημαντικότητα ανάπτυξης των δομών επιχειρηματικότητας.

 

Στη συνέχεια απηύθυνε χαιρετισμό ο κος Χάρης Λαμπρόπουλος,  Πρόεδρος της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας Επενδύσεων, ο οποίος συνεχάρη τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Δράμας για την εξαιρετική πρωτοβουλία του , να υλοποιήσει το όραμα που είχε για την καινοτομία μέσα από την δημιουργία του Lab40. Ανέφερε δε χαρακτηριστικά ότι: οι δομές, όπως η Lab.40, που προωθούν την επιχειρηματικότητα και την καινοτομία, δημιουργούν την γέφυρα προκειμένου οι νέοι επιχειρηματίες να επιχειρήσουν, να πέτυχουν, να αποτύχουν, και να επιχειρήσουν ξανά. Επίσης, είναι πολύ σημαντικές ώστε να ενδυναμώσουν την ελληνική περιφέρεια και να δώσουν περισσότερο δυναμική και προοπτικές περαιτέρω ανάπτυξης.

 

Στόχος της εκδήλωσης ήταν να δώσει την ευκαιρία στους παρευρισκόμενους επαγγελματίες να εκπαιδευτούν σε θέματα στρατηγικής, ανάπτυξης, και βελτίωσης των νεοφυών επιχειρήσεων, στην αξιολόγηση ιδεών, στην παροχή πρακτικών συμβουλών που δημιουργούν συνθήκες ανάπτυξης και βελτίωσης, στην αξιοποίηση των ευκαιριών, στην ανάληψη ρίσκου, και πολλά άλλα.

 

Οι γνώσεις και οι εμπειρίες των έμπειρων επαγγελματιών αποτελούν πολύτιμα εργαλεία για τις ομάδες που συμμετέχουν στη δομή και η καθοδήγηση ως εθελοντές μέντορες θα είναι καταλυτική για την εξέλιξη των επιχειρηματικών σχημάτων που θα αναδυθούν μέσα από τη Δομή.

 

Στο τέλος της εκδήλωσης αφιερώθηκε αρκετός χρόνος για τη δικτύωση των παρευρισκόμενων προκειμένου να γνωριστούν μεταξύ τους, να απαντηθούν τυχόν απορίες και προβληματισμοί για το πρόγραμμα, και να διευκρινιστεί το είδος της συμμετοχής του κάθε μέντορα ανάλογα με τον διαθέσιμό του χρόνο.

 

Το έργο χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο, το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, και τη Στρατηγική Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης του Δήμου Δράμας, μέσω της Πράξης «Δημιουργία Δομών Στήριξης Επιχειρηματικότητας ΕΚΤ», του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανατολική Μακεδονία Θράκη 2014-2020».

 

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε την ιστοσελίδα www.Lab40.gr ή στείλτε μας email στο info@lab40.gr ή απευθυνθείτε στο +30 25210 22750 (εσωτ. 1).

 

 

 

Επιμελητήριο Δράμας

 

Αποστολή με email Εκτυπώσιμη μορφή

 

ΕΙΣΟΔΟΣ ΜΕΛΟΥΣ

symvoulos

Online Σύμβουλος του Επιχειρηματία

Online υπηρεσία ενημέρωσης επιχειρήσεων

περισσότερα
toyrismos

Τουρισμός στη Δράμα

Ολοκληρωμένος Τουριστικός Οδηγός

περισσότερα
dm

Ηλεκτρονική αγορά Προϊόντων

www.directmarket.gr

περισσότερα
catalogue

Επιχειρηματικός Οδηγός

Προβολή Επιχειρήσεων της Δράμας

περισσότερα

ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΕΣ & ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΙ ΦΟΡΕΙΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ

 
ΤΟ ΕΡΓΟ ΕΝΤΑΣΣΕΤΑΙ ΣΤΟ ΕΣΠΑ - Ε.Π. ΨΗΦΙΑΚΗ ΣΥΓΚΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΣΥΓΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ (ΕΤΠΑ) ΚΑΙ ΑΠΟ ΕΘΝΙΚΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣ