ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ   /   ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Επισυναπτόμενα Αρχεία (κάντε κλικ στους μπλε συνδέσμους)
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΩΝ ΣΥΝΟΡΙΑΚΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΣΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΩΝ ΣΥΝΟΡΙΑΚΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ (AEBR)
11/06/2025
ΠΗΓΗ: ΦΟΡΕΑΣ

πατήστε για μεγέθυνση
πατήστε για μεγέθυνση
πατήστε για μεγέθυνση
πατήστε για μεγέθυνση

Δράμα, 11 Ιουνίου 2025

 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

 

 

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΩΝ ΣΥΝΟΡΙΑΚΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ (AEBR)

 

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΔΡΑΜΑΣ & ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ AEBR ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ

 

Στις 6 & 7 Ιουνίου 2025 στο Freistadt της Αυστρίας έλαβαν χώρα οι εργασίες της  Εκτελεστικής  Επιτροπής της Ένωσης Ευρωπαϊκών Συνοριακών Περιοχών (AssociationofEuropeanBorderRegions - AEBR) , κατόπιν πρόσκλησης της Euregio3 και της Περιφερειακής Διοίκησης της Άνω Αυστρίας (RMOÖ).

 

Στην συνεδρίαση συμμετείχε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Δράμας κ. Στέφανος Γεωργιάδης ο οποίος έχει και το αξίωμα του Αντιπροέδρου της AEBR με αρμοδιότητα στα θέματα της Νοτιοανατολικής Ευρώπης.

 

Τα θέματα που συζητήθηκαν ήταν σχετικά με την τρέχουσα κατάσταση των  προγραμμάτων της ΕΕ με έμφαση στα διακρατικά – διασυνοριακά, όπως τα προγράμματα Interreg για τα οποία ενδιαφέρεται και η περιοχή μας.  Επιπρόσθετα έγινε σαφής αναφορά για   την γεωπολιτική που επηρεάζει τα σύνορα και τη διασυνοριακή συνεργασία και ειδικότερα στον πόλεμο της Ουκρανίας.   

 

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Στέφανος Γεωργιάδης και Αντιπρόεδρος της AEBR, στην εισήγηση του αναφέρθηκε στις διαδικασίες για το  πρόγραμμα Interreg Ελλάδα – Βουλγαρία αλλά και για τα υπόλοιπα με Κύπρο, Ιταλία, Αλβανία, Βόρεια Μακεδονία. Τόνισε την ανάγκη μείωσης της γραφειοκρατίας αλλά και βελτίωσης των διαδικασιών αξιολόγησης από τις διαχειριστικές αρχές της χώρας μας. Επιπρόσθετα αναφέρθηκε στην τελευταία έκθεση καταπέλτης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (2023-2024) για την Τουρκία όσον αφορά τις σχέσεις της με την ΕΕ, την Ελλάδα,  την Κύπρο και στα ανθρώπινα δικαιώματα, δίνοντας έμφαση στην ανάγκη περιφερειακής σταθερότητας & συνεργασίας στην Νοτιοανατολική Μεσόγειο & το Αιγαίο, με σεβασμό στο διεθνές δίκαιο και τις συνθήκες. 

 

Στην συνεδρίαση συζητήθηκε η νέα πρωτοβουλία της ΕΕ για την προώθηση Ενεργειακών Κοινοτήτων μέσω διασυνοριακής συνεργασίας και την ανάπτυξη πρότασης του AEBRπρος την Κομισιόν για το συγκεκριμένο θέμα. Επίσης κατατέθηκε πρόταση για την  δημιουργία μιας ομάδας TASKFORCEAEBR, με αντικείμενο την επιχειρηματικότητα στις διασυνοριακές περιοχές, την οποία προτάθηκε να αναλάβει ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Δράμας.

 

                                                  Επιμελητήριο Δράμας

 

 

Αποστολή με email Εκτυπώσιμη μορφή

 

ΕΙΣΟΔΟΣ ΜΕΛΟΥΣ

symvoulos

Online Σύμβουλος του Επιχειρηματία

Online υπηρεσία ενημέρωσης επιχειρήσεων

περισσότερα
toyrismos

Τουρισμός στη Δράμα

Ολοκληρωμένος Τουριστικός Οδηγός

περισσότερα
dm

Ηλεκτρονική αγορά Προϊόντων

www.directmarket.gr

περισσότερα
catalogue

Κατάλογος Επιχειρήσεων

Δείτε τις Επιχειρήσεις του Μητρώου μας

περισσότερα
catalogue

Επιχειρηματικός Οδηγός

Προβολή Επιχειρήσεων της Δράμας

περισσότερα

ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΕΣ & ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΙ ΦΟΡΕΙΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ

 
ΤΟ ΕΡΓΟ ΕΝΤΑΣΣΕΤΑΙ ΣΤΟ ΕΣΠΑ - Ε.Π. ΨΗΦΙΑΚΗ ΣΥΓΚΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΣΥΓΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ (ΕΤΠΑ) ΚΑΙ ΑΠΟ ΕΘΝΙΚΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣ