ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ   /   ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Επισυναπτόμενα Αρχεία (κάντε κλικ στους μπλε συνδέσμους)
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Συμμετοχή Επιμελητηρίου Δράμας στην εκδήλωση για το πρόγραμμα STEP ΑΜΥΝΑ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Συμμετοχή του Επιμελητηρίου Δράμας στην ενημερωτική εκδήλωση για το πρόγραμμα STEP – ΑΜΥΝΑ
02/07/2026
ΠΗΓΗ: ΦΟΡΕΑΣ

πατήστε για μεγέθυνση
πατήστε για μεγέθυνση
πατήστε για μεγέθυνση
πατήστε για μεγέθυνση

Δράμα 2 Ιουλίου 2026

 

 

 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

 

 

Συμμετοχή του Επιμελητηρίου Δράμας στην ενημερωτική εκδήλωση για το πρόγραμμα STEP – ΑΜΥΝΑ

 

Το Επιμελητήριο Δράμας συμμετείχε στις 25 Ιουνίου 2026 στην ενημερωτική εκδήλωση της Γενικής Γραμματείας Διαχείρισης Τομεακών Προγραμμάτων ΕΤΠΑ, που πραγματοποιήθηκε στο ΕΒΕΑ με την φιλοξενία του Προέδρου κ. Ιωάννη Μπρατάκου, με θέμα τις νέες κρατικές ενισχύσεις και τα επενδυτικά εργαλεία για τις Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις, με έμφαση στο πρόγραμμα STEP – Άμυνα και κεντρικό ομιλητή τον Αναπληρωτή Υπουργό Εθνικής Οικονομίας & Οικονομικών κ. Νίκο Παπαθανάση. Το Επιμελητήριο Δράμας και τον Πρόεδρο κ. Στέφανο Γεωργιάδη, εκπροσώπησε ο Β’ Αντιπρόεδρος κ. Ευστράτιος Σταυρόπουλος.

 

Τα κύρια σημεία της εκδήλωσης ήταν:

 

  • Παρουσιάστηκε η νέα δράση STEP & Defence, συνολικού ύψους 120 εκατ. ευρώ, με επιχορηγούμενο προϋπολογισμό 2–6 εκατ. ευρώ ανά έργο και μέγιστη ενίσχυση 3 εκατ. ευρώ.
  • Δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στις τεχνολογίες dual-use, που αποτελούν στρατηγική προτεραιότητα για τα επόμενα χρόνια.
  • Αναφέρθηκε ότι σε ευρωπαϊκό επίπεδο αναμένονται επενδύσεις περίπου 4 δισ. ευρώ στον αμυντικό τομέα.

 

Στις επικείμενες δράσεις χρηματοδότησης επενδύσεων έγινε αναφορά για νέα προκήρυξη Ερευνώ – Καινοτομώ μετά το καλοκαίρι.Επίσης τονίστηκε ότι στα μελλοντικά προγράμματα θα δοθεί έμφαση και σε νέες επιχειρήσεις και startups.

 

Συμπεράσματα για την περιοχή

 

Η νέα στρατηγική της Πολιτείας και της Ε.Ε. ενισχύει:

 

  • Βιομηχανική αναβάθμιση
  • Τεχνολογική αυτονομία
  • Παραγωγική βάση
  • Συμμετοχή σε ευρωπαϊκές αλυσίδες αξίας

 

 

 

 

 

Για τη Δράμα και την Ανατολική Μακεδονία & Θράκη, προκύπτουν σημαντικές ευκαιρίες για επιχειρήσεις με παραγωγική δραστηριότητα, εξαγωγικό προσανατολισμό ή δυνατότητα τεχνολογικής αναβάθμισης.

 

Επόμενο βήμα

 

Το Επιμελητήριο Δράμας σε συνεργασία με την Περιφέρεια ΑΜ-Θ, εξετάζει τη διοργάνωση ειδικής ενημερωτικής συνάντησης για τα μέλη του, ώστε να αξιοποιηθούν έγκαιρα οι νέες χρηματοδοτικές δυνατότητες.

 

 

 

Επιμελητήριο Δράμας

 

 

Αποστολή με email Εκτυπώσιμη μορφή

 

ΕΙΣΟΔΟΣ ΜΕΛΟΥΣ

symvoulos

Online Σύμβουλος του Επιχειρηματία

Online υπηρεσία ενημέρωσης επιχειρήσεων

περισσότερα
toyrismos

Τουρισμός στη Δράμα

Ολοκληρωμένος Τουριστικός Οδηγός

περισσότερα
dm

Ηλεκτρονική αγορά Προϊόντων

www.directmarket.gr

περισσότερα
catalogue

Κατάλογος Επιχειρήσεων

Δείτε τις Επιχειρήσεις του Μητρώου μας

περισσότερα
catalogue

Επιχειρηματικός Οδηγός

Προβολή Επιχειρήσεων της Δράμας

περισσότερα

ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΕΣ & ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΙ ΦΟΡΕΙΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ

 
ΤΟ ΕΡΓΟ ΕΝΤΑΣΣΕΤΑΙ ΣΤΟ ΕΣΠΑ - Ε.Π. ΨΗΦΙΑΚΗ ΣΥΓΚΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΣΥΓΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ (ΕΤΠΑ) ΚΑΙ ΑΠΟ ΕΘΝΙΚΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣ