ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ   /   ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΡΘΡΩΝ


Συνάντηση της εταιρικής συνεργασίας του προγράμματος APP4INNO που συμμετέχει το Επιμελητήριο Δράμας
09/10/2013
ΠΗΓΗ: ΦΟΡΕΑΣ

πατήστε για μεγέθυνση
πατήστε για μεγέθυνση

 

 

Δράμα, 3 Οκτωβρίου 2013

 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

 

Στη Δράμα η συνάντηση της εταιρικής συνεργασίας του προγράμματος APP4INNO που συμμετέχει το Επιμελητήριο Δράμας

 

Σήμερα, Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2013, πραγματοποιείται στο Επιμελητήριο Δράμας η συνάντηση της εταιρικής σύμπραξης των Φορέων που συμμετέχουν και υλοποιούν το πρόγραμμα APP4INNO. Το πρόγραμμα είναι χρηματοδοτούμενο από την Ευρωπαϊκή Ένωση και εθνικούς πόρους και εντάσσεται στη γραμμή προϋπολογισμού της «Νοτιοανατολικής Ευρώπης», η οποία ευνοεί τις χώρες της ευρύτερης περιοχής χρηματοδοτώντας δράσεις δικτύωσης και συνεργασίας.

Το νέο πρόγραμμα έχει εγκριθεί στο μέτρο της πρώτης προτεραιότητας του προγράμματος που καλύπτει το χώρο της επιχειρηματικότητας και της καινοτομίας. Ο τίτλος του είναι App4Inno –Καθιέρωση και Προώθηση Νέων Προσεγγίσεων και Εργαλείων για την Ενδυνάμωση της Ανταγωνιστικότητας και Καινοτομίας του Πρωτογενή τομέα στην Νοτιοανατολική Ευρώπη” (Establishment and promotion of new approaches and tools for the strengthening of primary sectors competitiveness and innovation in the South East EuropeAPP4INNO)

Ο κύρος στόχος του προγράμματος είναι η προώθηση κοινών μεθόδων και αποτελεσματικών εργαλείων για την ενθάρρυνση των νέων τεχνικών για την ανάπτυξη της ανταγωνιστικότητας των ΜΜΕ στον πρωτογενή τομέα στις χώρες της Νοτιοανατολικής Μεσογείου, με τη δημιουργία ενός πλαισίου που θα βοηθήσει τις ΜΜΕ να ερευνήσουν τη σύγχρονη τεχνολογία σαν ένα εργαλείο για την ανάπτυξη της ανταγωνιστικότητάς τους στις διεθνείς αγορές.

Ακολουθώντας την τυπική μορφή των προγραμμάτων «εδαφικής συνεργασίας» στα οποία συγκαταλέγονται και οι Κοινοτικές Πρωτοβουλίες για την Νοτιοανατολική Ευρώπη, η νέα δράση βασίζεται στη στενή συνεργασία μιας εταιρικής σχέσης και ανταλλαγή εμπειριών, γνώσεων και τεχνογνωσίας μεταξύ των εταίρων με τους οποίους θα συνεργαστεί το Επιμελητήριο Δράμας. Συντονιστής εταίρος του έργου είναι η Αναπτυξιακή Εταιρεία του Βένετο με έδρα την Πάντοβα της περιφέρειας Βένετο της Ιταλίας.  Οι εταίροι της δράσεις είναι: (1) η Πολυτεχνική Σχολή του Μιλάνο, (2) η Αναπτυξιακή Εταιρεία από τη Βάρνα, (3) η εταιρεία της  περιφέρειας του Νότιου Δούναβη από την Ουγγαρία, (5) η πανεπιστημιακή σχολή αγροτικής ανάπτυξης από τη Ρουμανία, (6) το Επιμελητήριο Δράμας, (7) η  Αναπτυξιακή Εταιρεία της περιφέρειας Πολινέζε της Ιταλίας, (8) το Αγρονομικό Ινστιτούτο του Μπάρι, (9) το Επιχειρηματικό Κέντρο του Οσιγεκ από την Κροατίας, (10) το Συμβούλιο Αγροτικής Ανάπτυξης από την Αλβανία, (11) το Ινστιτούτο Τροφίμων από τη Σερβία, (12) Αναπτυξιακή Εταιρεία από τη Σερβία, (13) Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης της Αλβανίας, (14) η Γραμματεία Αγροτικής Ανάπτυξης, Υδάτων και Οικονομία των Δασών από τη Σερβία  και (15) Το Επιστημονικό και Τεχνολογικό Κέντρο της Μπουκοβίνας από την Ουκρανία.

Η συνάντηση στη Δράμα είναι ιδιαίτερα σημαντική γιατί το πρόγραμμα βρίσκεται σε μια κρίσιμη καμπή καθώς ολοκληρώνεται η συμμετοχή των τοπικών επιχειρήσεων του πρωτογενούς τομέα που έχουν επιλεγεί σε κάθε περιφέρεια των εταίρων και τώρα γίνεται η επιλογή των καλύτερων πρακτικών οι οποίες θα παρουσιαστούν στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Στο σκέλος αυτό του προγράμματος συμμετέχουν οκτώ Δραμινές επιχειρήσεις που έχουν εισαγάγει καινοτόμες δραστηριότητες στην επιχειρησιακή τους δράση.

Τους συνέδρους χαιρέτισε εκ μέρους της διοίκησης το μέλος του Συμβουλίου του Επιμελητηρίου Δράμας κ. Βασίλης Πολυτάρχης, ο οποίος επιβλέπει το πρόγραμμα, στους οποίους έκανε μια εκτεταμένη ξενάγηση στην επιχειρηματική δραστηριότητα και στην οικονομική ζωή της ΠΕ Δράμας. Στη συνέχεια, ο κ. Πολυτάρχης , αναφέρθηκε στη συμμετοχή του πρωτογενούς τομέα και των επιχειρήσεων στην μεταποίηση που αξιοποιούν τα πολύτιμα αγαθά που παράγει ο πρωτογενής τομέα στην οικονομική ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας στην περιοχή της Δράμας.

 

 

Για το Επιμελητήριο Δράμας

Ο Πρόεδρος

Στέφανος Α. Γεωργιάδης

 

Αποστολή με email Εκτυπώσιμη μορφή

 

ΕΙΣΟΔΟΣ ΜΕΛΟΥΣ

symvoulos

Online Σύμβουλος του Επιχειρηματία

Online υπηρεσία ενημέρωσης επιχειρήσεων

περισσότερα
toyrismos

Τουρισμός στη Δράμα

Ολοκληρωμένος Τουριστικός Οδηγός

περισσότερα
dm

Ηλεκτρονική αγορά Προϊόντων

www.directmarket.gr

περισσότερα
catalogue

Επιχειρηματικός Οδηγός

Προβολή Επιχειρήσεων της Δράμας

περισσότερα

ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΕΣ & ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΙ ΦΟΡΕΙΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ

 
ΤΟ ΕΡΓΟ ΕΝΤΑΣΣΕΤΑΙ ΣΤΟ ΕΣΠΑ - Ε.Π. ΨΗΦΙΑΚΗ ΣΥΓΚΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΣΥΓΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ (ΕΤΠΑ) ΚΑΙ ΑΠΟ ΕΘΝΙΚΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣ