ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ   /   ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΡΘΡΩΝ


Υπεγράφη συμφωνία μεταξύ του Επιμελητηρίου Δράμας και του ΕλληνοΣερβικού Επιμελητηρίου Ελλάδας
23/10/2015
ΠΗΓΗ: ΦΟΡΕΑΣ

πατήστε για μεγέθυνση
πατήστε για μεγέθυνση
πατήστε για μεγέθυνση
πατήστε για μεγέθυνση
πατήστε για μεγέθυνση

Δράμα, 23 Οκτωβρίου 2015

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2015, στο Συνεδριακό Κέντρο του Επιμελητηρίου Δράμας,  στα πλαίσια της Συνεδρίασης του Διοικητικού του Συμβουλίου, η υπογραφή συνεργασίας με το Ελληνο -Σερβικό Επιμελητήριο Ελλάδας. Την συμφωνία υπέγραψαν ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Δράμας κ. Στέφανος Γεωργιάδης και ο Πρόεδρος του Ελληνο-Σερβικού Επιμελητηρίου Ελλάδας κ. Κωνσταντίνος Γεωργάκος. Στην συνεδρίαση παρευρέθηκε και απεύθυνε επίσης χαιρετισμό, ο Γενικός Γραμματέας του ΕλληνοΣερβικού Επιμελητηρίου κ. BanePrelevic.

Την υπογραφή της Συμφωνίας  επισφράγισε  ο Πρόξενος της Δημοκρατίας της Σερβίας κ. Sinisa Pavic, ο οποίος στον χαιρετισμό του τόνισε τους παραδοσιακούς ιστορικούς φιλικούς δεσμούς των δύο χωρών και την βούληση της Σερβίας για αύξηση των εμπορικών –επιχειρηματικών συναλλαγών. Όπως επεσήμανε το Προξενείο θα σταθεί αρωγός στην συνεργασία των δύο Επιμελητηρίων, που στοχεύουν στην προώθηση της εξωστρέφειας των επιχειρήσεων και των τοπικών οικονομιών.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους και χαιρέτισαν, ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας κ. Αργύρης Πατακάκης, ο αντιδήμαρχος προγραμματισμού  του Δήμου Δράμας κ. Δημήτριος Καραμπατζάκης, ο εκπρόσωπος του Δήμου Παρανεστίου κ. Ανανιάδης και ο εκπρόσωπος του Δήμου Δοξάτου κ. Γρηγόριος Βέτος . Συμμετείχε επίσης ο Πρόεδρος και το Διοικητικό Συμβούλιο του Εμπορικού Συλλόγου Δράμας.   

Ο Πρόεδρος του Ελληνο-Σερβικού κ. Κωνσταντίνος Γεωργάκος, ενημέρωσε για τις δυνατότητες συνεργασίας καθώς και τον προγραμματισμό των επόμενων κοινών δράσεων με το Επιμελητήριο Δράμας. Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Δράμας τόνισε την προσπάθεια του φορέα για προώθηση της εξωστρέφειας των επιχειρήσεων με την προώθηση των τοπικών προϊόντων ενώ  αναφέρθηκε και στο περιεχόμενο της Συμφωνίας. Στην συνέχεια ακολούθησαν ερωτήσεις και συζήτηση μεταξύ των συμβούλων του ΔΣ του Επιμελητηρίου Δράμας και της Σερβικής αποστολής.       

Η συμφωνία προβλέπει την αναζήτηση εμπορικών συνεργατών, την διοργάνωση επιχειρηματικών αποστολών, εμπορικών εκθέσεων, σεμιναρίων και άλλων ενημερωτικών εκδηλώσεων, την   συμμετοχή σε Επιχειρηματικές Συναντήσεις, την προώθηση τοπικών προϊόντων στη Σερβία,Μεταφραστικές Υπηρεσίες, WEB προβολή, Προώθηση διαφημιστικού υλικού σε συνεργαζόμενους φορείς σε Ελλάδα και Σερβία, διάθεση χώρων για συνεδριάσεις και Β2Β συναντήσεις.

Το αμέσως επόμενο διάστημα το Επιμελητήριο Δράμας κλήθηκε να συμμετέχει με τις ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις μέλη του, σε οικονομικό φόρουμ που θα διεξαχθεί στην Θεσσαλονίκη με την συμμετοχή Σέρβων επιχειρηματιών.

Για το Επιμελητήριο Δράμας

Στέφανος Γεωργιάδης

Πρόεδρος

Αποστολή με email Εκτυπώσιμη μορφή

 

ΕΙΣΟΔΟΣ ΜΕΛΟΥΣ

symvoulos

Online Σύμβουλος του Επιχειρηματία

Online υπηρεσία ενημέρωσης επιχειρήσεων

περισσότερα
toyrismos

Τουρισμός στη Δράμα

Ολοκληρωμένος Τουριστικός Οδηγός

περισσότερα
dm

Ηλεκτρονική αγορά Προϊόντων

www.directmarket.gr

περισσότερα
catalogue

Επιχειρηματικός Οδηγός

Προβολή Επιχειρήσεων της Δράμας

περισσότερα

ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΕΣ & ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΙ ΦΟΡΕΙΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ

 
ΤΟ ΕΡΓΟ ΕΝΤΑΣΣΕΤΑΙ ΣΤΟ ΕΣΠΑ - Ε.Π. ΨΗΦΙΑΚΗ ΣΥΓΚΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΣΥΓΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ (ΕΤΠΑ) ΚΑΙ ΑΠΟ ΕΘΝΙΚΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣ