ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ   /   ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΡΘΡΩΝ


ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΚΑΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Θέσεις ΕΒΕΘ για τη ΔΕΘ – Helexpo
05/04/2017
ΠΗΓΗ: ΦΟΡΕΑΣ

ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΚΑΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟ

ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

                                                Θεσσαλονίκη, 4.4.2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Θέσεις ΕΒΕΘ για τη ΔΕΘ – Helexpo

Με αφορμή τη συζήτηση των τελευταίων ημερών για την ενδεχόμενη ένταξη της ΔΕΘ – Helexpoστο Υπερταμείο για την αξιοποίηση της περιουσίας του ελληνικού δημοσίου, η θέση του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης συνοψίζεται ως ακολούθως.

Πρώτον, τα 180 στρέμματα στα οποία λειτουργεί το Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης στο κέντρο της πόλης δεν πρέπει να αλλάξουν χρήση. Δεδομένου, μάλιστα, ότι οι χρήσεις γης είναι αποκλειστική αρμοδιότητα των οργάνων της Ελληνικής Πολιτείας, η συγκεκριμένη έκταση πρέπει να χαρακτηριστεί ως «Εκθεσιακό Κέντρο», ώστε να μην υπάρχει δυνατότητα αλλαγής του προφίλ της.  

Δεύτερον, η ΔΕΘ – Helexpo, η εταιρία διοργάνωσης εκθεσιακών εκδηλώσεων, που σήμερα ανήκει κατά 100% στο Ελληνικό Δημόσιο, δείχνει εδώ και χρόνια να έχει εξαντλήσει τα όρια της, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες των εμπλεκόμενων. Σ΄ έναν κόσμο που αλλάζει, η εξεύρεση του κατάλληλου στρατηγικού συμμάχου είναι βέβαιο ότι θα βοηθήσει την ανάπτυξη της εταιρίας και την εξέλιξή της σε περιφερειακό εκθεσιακό παίκτη στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, επ’ ωφελεία της Θεσσαλονίκης και της εθνικής οικονομίας.  Η πρακτική της ιδιωτικοποίησης των λιμενικών υπηρεσιών στη Θεσσαλονίκη, με αναζήτηση εξειδικευμένου παρόχου,  με εξελιγμένη τεχνογνωσία και μεγάλη επενδυτική δυνατότητα, μπορεί να εφαρμοστεί κάλλιστα και στη ΔΕΘ – Helexpo.  Πολύ δε περισσότερο, στην παρούσα χρονική στιγμή -και πιθανόν για αρκετά ακόμη χρόνια -  που το Ελληνικό Δημόσιο  δεν μπορεί να διαθέσει τους απαιτούμενους πόρους για τη βελτίωση των αναγκαίων εκθεσιακών υποδομών στη Θεσσαλονίκη. Κατά συνέπεια, κάθε ολοκληρωμένο σχέδιο που αποσκοπεί στη δημιουργία ενός σύγχρονου εκθεσιακού και συνεδριακού κέντρου, στον υφιστάμενο χώρο, μπορεί να υλοποιηθεί μόνο με ιδιωτικά κεφάλαια, τα οποία θα διαθέσει ένας επενδυτής που δραστηριοποιείται στη διεθνή εκθεσιακή αγορά.

 

Η υπόθεση της παραγωγικής λειτουργίας της ΔΕΘ – Helexpoείναι πολύ σοβαρή για τη Θεσσαλονίκη και δεν θα πρέπει να επιτρέψει η Ελληνική Κυβέρνηση να τη διαχειριστούν, κατά το δοκούν, γραφειοκράτες και πολιτικοί. Είναι προφανές ότι η αγορά, δηλαδή η ίδια η ζώσα και παλλόμενη οικονομία, την οποία εκφράζουν αυθεντικά οι παραγωγικοί φορείς, δείχνει το δρόμο και τις καλύτερες λύσεις.

 

Αποστολή με email Εκτυπώσιμη μορφή

 

ΕΙΣΟΔΟΣ ΜΕΛΟΥΣ

symvoulos

Online Σύμβουλος του Επιχειρηματία

Online υπηρεσία ενημέρωσης επιχειρήσεων

περισσότερα
toyrismos

Τουρισμός στη Δράμα

Ολοκληρωμένος Τουριστικός Οδηγός

περισσότερα
dm

Ηλεκτρονική αγορά Προϊόντων

www.directmarket.gr

περισσότερα
catalogue

Επιχειρηματικός Οδηγός

Προβολή Επιχειρήσεων της Δράμας

περισσότερα

ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΕΣ & ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΙ ΦΟΡΕΙΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ

 
ΤΟ ΕΡΓΟ ΕΝΤΑΣΣΕΤΑΙ ΣΤΟ ΕΣΠΑ - Ε.Π. ΨΗΦΙΑΚΗ ΣΥΓΚΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΣΥΓΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ (ΕΤΠΑ) ΚΑΙ ΑΠΟ ΕΘΝΙΚΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣ