ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ   /   ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Ρυθμίσεις οφειλών επιχειρήσεων και δημοτών έως 100 δόσεις προς Ο.Τ.Α. α΄ βαθμού
19/08/2017
ΠΗΓΗ: ΦΟΡΕΑΣ

πατήστε για μεγέθυνση

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ρυθμίσεις οφειλών επιχειρήσεων και δημοτών έως 100 δόσεις προς Ο.Τ.Α. α΄ βαθμού.

ΠΡΟΣΟΧΗ : Οι επιχειρήσεις θα πρέπει να προσέλθουν στους Δήμους, έως 30/8/2017, αν θέλουν να εντάξουν το σύνολο των οφειλών (έως και το 2016) στην ρύθμιση.

Το Επιμελητήριο Δράμας ενημερώνει και υπενθυμίζει στα μέλη του, ότι έχει ανακοινωθεί Νόμος 4483/2017 - ΦΕΚ 107/Α/31-7-2017 και ειδικότερα το άρθρο 52 που αφορά τις Ρυθμίσεις Οφειλών έως 100 δόσεις προς τους Δήμους.

Με τη ρύθμιση δίνεται η δυνατότητα στους οφειλέτες των Δήμων να ρυθμίσουν τις οφειλές τους από οποιαδήποτε αιτία ενδιαφέροντος (τέλη, πρόστιμα, φόροι, κλήσεις ΚΟΚ, εισφορές, κλπ.), όπως & το τέλος παρεπιδημούντων 2 ή 0,5% & 5% που αφορά τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος. Οι οφειλές αυτές είναι  η ήδη βεβαιωμένες μέχρι και το 2011 καθώς επίσης και αυτές από το 2012 έως & το 2016 που θα βεβαιωθούν από τους Δήμους από την 1η Σεπτεμβρίου 2017. Για τον λόγο αυτό οι επιχειρήσεις & πολίτες που θέλουν να ενταχθούν για όλες τις οφειλές τους στην ρύθμιση (μέχρι και το 2016) θα πρέπει να προσέλθουν στις υπηρεσίες των Δήμων το αργότερο μέχρι την 30η Αυγούστου 2017.

Επισυνάπτουμε το ΦΕΚ της ρύθμισης για όλους τους ενδιαφερόμενους.

Το Επιμελητήριο Δράμας εκφράζει την ικανοποίηση του για την έκδοση της ρύθμισης για την οποία αγωνίσθηκε και υπέβαλλε τεκμηριωμένη πρόταση, εδώ και δύο χρόνια, σε συνεργασία με το σωματείο που εκπροσωπεί τις επιχειρήσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος και ειδικότερα με τον Πρόεδρο κ. Ηλία Ηλιάδη. Το αίτημα επίσης υποβλήθηκε και υποστηρίχθηκε από τον Δήμο Δράμας, ο οποίος ήταν θετικός από την αρχή της διαδικασίας για την αναγκαιότητα της ρύθμισης.    Το αίτημα υποστήριξε και συνέβαλλε καθοριστικά να ενταχθεί στο νόμο 4483/2017, ο βουλευτής κ. Χρήστος Καραγιαννίδης.

Επίσης ενημερώνουμε ότι ήδη το Επιμελητήριο Δράμας υπέβαλλε αίτημα για όσους από τους οφειλέτες ήταν ήδη σε ρύθμιση και κατέβαλλαν ποσά δόσεων & είναι δίκαιο, αυτά να υπολογισθούν στο αναλογούν κεφάλαιο και όχι στο πρόστιμο ή τις προσαυξήσεις, από την στιγμή που θα υποβάλλουν αίτημα ένταξης στην νέα ρύθμιση. 

Στέφανος Γεωργιάδης

Πρόεδρος Επιμελητηρίου Δράμας

 

Αποστολή με email Εκτυπώσιμη μορφή


DOWNLOADS
ΝΟΜΟΣ 4483 2017 ΦΕΚ 107

 

ΕΙΣΟΔΟΣ ΜΕΛΟΥΣ

symvoulos

Online Σύμβουλος του Επιχειρηματία

Online υπηρεσία ενημέρωσης επιχειρήσεων

περισσότερα
toyrismos

Τουρισμός στη Δράμα

Ολοκληρωμένος Τουριστικός Οδηγός

περισσότερα
dm

Ηλεκτρονική αγορά Προϊόντων

www.directmarket.gr

περισσότερα
catalogue

Επιχειρηματικός Οδηγός

Προβολή Επιχειρήσεων της Δράμας

περισσότερα

ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΕΣ & ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΙ ΦΟΡΕΙΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ

 
ΤΟ ΕΡΓΟ ΕΝΤΑΣΣΕΤΑΙ ΣΤΟ ΕΣΠΑ - Ε.Π. ΨΗΦΙΑΚΗ ΣΥΓΚΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΣΥΓΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ (ΕΤΠΑ) ΚΑΙ ΑΠΟ ΕΘΝΙΚΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣ