ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ   /   ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Επισυναπτόμενα Αρχεία (κάντε κλικ στους μπλε συνδέσμους)
Δελτίο τύπου

Εκπαιδευτική επίσκεψη στο πλαίσιο του έργου TEAWAY
14/12/2018
ΠΗΓΗ: ΦΟΡΕΑΣ

πατήστε για μεγέθυνση
πατήστε για μεγέθυνση

Δράμα 14 Δεκεμβρίου 2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Εκπαιδευτική επίσκεψη στο πλαίσιο του έργου TEAWAY 

Σχεδιάζονται «Οι δρόμοι του Τσαγιού της Μαύρης Θάλασσας»

Την Τρίτη 11 Δεκεμβρίου πραγματοποιήθηκε στη Βάρνα της Βουλγαρίας, η πρώτη από μια σειρά συνολικά 5 εκπαιδευτικών επισκέψεων, στο πλαίσιο του έργου TEAWAY (Οι δρόμοι του Τσαγιού). Την επίσκεψη αυτή διοργάνωσε η Αναπτυξιακή Εταιρεία της Βάρνας, εταίρος του έργου και συμμετείχαν σε αυτήν εκπρόσωποι όλου του εταιρικού σχήματος. Το Επιμελητήριο Δράμας εκπροσωπήθηκε από την εξωτερική συνεργάτιδα του έργου, κα Χατζηβαρύτη Ιώ. Η θεματολογία της επίσκεψης αφορούσε σε καλές πρακτικές στον τομέα της καλλιέργειας και τυποποίησης του τσαγιού στην περιοχή. Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν την εταιρεία αμερικανικών συμφερόντων ESSETERE που παράγει αιθέριο έλαιο λεβάντας και άλλων αρωματικών φυτών. Επίσης εισηγήσεις πραγματοποιήθηκαν και από εταιρείες συλλογής και τυποποίησης τσαγίου στην περιοχή με επιτυχημένη παρουσία στην Ευρωπαϊκή και Διεθνή αγορά. 

Τέλος, ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα υπήρξε η επίσκεψη στο Social Tea House, μια καινοτόμα κοινωνική επιχείρηση, η οποία λειτουργεί ως Τεϊοποτείο και τα έσοδα της οποίας δίδονται για να διοργανώνονται εκπαιδευτικές δράσεις για τα παιδιά των τοπικών ορφανοτροφείων. Συγκεκριμένα, εργαστήρια δημιουργικής απασχόλησης, μαθήματα μαγειρικής και χειροτεχνίας αποτελούν μέρος των δράσεων που χρηματοδοτεί το Social Tea House σε μια προσπάθεια κοινωνικής ενσωμάτωσης των παιδιών αυτών στην τοπική κοινότητα. Τα εργαστήρια απευθύνονται τόσο στα ορφανά παιδιά όσο και σε μαθητές σχολείων της Βάρνας επιτυγχάνοντας ομαλή κοινωνική ενσωμάτωση των πρώτων. Την πρωτοβουλία στηρίζει και ο Δήμος Βάρνας, ο όποιος παρέχει το διατηρητέο κτήριο στο οποίο στεγάζεται η επιχείρηση με ένα χαμηλό αντίτιμο ενώ στην επιχείρηση εργάζονται μόνο νέοι απασχολούμενοι κάτω των 30 ετών. 

Η επίσκεψη ολοκληρώθηκε στις 12 Δεκεμβρίου με μια διαχειριστική συνάντηση των εταίρων με σκοπό τον σχεδιασμό των επόμενων δράσεων του έργου.

Λίγα λόγια για το έργο TEAWAY

Το έργο TEAWAY χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Διακρατικής Συνεργασίας της Λεκάνης της Μαύρης Θάλασσας. Του προγράμματος ηγείται το Επιμελητήριο Ξάνθης ενώ συμμετέχουν ως εταίροι το Επιμελητήριο Δράμας, το Επιμελητήριο της Τραπεζούντας από την  Τουρκία, η Αναπτυξιακή εταιρεία της Βάρνας από την Βουλγαρία,  το  Διεθνές Κέντρο Κοινωνιολογικών Ερευνών από την Γεωργία και η Ένωση Νέων Γυναικών από την Αρμενία. Το έργο έχει διάρκεια 24 μήνες και εστιάζει στον αγροτικό τομέα της Περιοχής της Μαύρης Θάλασσας και συγκεκριμένα στη παραγωγή και προώθηση του Τσαγιού. 

Στέφανος Γεωργιάδης

Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Δράμας 

 

Αποστολή με email Εκτυπώσιμη μορφή

 

ΕΙΣΟΔΟΣ ΜΕΛΟΥΣ

symvoulos

Online Σύμβουλος του Επιχειρηματία

Online υπηρεσία ενημέρωσης επιχειρήσεων

περισσότερα
toyrismos

Τουρισμός στη Δράμα

Ολοκληρωμένος Τουριστικός Οδηγός

περισσότερα
dm

Ηλεκτρονική αγορά Προϊόντων

www.directmarket.gr

περισσότερα
catalogue

Επιχειρηματικός Οδηγός

Προβολή Επιχειρήσεων της Δράμας

περισσότερα

ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΕΣ & ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΙ ΦΟΡΕΙΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ

 
ΤΟ ΕΡΓΟ ΕΝΤΑΣΣΕΤΑΙ ΣΤΟ ΕΣΠΑ - Ε.Π. ΨΗΦΙΑΚΗ ΣΥΓΚΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΣΥΓΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ (ΕΤΠΑ) ΚΑΙ ΑΠΟ ΕΘΝΙΚΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣ