ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ   /   ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - Σχέδιο Επιχορήγησης για τη στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων για ανάπτυξη και επέκταση πέρα από τις τοπικές αγορές στα πλαίσια του προγράμματος Interreg Ελλάδα Βουλγαρία
22/03/2019
ΠΗΓΗ: ΦΟΡΕΑΣ

πατήστε για μεγέθυνση
πατήστε για μεγέθυνση
πατήστε για μεγέθυνση

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ  

 

22/03/2019

 

Σχέδιο Επιχορήγησης για τη στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων για ανάπτυξη και επέκταση πέρα από τις τοπικές αγορές στα πλαίσια του προγράμματος Interreg Ελλάδα Βουλγαρία.

 

Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία & συμμετοχή δραμινών επιχειρήσεων, η ενημερωτική συνάντηση εργασίας του προγράμματος Interreg Ελλάδα Βουλγαρία για την στήριξη ελληνικών & βουλγαρικών μικρομεσαίων επιχειρήσεων, που στοχεύουν σε επενδύσεις στην βάση κοινής συνεργασίας.

 

 

 

Προσκεκλημένοι του Επιμελητηρίου Δράμας ο κ. Κυριάκος Φωτιάδης- εκπρόσωπος της  Μονάδα επαλήθευσης Δαπανών της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης των Επιχειρησιακών Προγραμμάτων του Στόχου «Ευρωπαϊκή Εδαφική Συνεργασία» - INTERREG,  η κ. Αφροδίτη Λιόλιου  εκπρόσωπος της Μονάδα Διαχείρισης & Παρακολούθησης Προγραμμάτων Βαλκανικής Χερσονήσου - Μαύρης Θάλασσας  και ο κ. Ευάγγελος Στουραΐτης  -  Προϊστάμενος Μονάδας στις Συγχρηματοδοτούμενες δράσεις Επιχειρηματικότητας και ΧΕ από την Ειδική  Υπηρεσία Κρατικών Ενισχύσεων (ΕΥΚΕ), παρουσίασαν ενδελεχώς τις λεπτομέρειες της πρόσκλησης του προγράμματος.

 

 

 

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα είναι ιδιαίτερα ευέλικτο στις διαδικασίες υποβολής και υλοποίησής του, με μεγάλο ποσοστό επιδότησης (65%) και καλύπτει τόσο δράσεις μεταποίησης όσο εμπορίου και υπηρεσιών ενώ περιλαμβάνει σχεδόν όλο φάσμα των πιθανών επενδυτικών εξόδων. Η περιοχή παρέμβασης αφορά επιχειρήσεις που έχουν έδρα ή παραρτήματα στους νομούς Δράμας, Καβάλας, Ξάνθης, Ροδόπης, Έβρου, Σερρών και Θεσσαλονίκης. Προϋπόθεση είναι οι ελληνικές επιχειρήσεις να έχουν μια συνεργασία με επιχείρηση από την Βουλγαρία ( με έδρα στις αντίστοιχες επιλέξιμες περιοχές), η οποία θέλει να επενδύσει επίσης στην περιοχή της.

 

 

 

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Δράμας κ. Στέφανος Γεωργιάδης, δήλωσε «είναι πολύ σημαντικό ότι για πρώτη φορά το πρόγραμμα Interreg να χρηματοδοτεί απευθείας ιδιωτικές επενδύσεις έστω και πιλοτικά. Στόχος μας είναι η αξιοποίηση του από τις επιχειρήσεις, ώστε να παγιωθεί ως μόνιμη & καλή πρακτική για το μέλλον και τον σχεδιασμό του Interreg. Είναι ένα ιδιαίτερα σημαντικό εργαλείο, που βοηθά την συνεργασία σε συνοριακές περιοχές.» 

 

 

 

                                                                                   Στέφανος Γεωργιάδης

 

                                                                        Πρόεδρος Επιμελητηρίου Δράμας

 

 

Αποστολή με email Εκτυπώσιμη μορφή


 

ΕΙΣΟΔΟΣ ΜΕΛΟΥΣ

symvoulos

Online Σύμβουλος του Επιχειρηματία

Online υπηρεσία ενημέρωσης επιχειρήσεων

περισσότερα
toyrismos

Τουρισμός στη Δράμα

Ολοκληρωμένος Τουριστικός Οδηγός

περισσότερα
dm

Ηλεκτρονική αγορά Προϊόντων

www.directmarket.gr

περισσότερα
catalogue

Επιχειρηματικός Οδηγός

Προβολή Επιχειρήσεων της Δράμας

περισσότερα

ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΕΣ & ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΙ ΦΟΡΕΙΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ

 
ΤΟ ΕΡΓΟ ΕΝΤΑΣΣΕΤΑΙ ΣΤΟ ΕΣΠΑ - Ε.Π. ΨΗΦΙΑΚΗ ΣΥΓΚΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΣΥΓΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ (ΕΤΠΑ) ΚΑΙ ΑΠΟ ΕΘΝΙΚΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣ