ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ   /   ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΔΟΜΕΣ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΣΤΑ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΑ
10/04/2019
ΠΗΓΗ: ΦΟΡΕΑΣ

πατήστε για μεγέθυνση

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Δράμα 9 Απριλίου 2019


Δημοσιεύθηκε το ΦΕΚ του νόμου 4605/2109 για ίδρυση
Δομών Στήριξης Επιχειρήσεων (ΔΣΕ) στα κατά τόπους Επιμελητήρια


Το Επιμελητήριο Δράμας ενημερώνει ότι, δημοσιεύθηκε το ΦΕΚ 52/Α/1-4-2019 του νόμου 4605/2019 και ειδικότερα το άρθρο 56 που δίνει την δυνατότητα στα κατά τόπου Επιμελητήρια να δημιουργούν Δομές Στήριξης Επιχειρήσεων (ΔΣΕ) με στόχο την ενημέρωση και διευκόλυνση των ενδιαφερόμενων για πάσης φύσεως επιχειρηματικά θέματα που αφορούν την πραγματοποίηση και περαιτέρω ανάπτυξη των επενδυτικών τους σχεδίων. Συγκεκριμένα οι κατά τόπους ΔΣΕ θα συντονίζονται και θα εποπτεύονται από την Επιτελική Δομή Στήριξης Επιχειρήσεων στην οποία θα συμμετέχουν το Υπουργείο Οικονομίας & Ανάπτυξης, η Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδος, η ΓΣΕΒΕΕ και η ΕΣΕΕ με τα κέντρα τεκμηρίωσης τους. Οι τομείς που θα υποστηρίζουν οι ΔΣΕ αφορούν στην ενσωμάτωση ή ανάπτυξη καινοτόμων μεθόδων παραγωγής, στην προώθηση εξαγωγών, στην αναδιάρθρωση επιχειρήσεων, στην δημιουργία συνεργατικών σχηματισμών. Η χρηματοδότηση του προγράμματος των ΔΣΕ πραγματοποιείται από το εθνικό σκέλος του προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων και είναι 15 εκατ. ευρώ κατά έτος. Για την στελέχωση των ΔΣΕ τα Επιμελητήρια μπορούν να συνάπτουν συμβάσεις μίσθωσης έργου κατόπιν πρόσκλησης ενδιαφέροντος σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στον νόμο.


Το Επιμελητήριο Δράμας επισημαίνει ότι είναι ιδιαίτερα σημαντικό η ενίσχυση του Επιμελητηριακού θεσμού με αρμοδιότητες, στελέχωση με επιστημονικό δυναμικό και χρηματοδότηση. Ο συγκεκριμένος Νόμος είναι ένα πολύ σημαντικό βήμα στην εξέλιξη των φορέων μέσα στις σύγχρονες απαιτήσεις της εποχής. Χρειάζονται όμως ακόμη περισσότερα βήματα, ειδικότερα στην ψηφιακή μετεξέλιξη και στην πλήρη αυτοματοποίηση των διαδικασιών μεταξύ επιχειρήσεων και δημοσίου μέσω της Υπηρεσίας Μιας Στάσης.


Το αμέσως επόμενο διάστημα και μετά την αναμενόμενη Υπουργική Απόφαση με τον καθορισμό των λεπτομερειών, το Επιμελητήριο Δράμας θα ξεκινήσει την διαδικασία ίδρυσης ΔΣΕ στον χώρο του Λαμπριανίδη 40.


Στέφανος Γεωργιάδης
Πρόεδρος Επιμελητηρίου Δράμας

Αποστολή με email Εκτυπώσιμη μορφή


 

ΕΙΣΟΔΟΣ ΜΕΛΟΥΣ

symvoulos

Online Σύμβουλος του Επιχειρηματία

Online υπηρεσία ενημέρωσης επιχειρήσεων

περισσότερα
toyrismos

Τουρισμός στη Δράμα

Ολοκληρωμένος Τουριστικός Οδηγός

περισσότερα
dm

Ηλεκτρονική αγορά Προϊόντων

www.directmarket.gr

περισσότερα
catalogue

Επιχειρηματικός Οδηγός

Προβολή Επιχειρήσεων της Δράμας

περισσότερα

ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΕΣ & ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΙ ΦΟΡΕΙΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ

 
ΤΟ ΕΡΓΟ ΕΝΤΑΣΣΕΤΑΙ ΣΤΟ ΕΣΠΑ - Ε.Π. ΨΗΦΙΑΚΗ ΣΥΓΚΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΣΥΓΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ (ΕΤΠΑ) ΚΑΙ ΑΠΟ ΕΘΝΙΚΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣ