ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ   /   ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΡΘΡΩΝ


Δελτίο Τύπου - Γενική Συνέλευση ΚΕΕΕ στην Ρόδο τοποθετήσεις Προέδρου Επιμελητηρίου Δράμας
16/04/2019
ΠΗΓΗ: ΦΟΡΕΑΣ

πατήστε για μεγέθυνση

Δράμα 16 Απριλίου 2019

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Δράμας και Υπεύθυνος Εξωστρέφειας και Διεθνών Σχέσεων της ΚΕΕΕ,   παρουσίασε το σχέδιο εξωστρέφειας για το 2019-2021, στην Γενική Συνέλευση της  Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος στην Ρόδο (12-14 Απριλίου).

Ενημερώνουμε ότι ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Δράμας και Υπεύθυνος Εξωστρέφειας και Διεθνών Σχέσεων της ΚΕΕΕ κ.  Στέφανος Γεωργιάδης κατά τις εργασίες της Γενικής Συνέλευσης παρουσίασε το σχέδιο  εξωστρέφειας για την τριετία 2019-2021. Το σχέδιο προβλέπει συνεργασία με τα Επιμελητήρια της χώρας για  οργάνωση από την ΚΕΕΕ Επιχειρηματικών Αποστολών σε χώρες στόχους, σεμινάρια σε στελέχη εξαγωγικών επιχειρήσεων, υλοποίηση του μητρώου εξαγωγικών επιχειρήσεων μέσω του ΓΕΜΗ και εκπόνηση μελετών ανά Περιφέρεια σύμφωνα με την πολιτική της έξυπνης εξειδίκευσης σε σημαντικούς κλάδους της οικονομίας (RIS3). Το σχέδιο έγινε ομόφωνα αποδεκτό από τα μέλη της Γενικής Συνέλευσης και τίθεται άμεσα σε εφαρμογή, με δράσεις που ήδη έχουν καταγραφεί στις απαντήσεις των Επιμελητηρίων της χώρας στα ερωτηματολόγια που είχαν σταλεί νωρίτερα.

Επίσης ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Δράμας από το βήμα της Γενικής Συνέλευσης ζήτησε την απόσυρση του απαράδεκτου σχεδίου νόμου για το Γ.Ε.ΜΗ, το οποίο κατέθεσε προς διαβούλευση η Γενική Γραμματεία Εμπορίου & Προστασίας Καταναλωτή του Υπουργείου Οικονομίας & Ανάπτυξης, ζητώντας ταυτόχρονα την συνεργασία του Υπουργείου με την ΚΕΕΕ και όχι αποδοχή μονομερών ενεργειών και θέσεων υπηρεσιακών παραγόντων. Ζήτησε επίσης βελτίωση των όρων των προγραμμάτων της εργαλειοθήκης για τους κλάδους του εμπορίου, εστίασης & εκπαίδευσης, ενώ αναφέρθηκε και στις καθυστερήσεις ανακοινώσεων των οριστικών αποτελεσμάτων γενικά στα προγράμματα του ΕΣΠΑ.

 

                                                                           Επιμελητήριο Δράμας

Αποστολή με email Εκτυπώσιμη μορφή

 

ΕΙΣΟΔΟΣ ΜΕΛΟΥΣ

symvoulos

Online Σύμβουλος του Επιχειρηματία

Online υπηρεσία ενημέρωσης επιχειρήσεων

περισσότερα
toyrismos

Τουρισμός στη Δράμα

Ολοκληρωμένος Τουριστικός Οδηγός

περισσότερα
dm

Ηλεκτρονική αγορά Προϊόντων

www.directmarket.gr

περισσότερα
catalogue

Επιχειρηματικός Οδηγός

Προβολή Επιχειρήσεων της Δράμας

περισσότερα

ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΕΣ & ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΙ ΦΟΡΕΙΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ

 
ΤΟ ΕΡΓΟ ΕΝΤΑΣΣΕΤΑΙ ΣΤΟ ΕΣΠΑ - Ε.Π. ΨΗΦΙΑΚΗ ΣΥΓΚΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΣΥΓΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ (ΕΤΠΑ) ΚΑΙ ΑΠΟ ΕΘΝΙΚΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣ