ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ   /   ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Επισυναπτόμενα Αρχεία (κάντε κλικ στους μπλε συνδέσμους)
57428.1
57428.2
59151.1
59151.2
Εισαγωγές στο Λίβανο

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΛΙΒΥΗ + ΙΟΡΔΑΝΙΑ + ΛΙΒΑΝΟ
18/10/2019
ΠΗΓΗ: ΦΟΡΕΑΣ

πατήστε για μεγέθυνση

ΠΡΟΣ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΑΡΑΒΟ-ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ

 

Θέματα:          1)  «1o Φόρουμ Οικονομικών Επενδύσεων της Λιβύης, Ραμπάτ/Μαρόκο, 11-12/11/2019»

2)  «Προκήρυξη διαγωνισμού για την κατασκευή ηλιακού πάρκου στο Azraq της Ιορδανίας»

                                3) «Θέση σε ισχύ διατάγματος φορολόγησης 18 εισαγόμενων προϊόντων για λόγους προστασίας της εσωτερικής βιομηχανίας του Λιβάνου»

                                4) «Νέα διαδικασία στις εισαγωγές σιταριού, καυσίμων και φαρμάκων στον Λίβανο»

                                  

Αγαπητά μέλη,

 

Το Αραβο-Ελληνικό Επιμελητήριο λαμβάνει την τιμή να σας ενημερώσει για τα ακόλουθα:

 

1)      Η Γενική Ένωση Εμπορικών, Βιομηχανικών και Γεωργικών Επιμελητηρίων της Λιβύης με την αιγίδα/χορηγία του Προεδρικού Συμβουλίου και του Υπουργείου Σχεδιασμού σε συνεργασία με το Υπουργείο Βιομηχανίας, Επενδύσεων, Εμπορίου και Οικονομίας του Μαρόκου και το Πανεπιστήμιο των Μαροκινών Επιμελητηρίων  Εμπορίου, Βιομηχανίας και Υπηρεσιών, διοργανώνουν το πρώτο (1ο)  Φόρουμ Οικονομικών Επενδύσεων της Λιβύης, το οποίο θα φιλοξενηθεί στην πόλη Ραμπάτ στο Μαρόκο την περίοδο από 11 έως 12 Νοεμβρίου 2019. Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούμε όπως ανατρέξετε στην ιστοσελίδα των διοργανωτών www.leif.ly/ η στην ηλεκτρονική διεύθυνση info@leif.ly ). (Πηγή: Libyan General Union of Chambers, of Comm. Industry & Agric.)

 

2)      Η Πρεσβεία της Ελλάδας στο Αμμάν, απέστειλε σχετική ενημέρωση για την προκήρυξη κατασκευής ενός ηλιακού σταθμού ενέργειας συνολικής ισχύος 1MW στο Azraq της Ιορδανίας από το Υπουργείο Ενέργειας και Ορυκτών Πόρων της Ιορδανίας. Ο εν λόγω δημόσιος διαγωνισμός χρηματοδοτείται με κεφάλαια του Διμερή Οργανισμού Ανταλλαγής Χρέους Ισπανίας και Ιορδανίας (Bilateral Spanish-Jordan Debt Swap Mechanism) και στόχος των διοργανωτών αποτελεί η προσέλκυση εταιρειών και οργανισμών προκειμένου να συμμετάσχουν στην κατασκευή του προαναφερθέντος έργου. (Συνημμένα αρχεία 59151.1 & 59151.2 pdf)

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθυνθούν, για περισσότερες πληροφορίες, στον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Ενέργειας και Ορυκτών Πόρων της Ιορδανίας, κ. Amani Al-Azzam (τηλ. + 962-6-5828971, Fax +962-6-5821398, email: generals@memr.gov.jo).    (Πηγή:  Ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών/ Β8 Διεύθυνση Επιχειρηματικής Ανάπτυξης)

 

3)      Το Γραφείο Ο.Ε.Υ. Βηρυτού, απέστειλε έγγραφο σε ηλεκτρονική μορφή (ως συνημμένο έγγραφο, εισαγωγές στο Λίβανο)  που αφορά την ανακοίνωση, από την Τράπεζα του Λιβάνου, νέας διαδικασίας για τη ρύθμιση της χρηματοδότησης των εισαγωγών σιταριού, καυσίμων και φαρμάκων στην χώρα (βενζίνη, μαζούτ και φυσικό αέριο) από την 1η Οκτωβρίου τ.ε. Σύμφωνα με τη νέα διαδικασία οι ενδιαφερόμενοι διανομείς και οι τράπεζές τους υποχρεώνονται να επικυρώσουν τις εντολές τους από την Κεντρική Τράπεζα του Λιβάνου (LBD).   (Πηγή:  Ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών/ Β8 Διεύθυνση Επιχειρηματικής Ανάπτυξης)

 

4)      Το Γραφείο Ο.Ε.Υ. Βηρυτού, απέστειλε έγγραφο σε ηλεκτρονική μορφή για την ανακοίνωση, από την υπηρεσία Τύπου του Υπουργείου Βιομηχανίας του Λιβάνου, επιβολής πρόσθετων τελωνειακών δασμών σε δεκαοκτώ εισαγόμενα προϊόντα για περίοδο πέντε ετών, με έναρξη ισχύος την 29η Σεπτεμβρίου τ.ε.  Οι εν λόγω εξελίξεις επηρεάζουν και την ελληνική εξαγωγική βιομηχανία, κυρίως τους τομείς των μαρμάρων, γρανιτών, των γαλακτοκομικών και της επίπλωσης, καθώς ετησίως πραγματοποιούνται εξαγωγές αξίας 5-6 εκ. δολαρίων στην αγορά του Λιβάνου (συνημμένα αρχεία, 57428.1 & 57428.2).   (Πηγή:  Ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών/ Β8 Διεύθυνση Επιχειρηματικής Ανάπτυξης)

 

Με φιλικούς χαιρετισμούς,

 

Rashad Mabger

Γενικός Γραμματέας

 


                 Λεωφ. Κηφισίας 180-182, παράδρ.Ολυμπιονικών/154 51 Νέο Ψυχικό/Αθήνα (4ος όροφος)

                 Τηλ.: + 30 210-6711 210/ 6773 428 / 6726 882 (εσωτ. 109)/ Fax: + 30 210-6746577

                 www.arabhellenicchamber.gr/κεντρικό e-mail: mailto:chamber@arabgreekchamber.gr

 

ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ-ΔΗΛΩΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΛΗΠΤΕΣ

Αυτό το μήνυμα και τυχόν συνημμένα σε αυτό αρχεία είναι εμπιστευτικά και απόρρητα και απευθύνονται μόνο στους σκοπούμενους παραλήπτες. Σε περίπτωση που λάβετε αυτό το μήνυμα χωρίς να είστε ο σκοπούμενος παραλήπτης, παρακαλούμε να το διαγράψετε (μαζί με τα συνημμένα σε αυτό αρχεία), χωρίς να το αντιγράψετε, να το προωθήσετε σε τρίτους ή να το ανοίξετε και να ειδοποιήσετε άμεσα τον αποστολέα. Απαγορεύεται η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή διάδοση ή κοινοποίηση σε τρίτους του συνόλου ή μέρους του μηνύματος αυτού, ειδικότερα εάν περιλαμβάνει προσωπικά δεδομένα. Τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mails) είναι δεκτικά αλλοίωσης. Η εταιρεία δεν θα ευθύνεται για αυτό το μήνυμα στην περίπτωση αλλοίωσης, μεταβολής ή παραποίησης του, ούτε θα υπέχει ευθύνη για οποιαδήποτε απώλεια ή αλλοίωση ή άλλη ζημία στα δεδομένα ή στο σύστημά σας, οφειλόμενη σε χρήση δεδομένων που είτε περιέχονται στο μήνυμα αυτό είτε μεταδόθηκαν με αυτό.

Εάν δεν επιθυμείτε να λαμβάνετε ενημερωτικά emails παρακαλούμε όπως μας ενημερώσετε στην ακόλουθη ηλεκτρονική διεύθυνση chamber@arabgreekchamber.gr

Αποστολή με email Εκτυπώσιμη μορφή

 

ΕΙΣΟΔΟΣ ΜΕΛΟΥΣ

symvoulos

Online Σύμβουλος του Επιχειρηματία

Online υπηρεσία ενημέρωσης επιχειρήσεων

περισσότερα
toyrismos

Τουρισμός στη Δράμα

Ολοκληρωμένος Τουριστικός Οδηγός

περισσότερα
dm

Ηλεκτρονική αγορά Προϊόντων

www.directmarket.gr

περισσότερα
catalogue

Επιχειρηματικός Οδηγός

Προβολή Επιχειρήσεων της Δράμας

περισσότερα

ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΕΣ & ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΙ ΦΟΡΕΙΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ

 
ΤΟ ΕΡΓΟ ΕΝΤΑΣΣΕΤΑΙ ΣΤΟ ΕΣΠΑ - Ε.Π. ΨΗΦΙΑΚΗ ΣΥΓΚΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΣΥΓΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ (ΕΤΠΑ) ΚΑΙ ΑΠΟ ΕΘΝΙΚΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣ