ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ   /   ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Επισυναπτόμενα Αρχεία (κάντε κλικ στους μπλε συνδέσμους)
Plant based products
Winning the Last Mile
hemp opportunities
how retailers build billion dollar brands

Απολογισμός διεθνούς έκθεσης προϊόντων ιδιωτικής ετικέτας PLMA 2019 – Σικάγο ΗΠΑ - σχεδιασμός επόμενης έκθεσης 2020
13/12/2019
ΠΗΓΗ: ΦΟΡΕΑΣ

πατήστε για μεγέθυνση

 ΓΕΝΙΚΟ ΠΡΟΞΕΝΕΙΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ
               ΣΤΟ ΣΙΚΑΓΟ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ

                                                                          ΑΔΙΑΒΑΘΜΗΤΟ - ΚΑΝΟΝΙΚΟ

                                                                          Σικάγο, 12 Δεκεμβρίου 2019
                                                                          Α.Π.Φ. 2230-15/2839


Πραγματοποιήθηκε στο Σικάγο, στο εκθεσιακό/ συνεδριακό κέντρο Donald E Stevens το διήμερο 18 – 19 Νοεμβρίου 2019 η έκθεση προϊόντων ιδιωτικής ετικέτας PLMA Show 2019. Την έκθεση διοργανώνει ο σύνδεσμος Private Label Manufacturers Association ( PLMA ) με έδρα την Νέα Υόρκη, συμμετέχει δε κάθε χρόνο ικανός αριθμός ελληνικών εταιρειών. Η υποστήριξη στην έκθεση και τους έλληνες εκθέτες αποτελεί μέρος του ετήσιου προγραμματισμού του Γραφείου ΟΕΥ Σικάγο.

Στην φετινή έκθεση συμμετείχαν 11 ελληνικές επιχειρήσεις και συγκεκριμένα οι εξής παρακάτω:

1. Αφοί Χαΐτογλου, τρόφιμα
2. ΜΕΒΓΑΛ, γαλακτοκομικά
3. Παλλίροια, τρόφιμα
4. Agrovim, ελαιόλαδο
5. Αραμπατζής ΑΕ, προίόντα ζύμης
6. Unismack, τρόφιμα
7. Vamvalis Foods, τρόφιμα
8. Nutria, ελαιόλαδο
9. Regina Κουραντίδης, μέλι
10. Χατζόπουλος ΑΕ, υλικά συσκευασίας
11. Matrix Pack, πλαστικά καλαμάκια

Ο υπογράφων επισκέφθηκε τους έλληνες εκθέτες και την έκθεση και τις δύο ημέρες διεξαγωγής της. Επίσης παρακολούθησε το παράλληλο πρόγραμμα εκδηλώσεων με ομιλίες από διακεκριμένα στελέχη του λιανικού εμπορίου, της παραγωγής αλλά και συμβουλευτικών ετααιριών των ΗΠΑ. Ιδιαίτερα επισημαίνουμε παρουσίαση με τίτλο Winning the Last Mile από Sam Mayberry, πρώην Head of Development and Consumables της Amazon και How Retailers are building billion dollar brands από Ali Dibadj, Partner της Alliance Bernstein. Από τις παρουσιάσεις αυτές διαφαίνεται η ιδιαίτερη ανάπτυξη τόσο των προίόντων ιδιωτικής ετικέτας στην αγορά των ΗΠΑ όσο και το ολοένα μεγαλύτερο μερίδιο που καταλαμβάνει το ηλεκτρονικό εμπόριο ακόμη και για αγορές τροφίμων ( groceries ).

Πιο συγκεκριμένα η εταιρεία έρευνας αγοράς Nielsen υπολογίζει σε 40% την αύξηση των πωλήσεων προϊόντων ιδιωτικής ετικέτας στις ΗΠΑ τα τελευταία 5 χρόνια έναντι αύξησης 7% για τις παραδοσιακές φίρμες. Την τάση αυτή ενισχύει η είσοδος στην αμερικανική αγορά αλυσίδων όπως η γερμανική Aldi με σχέδια για 700 νέα καταστήματα και η Lidl με σχέδια για 100 νέα καταστήματα. Ωστόσο και οι ποιοτικές αμερικανικές αλυσίδες όπως οι Trader Joe ’ s και Whole Foods ενισχύουν τα δικά τους προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας, ενώ η Amazon (μητρική εταιρεία της Whole Foods ) αναπτύσει διαδικτυακά περισσότερα από 100 είδη της ιδιωτικής ετικέτας της με την επωνυμία Amazon Prime .

K ατόπιν επικοινωνίας του Γραφείου μας με τους οργανωτές εξασφαλίσαμε τα κείμενα των παρουσιάσεων του παράλληλου προγράμματος της έκθεσης, τα οποία και αποστείλαμε στους έλληνες εκθέτες. Συνημμένα αποστέλλουμε και προς εσάς τις παρουσιάσεις αυτές.

Κατά την δεύτερη μέρα της έκθεσης ο υπογράφων συμμετείχε σε γεύμα εργασίας με την συμμετοχή οργανωτών της έκθεσης και επίλεκτων μελών του διπλωματικού σώματος από χώρες που συμμετείχαν στην έκθεση. Κατά το γεύμα εργασίας με συμμετοχή και ομιλίες από ειδικούς της αγοράς λιανικού εμπορίου των ΗΠΑ ( Neil Stern , Senior Partner, McMillanDoolittle – Michael Sansolo , συντάκτης περιοδικού Progressive Grocer ) παρουσιάσθηκαν τα σχέδια για την επόμενη έκθεση το έτος 2020.

Τα εξαιρετικά φιλόδοξα σχέδια για την έκθεση της επόμενης χρονιάς, η οποία θα ονομάζεται PLMA 2020 Year of a Thousand Flags , περιλαμβάνουν χώρο προετοιμασίας γευμάτων και εστίασης εντός του χώρου της έκθεσης και προσφορά πολιτιστικού προηράμματος από τους εκθέτες. Η αναφορά στις χίλιες σημαίες παραπέμπει, κατά τους οργανωτές, στον πολυπολιτισμικό χαρακτήρα της επόμενης διοργάνωσης, δεδομένου οτι και κατά την διάρκεια του γεύματος έγινε αναφορά στον ολοένα και μεγαλύτερο ρόλο που παίζουν οι γαστρονομίες ξένων χωρών στις διατροφικές επιλογές των Αμερικανών, που μαγειρεύουν και ασχολούνται με την διατροφή τους και τα ποιοτικά χαρακτηριστικά που θα έπρεπε να έχει πολύ περισσότερο από πριν.

Με δεδομένο το ολοένα αυξημένο μερίδιο αγοράς των προιόντων ιδιωτικής ετικέτας, στην αγορά τροφίμων των ΗΠΑ, εκτιμούμε οτι το κομμάτι αυτό της αγοράς μπορεί να δώσει την ευκαιρία σε μικρότερους έλληνες παραγωγούς που θα δυσκολεύονταν να τοποθετήσουν το brand τους στην μεγάλη αγορά των ΗΠΑ να έχουν παρουσία σε μεγάλες αλυσίδες τροφίμων. Εκτιμούμε, και έχουμε εισηγηθεί προς τον φορέα Invest in Greece και την Β8 Διεύθυνση του Υπουργείου Εξωτερικών να εξετασθεί η δυνατότητα μεγαλύτερης και επισημότερης συμμετοχής της χώρας μας στην έκθεση της επόμενης χρονιάς. Ιδιαίτερα μεγάλη ήταν κατά την φετινή χρονιά, στο ίδιο περίπτερο με την ελληνική συμμετοχή, η συμμετοχή της Ισπανίας και της Ιταλίας.

Η συμμετοχή του μεγαλύτερου μέρους των ελληνικών εταιρειών στην φετινή διοργάνωση οργανώθηκε από ιδιωτική εταιρεία εκθέσεων με την οποία είχαμε άψογη συνεργασία.

Παραμένουμε στην διάθεση σας για κάθε διευκρίνιση. Μπορείτε να επικοινωνήσετε και τηλεφωνικά μαζί μας στα τηλέφωνα +1 312 335 3915 εσωτ. 817 (σταθερό τηλέφωνο Γραφείου, ώρες Ελλάδας 17.00 - 01.00 πρωΐ) και +1 773 580 6730 (κινητό τηλέφωνο, ώρες Ελλάδας 16.00 - 06.00 πρωΐ).

Ο Προϊστάμενος

Δημήτρης Πετρόπουλος
Σύμβουλος ΟΕΥ Β΄

Αποστολή με email Εκτυπώσιμη μορφή

 

ΕΙΣΟΔΟΣ ΜΕΛΟΥΣ

symvoulos

Online Σύμβουλος του Επιχειρηματία

Online υπηρεσία ενημέρωσης επιχειρήσεων

περισσότερα
toyrismos

Τουρισμός στη Δράμα

Ολοκληρωμένος Τουριστικός Οδηγός

περισσότερα
dm

Ηλεκτρονική αγορά Προϊόντων

www.directmarket.gr

περισσότερα
catalogue

Επιχειρηματικός Οδηγός

Προβολή Επιχειρήσεων της Δράμας

περισσότερα

ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΕΣ & ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΙ ΦΟΡΕΙΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ

 
ΤΟ ΕΡΓΟ ΕΝΤΑΣΣΕΤΑΙ ΣΤΟ ΕΣΠΑ - Ε.Π. ΨΗΦΙΑΚΗ ΣΥΓΚΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΣΥΓΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ (ΕΤΠΑ) ΚΑΙ ΑΠΟ ΕΘΝΙΚΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣ