ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ   /   ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΡΘΡΩΝ


Επιστολή Επιμελητηρίου Δράμας προς την Υπουργό Πολιτισμού για Πνευματικά - Συγγενικά Δικαιώματα
03/02/2020
ΠΗΓΗ: ΦΟΡΕΑΣ

πατήστε για μεγέθυνση

Δράμα  3 Φεβρουαρίου 2020 Αρ.Πρωτ. : 204

 

 

 

Προς: Υπουργό Πολιτισμού

 

κυρία Λίνα Μενδώνη

 

 

 

Κοινοποίηση:

 

Γραφείο Πρωθυπουργού

 

ΚΕΕΕ

 

Επιμελητήρια Χώρας

 

 

 

Θέμα: Πνευματικά και Συγγενικά Δικαιώματα

 

Αξιότιμη κυρία Υπουργέ

 

Το θέμα με τα πνευματικά δικαιώματα μουσικής, που αφορούν πολύ μεγάλο αριθμό και είδη επιχειρήσεων έχει φθάσει πλέον σε οριακό σημείο. Το πρόβλημα με την διαχείριση των πνευματικών και συγγενικών δικαιωμάτων από διάφορες εταιρείες, η παραπληροφόρηση αλλά και η γενικότερη συγκεχυμένη κατάσταση που επικρατεί στην αγορά πρέπει να τελειώσει με  νομοθετική παρέμβαση του Υπουργείου.

 

Εκτός των γνωστών εταιρειών και μάλιστα όταν μία εξ αυτών λήγει σύμφωνα με τον νόμο η λειτουργία της σε λιγότερο από πέντε μήνες, ακούγεται ότι πιθανόν να εμφανισθούν και άλλες που θα εξακολουθήσουν να απαιτούν από τις επιχειρήσεις δικαιώματα. Αν όντως αυτό συμβεί τότε  θα μιλάμε για πραγματικό χάος, όπου ο καθένας  θα κάνει μια εταιρεία για να εισπράττει.

 

Κυρία Υπουργέ

 

Μετά την απαράδεκτη λειτουργία της ΑΕΠΙ η οποία δημιούργησε τεράστια προβλήματα σε όλους τους εμπλεκόμενους (επιχειρήσεις & δικαιούχους), δεν μένει περιθώριο για επανάληψη λαθών. Η πρόταση της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος αλλά και της συντριπτικής πλειοψηφίας των Επιμελητηρίων της χώρας, είναι οι επιχειρήσεις να πληρώνουν σε ένα φορέα τόσο για πνευματικά όσο και για συγγενικά δικαιώματα.

 

Προτείνουμε λοιπόν να προβείτε σε νομοθετική παρέμβαση, ώστε οι επιχειρήσεις ανάλογα με συγκεκριμένες παραμέτρους όπως το μέγεθος τους, το είδος τους & η έδρα τους, να καταβάλλουν ετησίως (με κλίμακα) ένα συγκεκριμένο ποσό και σε έναν και  μοναδικό οργανισμό, ο οποίος στην συνέχεια να κατανέμει όπου αυτός καθορίσει (δικαιούχους πνευματικών και συγγενικών) τα έσοδα.

 

 

 

 

 

Στην σύσκεψη των Επιμελητηρίων από την Μακεδονία και Θράκη στην Θεσσαλονίκη τον Σεπτέμβριο του 2019 ενόψει της ΔΕΘ, ο Πρωθυπουργός μας Κυριάκος Μητσοτάκης, κατανοώντας πλήρως την αναγκαιότητα,  υποστήριξε το αίτημα των φορέων μας να πληρώνουν οι επιχειρήσεις μέλη μας σε έναν μοναδικό οργανισμό. Πιστεύουμε ότι αυτό θα γίνει πράξη το αμέσως επόμενο διάστημα με την νομοθετική σας παρέμβαση και είμαστε έτοιμοι να συμβάλλουμε εποικοδομητικά με τις αναλυτικές προτάσεις μας.    

 

 

 

Με εκτίμηση

 

Στέφανος Γεωργιάδης

 

 

 

 

 

Πρόεδρος Επιμελητηρίου Δράμας

 

 

Αποστολή με email Εκτυπώσιμη μορφή

 

ΕΙΣΟΔΟΣ ΜΕΛΟΥΣ

symvoulos

Online Σύμβουλος του Επιχειρηματία

Online υπηρεσία ενημέρωσης επιχειρήσεων

περισσότερα
toyrismos

Τουρισμός στη Δράμα

Ολοκληρωμένος Τουριστικός Οδηγός

περισσότερα
dm

Ηλεκτρονική αγορά Προϊόντων

www.directmarket.gr

περισσότερα
catalogue

Επιχειρηματικός Οδηγός

Προβολή Επιχειρήσεων της Δράμας

περισσότερα

ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΕΣ & ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΙ ΦΟΡΕΙΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ

 
ΤΟ ΕΡΓΟ ΕΝΤΑΣΣΕΤΑΙ ΣΤΟ ΕΣΠΑ - Ε.Π. ΨΗΦΙΑΚΗ ΣΥΓΚΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΣΥΓΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ (ΕΤΠΑ) ΚΑΙ ΑΠΟ ΕΘΝΙΚΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣ