ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ   /   ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Επισυναπτόμενα Αρχεία (κάντε κλικ στους μπλε συνδέσμους)
Επιστολή προς επιχειρήσεις
Κατάλογος χωρών COVID-19_14.3.2020

Ενημέρωση για τη λήψη μέτρων από τη Βόρεια Μακεδονία προς αποφυγή εξάπλωσης του COVID - 19 (Κορωνοϊού) - Εξελίξεις αναφορικά με συνοριακές διαβάσεις
16/03/2020
ΠΗΓΗ: ΦΟΡΕΑΣ

πατήστε για μεγέθυνση

Αγαπητοί κυρίες και κύριοι,

 

Σε συνέχεια προηγούμενης αλληλογραφίας μας, αναφορικά με το θέμα, επανερχόμαστε για να σας ενημερώσουμε ως προς τα ακόλουθα:

 

Προ ολίγου, ο Υπουργός Υγείας της Βόρειας Μακεδονίας, κ. Venko Filipce, ανακοίνωσε, σε συνέντευξη Τύπου, ότι η Κυβέρνηση έχει εισαγάγει επιπλέον μέτρα προστασίας από τον COVID-19, τα οποία, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνουν:

 

·         Άμεσο κλείσιμο όλων των δευτερευουσών συνοριακών διαβάσεων για επιβάτες και οχήματα, πλην φορτηγών που μεταφέρουν εμπορεύματα. Κλείνουν ως εκ τούτου με την Ελλάδα οι συνοριακές διαβάσεις Δοϊράνης και Νίκης, με εξαίρεση την μεταφορά εμπορευμάτων.

 

·         Διατήρηση κατ’ αρχήν ανοικτής (αλλά με νέους περιορισμούς) για επιβάτες, οχήματα και φορτηγά μόνο μιας διάβασης, της μεγαλύτερης με κάθε γειτονική χώρα, ήτοι της Bogorodica (Ευζώνων) όσον αφορά στην Ελλάδα.

 

·         Οι λοιπές διαβάσεις που θα μείνουν ανοικτές είναι οι Deve Bair (σύνορα με Βουλγαρία), Kafasan (σύνορα με Αλβανία), Tabanovce (σύνορα με Σερβία) και Blace (σύνορα με Κόσσοβο).

  

·         Επεκτείνεται σε όσους προέρχονται από χώρες «μεσαίου κινδύνου», δηλαδή και από την Ελλάδα, η απαγόρευση εισόδου στη Βόρεια Μακεδονία, που ισχύει ήδη για όσους προέρχονται από χώρες «υψηλού κινδύνου». Κατ’ εξαίρεση, θα επιτρέπεται η είσοδος σε όσους έχουν ειδική άδεια, η οποία θα δίδεται «για πολιτικούς ή οικονομικούς λόγους».

 

·         Απαγόρευση λειτουργίας σε καφετέριες, μπαρ, αθλητικές χαρτοπαικτικές λέσχες, εστιατόρια, εκτός από τις υπηρεσίες ταχείας διανομής και παράδοσης τροφίμων κατ` οίκον (delivery), εμπορικά κέντρα.  Όλα τα εμπορικά καταστήματα της χώρας, περιλαμβανομένων των εμπορικών κέντρων, θα παραμείνουν κλειστά για τους επισκέπτες, εκτός από τα σούπερ μάρκετ, τα καταστήματα τροφίμων και τα φαρμακεία. Σημειώνεται, εν τούτοις, ότι όλα τα εμπορικά καταστήματα μπορούν να λειτουργούν χωρίς καταναλωτές, δηλαδή μπορούν εναλλακτικά να πωλούν τρόφιμα εξ αποστάσεως (τηλεφωνικώς ή διαδικτυακά) και να παραδίδουν κατ` οίκον.

 

·         Κλείσιμο του αεροδρομίου της Αχρίδας "Απόστολος Παύλος"  στις επόμενες 48 ώρες.

 

Σε περίπτωση νεώτερων οδηγιών θα επανέλθουμε.  

 

 

Η Προϊσταμένη

 

Παγώνα Λάρδα

Σύμβουλος ΟΕΥ Α’

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΣΚΟΠΙΩΝ

Γραφείο Οικονομικών & Εμπορικών Υποθέσεων (ΟΕΥ)

Δ/νση: 6, Borka Taleski str. 1000 Skopje

Τηλ.: +389 2 3129456, 3129458

E-mail:ecocom-skopje@mfa.gr

Αποστολή με email Εκτυπώσιμη μορφή

 

ΕΙΣΟΔΟΣ ΜΕΛΟΥΣ

symvoulos

Online Σύμβουλος του Επιχειρηματία

Online υπηρεσία ενημέρωσης επιχειρήσεων

περισσότερα
toyrismos

Τουρισμός στη Δράμα

Ολοκληρωμένος Τουριστικός Οδηγός

περισσότερα
dm

Ηλεκτρονική αγορά Προϊόντων

www.directmarket.gr

περισσότερα
catalogue

Επιχειρηματικός Οδηγός

Προβολή Επιχειρήσεων της Δράμας

περισσότερα

ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΕΣ & ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΙ ΦΟΡΕΙΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ

 
ΤΟ ΕΡΓΟ ΕΝΤΑΣΣΕΤΑΙ ΣΤΟ ΕΣΠΑ - Ε.Π. ΨΗΦΙΑΚΗ ΣΥΓΚΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΣΥΓΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ (ΕΤΠΑ) ΚΑΙ ΑΠΟ ΕΘΝΙΚΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣ