ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ   /   ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΡΘΡΩΝ


Νέοι κανονισμοί για επαγγελματίες οδηγούς - Περί αδειών και πιστοποιητικών από τον τομέα των μεταφορών και των κατασκευών
08/04/2020
ΠΗΓΗ: ΦΟΡΕΑΣ

πατήστε για μεγέθυνση

ΕΚΤΑΚΤΟ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ (COVID-19) Νο 13

 

ΘΕΜΑ:  Νέοι κανονισμοί που αφορούν στον χρόνο οδήγησης και ανάπαυσης των επαγγελματιών οδηγών - Σε ισχύ, κατά τη διάρκεια της κατάστασης έκτακτης ανάγκης, άδειες και πιστοποιητικά από τον τομέα των μεταφορών και των κατασκευών που έχουν λήξει

 

             Αγαπητοί κυρίες και κύριοι,

 

Προς εξασφάλιση της ταχύτερης ροής αγαθών και υπηρεσιών και μείωση της αναμονής στα σύνορα και τις στάσεις ανάπαυσης, ο Υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών της Βόρειας Μακεδονίας, κ. Goran Sugareski, ανακοίνωσε νέους κανονισμούς που αφορούν στον χρόνο οδήγησης και ανάπαυσης των επαγγελματιών οδηγών, κατόπιν αιτήματος των μεταφορέων.

 

Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια της κατάστασης έκτακτης ανάγκης ο ημερήσιος χρόνος οδήγησης από τις 9 ώρες που είναι σήμερα αυξάνεται σε 11 ώρες, ο εβδομαδιαίος από 56 σε 60 ώρες, ενώ ο συνολικός χρόνος σε δύο συνεχόμενες εβδομάδες από 90 αυξάνεται σε 100 ώρες.

 

Αντί για το συνηθισμένο διάλειμμα 45 λεπτών μετά από 4,5 ώρες οδήγησης, οι οδηγοί καλούνται τώρα να κάνουν διάλειμμα μετά από 5,5 ώρες οδήγησης. Αυτό μειώνει την ημερήσια ανάπαυση των οδηγών από 11 σε 9 ώρες.

 

Επίσης, η Κυβέρνηση αποφάσισε την παράταση ισχύος για όλη τη διάρκεια της κατάστασης έκτακτης ανάγκης, για τις άδειες και τα πιστοποιητικά από τον τομέα των μεταφορών (επαγγελματικής επάρκειας του οδηγού για συμμετοχή σε διεθνείς οδικές μεταφορές και σχετικά με τη μεταφορά επικίνδυνων ουσιών), καθώς και για τις άδειες και εγκρίσεις (προετοιμασία και αναθεωρήσεις αστικών σχεδίων) από τον τομέα των κατασκευών, που έχουν λήξει. Ειδικότερα, οι άδειες από τον κατασκευαστικό τομέα θα ισχύουν επιπλέον για 60 ημέρες από την ημερομηνία λήξης της κατάστασης έκτακτης ανάγκης.

 

Για περισσότερες πληροφορίες βλ. ιστοσελίδα Υπουργείου Μεταφορών και Επικοινωνιών της Βορείου Μακεδονίας, http://www.mtc.gov.mk/vesti/Sugareski-Go-olesnuvame-rabotenjeto-na-transportnite-i-gradezhnite-kompanii-.

 

Θα σας ενημερώνουμε για τυχόν νεότερες εξελίξεις.   

 

   

Με εκτίμηση

 

 

Μπέττυ Λάρδα

Σύμβουλος ΟΕΥ  Α'

------------------------------------------------------------------

ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

Γραφείο Οικονομικών & Εμπορικών Υποθέσεων (ΟΕΥ)

Δ/νση: 6, Borka Taleski str. 1000 Skopje

Τηλ.: +389 2 3129456, 3129458

Fax: + 389 2 3129441

E-mail: ecocom-skopje@mfa.gr

Αποστολή με email Εκτυπώσιμη μορφή

 

ΕΙΣΟΔΟΣ ΜΕΛΟΥΣ

symvoulos

Online Σύμβουλος του Επιχειρηματία

Online υπηρεσία ενημέρωσης επιχειρήσεων

περισσότερα
toyrismos

Τουρισμός στη Δράμα

Ολοκληρωμένος Τουριστικός Οδηγός

περισσότερα
dm

Ηλεκτρονική αγορά Προϊόντων

www.directmarket.gr

περισσότερα
catalogue

Επιχειρηματικός Οδηγός

Προβολή Επιχειρήσεων της Δράμας

περισσότερα

ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΕΣ & ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΙ ΦΟΡΕΙΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ

 
ΤΟ ΕΡΓΟ ΕΝΤΑΣΣΕΤΑΙ ΣΤΟ ΕΣΠΑ - Ε.Π. ΨΗΦΙΑΚΗ ΣΥΓΚΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΣΥΓΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ (ΕΤΠΑ) ΚΑΙ ΑΠΟ ΕΘΝΙΚΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣ