ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ   /   ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΡΘΡΩΝ


Νέες αποφάσεις για τα ισχύοντα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης - Ανακοίνωση Π/Θ Βόρειας Μακεδονίας για άνοιγμα των συνόρων στα μέσα Ιουνίου
25/05/2020
ΠΗΓΗ: ΦΟΡΕΑΣ

πατήστε για μεγέθυνση

 

ΕΚΤΑΚΤΟ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ (COVID-19) Νο 19

 

 

ΘΕΜΑ: 

Νέες αποφάσεις για τα ισχύοντα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης - Ανακοίνωση Π/Θ Βόρειας Μακεδονίας για άνοιγμα των συνόρων στα μέσα Ιουνίου

 

 

              Αγαπητοί κυρίες και κύριοι,

 

Σύμφωνα με τις αποφάσεις της χθεσινής 56ης συνόδου της Κυβέρνησης της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας:

 

-       Απαγορεύεται η κυκλοφορία όλων των πολιτών και των μέσων μαζικής μεταφοράς, σε όλη την επικράτεια, από την Κυριακή 24 Μαΐου τ.έ, στις 11:00 π.μ. έως την Τρίτη, 26 Μαΐου τ.έ., έως τις 5:00 π.μ.

 

-       Αναφορικά με την εφαρμογή της υποχρεωτικής απομόνωσης (καραντίνας) των πολιτών της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας που επιστρέφουν από το εξωτερικό με πτήσεις ανθρωπιστικού σκοπού, ή συνοδεία (convoy), εάν τα άτομα που εισέρχονται στο έδαφος της Βόρειας Μακεδονίας έχουν υποβληθεί σε τεστ για τον κορωνοϊό τις τελευταίες 72 ώρες, πριν από την είσοδο στο έδαφος της χώρας, και είναι αρνητικό, αντί της υποχρεωτικής απομόνωσης σε εγκαταστάσεις κρατικής επίβλεψης, παραπέμπονται σε υποχρεωτική κατ` οίκον απομόνωση.

 

-       Ανωτέρω ρύθμιση ισχύει και για όσους εισέρχονται στη Βόρεια Μακεδονία και κρίνεται από την Επιτροπή Διαχείρισης Κρίσεων ότι για οικονομικούς ή εθνικούς λόγους εξαιρούνται της καραντίνας σε εγκαταστάσεις κρατικής επίβλεψης (φαίνεται να ισχύει, εν τούτοις, η κατ` οίκον απομόνωση και σε αυτή την περίπτωση).

 

-       Αναφορικά με τη διεξαγωγή συνεδριάσεων και διασκέψεων των διοικητικών οργάνων φορέων και εταιρειών, είναι απαραίτητο να προβλεφθεί μια φυσική απόσταση 1,5-2,0 m2 μεταξύ των συμμετεχόντων, ενώ είναι υποχρεωτική η χρήση προστατευτικών μασκών από τους συμμετέχοντες καθ' όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης, η παροχή απολυμαντικών, ο συχνός αερισμός των δωματίων με υποχρεωτικά διαλείμματα, καθώς και η περιορισμένη ομαδοποίηση των συμμετεχόντων, όχι περισσότερων από 5 ατόμων.

 

-       Αναφορικά με τις εμπορικές δραστηριότητες, κατά τη διάρκεια της κατάστασης έκτακτης ανάγκης, θα ισχύουν τα μέτρα του προβλεπόμενου από τις διατάξεις υγειονομικού πρωτοκόλλου για επιπλέον 200 ημέρες από τη λήξη της κατάστασης έκτακτης ανάγκης, για λόγους ασφάλειας των πολιτών-πελατών. 

 

-       Σημειώνεται, τέλος, ότι στην ίδια σύνοδο ελήφθησαν αποφάσεις για τον τρόπο πληρωμής των συντάξεων και την τριτοβάθμια εκπαίδευση κατά την κατάσταση έκτακτης ανάγκης. 

 

Περαιτέρω, σύμφωνα με χθεσινή ανακοίνωση του Π/Θ της Βόρειας Μακεδονίας, τα σύνορα της χώρας θα ανοίξουν στα μέσα Ιουνίου.


Θα επανέλθουμε με νεώτερο ενημερωτικό δελτίο, εφ’ όσον υπάρξουν περαιτέρω εξελίξεις.       

 

 

Με εκτίμηση,

 

Εκ του Γραφείου ΟΕΥ Σκοπίων

 

Ευτυχία Ξυδιά

Γραμματέας ΟΕΥ  Α'

------------------------------------------------------------------

ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

Γραφείο Οικονομικών & Εμπορικών Υποθέσεων (ΟΕΥ)

Δ/νση: 6, Borka Taleski str. 1000 Skopje

Τηλ.: +389 2 3129456, 3129458

Fax: + 389 2 3129441

E-mail: ecocom-skopje@mfa.gr

Αποστολή με email Εκτυπώσιμη μορφή

 

ΕΙΣΟΔΟΣ ΜΕΛΟΥΣ

symvoulos

Online Σύμβουλος του Επιχειρηματία

Online υπηρεσία ενημέρωσης επιχειρήσεων

περισσότερα
toyrismos

Τουρισμός στη Δράμα

Ολοκληρωμένος Τουριστικός Οδηγός

περισσότερα
dm

Ηλεκτρονική αγορά Προϊόντων

www.directmarket.gr

περισσότερα
catalogue

Επιχειρηματικός Οδηγός

Προβολή Επιχειρήσεων της Δράμας

περισσότερα

ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΕΣ & ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΙ ΦΟΡΕΙΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ

 
ΤΟ ΕΡΓΟ ΕΝΤΑΣΣΕΤΑΙ ΣΤΟ ΕΣΠΑ - Ε.Π. ΨΗΦΙΑΚΗ ΣΥΓΚΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΣΥΓΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ (ΕΤΠΑ) ΚΑΙ ΑΠΟ ΕΘΝΙΚΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣ