Ανώτατα όρια υπολειμμάτων χλωρικών ιόντων σε τρόφιμα φυτικής προέλευσης
02/07/2020
ΠΗΓΗ: ΦΟΡΕΑΣ
Σάς ενημερώνουμε ότι εκδόθηκε Κανονισμός (β σχετικό) που καθορίζει προσωρινά ανώτατα επιτρεπτά όρια υπολειμμάτων χλωρικών ιόντων σε τρόφιμα. Τα χλωρικά ιόντα (chlorates) είναι ουσίες που σχηματίζονται ως παραπροϊόν χρήσης χλωριούχων απολυμαντικών στη μεταποίηση τροφίμων και την επεξεργασία του πόσιμου νερού.
ΤΟ ΕΡΓΟ ΕΝΤΑΣΣΕΤΑΙ ΣΤΟ ΕΣΠΑ - Ε.Π. ΨΗΦΙΑΚΗ ΣΥΓΚΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΣΥΓΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ (ΕΤΠΑ) ΚΑΙ ΑΠΟ ΕΘΝΙΚΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣ