ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ   /   ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΝΕΟΦΥΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΩΝ ΣΧΕΔΙΩΝ ΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΑΙΝΟΤΟΜΩΝ ΕΡΕΥΝΗΤΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΩΝ
22/10/2015
ΠΗΓΗ: ΦΟΡΕΑΣ

πατήστε για μεγέθυνση
πατήστε για μεγέθυνση
πατήστε για μεγέθυνση

21Οκτωβρίου 2015

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΝΕΟΦΥΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΩΝ ΣΧΕΔΙΩΝ ΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΑΙΝΟΤΟΜΩΝ ΕΡΕΥΝΗΤΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΩΝ

 

Με ιδιαίτερη επισημότητα και επιτυχία ολοκληρώθηκε η τελετή βράβευσης νεοφυών επιχειρηματιών από τη Διοίκηση του Επιμελητηρίου Δράμας καθώς και των Επιμελητηρίων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στο πλαίσιο του διαγωνισμού νέων ιδεών επιχειρηματικότητας και καινοτομίας που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της Δράσης 4.2 Διασυνοριακά Βραβεία Επιχειρηματικότητας του Στρατηγικού Έργου “Smart Specialization”. Το έργο “Smart Specialization” συγχρηματοδοτείταιαπό το Πρόγραμμα Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας «Ελλάδα - Βουλγαρία 2007-2013».

 

ΤοΕπιμελητήριο Δράμας, σε συνεργασία με τα Επιμελητήρια της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, διοργάνωσε το Διαγωνισμό Νέων Καινοτόμων Επιχειρηματικών Ιδεών, απευθυνόμενο προς κάθε νέο επιχειρηματία και ερευνητή (φυσικό πρόσωπο ή εταιρεία), με θεμελιώδες κριτήριο την κάλυψη των στόχων της Στρατηγικής για την Έξυπνη Εξειδίκευση στην Περιφέρεια της Κεντρικής Μακεδονίας, όσο και των στόχων της οικονομικής ανάπτυξης για την Διασυνοριακή Συνεργασία Ελλάδας – Βουλγαρίας.

 

Στον διαγωνισμό συμμετείχε ένας μεγάλος αριθμός νέων επιχειρηματικών ιδεών, άνω των 40 από την Περιφέρεια της Κεντρικής Μακεδονίας. Η Επιτροπή Διενέργειας του Διαγωνισμού,  επέλεξε τις πέντε (5) καλύτερες επιχειρηματικές καινοτόμες προτάσεις, με κριτήρια την έξυπνη εξειδίκευση και την καινοτομία, οι οποίες και βραβεύτηκαν. Οι νέοι που έλαβαν την τιμητική διάκριση για τις καινοτόμες και πρωτότυπες ιδέες τους είναι οι:

 

1)      Βασίλης Σούλιος & Τάνυα Κυριακίδου, Δ. για την επιχειρηματική  ιδέα «ATHLETICBARBERS»

2)      Πάμπαλος Παναγιώτης &  Χασιλτζόγλου Γεώργιος για την επιχειρηματική  ιδέα «HAM (Home Automation and More)» 

3)      Αμαλία Χατζησταύρου για την επιχειρηματική  ιδέα  «RECO+»

4)      Διδάγγελος Βασίλης για την επιχειρηματική  ιδέα  «MEDTRIP»

5)      Θεμιστοκλής Τσούφης  για την επιχειρηματική  ιδέα  «SMARTHOTEL»

 

 

Την τελετή βράβευσης χαιρέτησε ο κ. Αλέξανδρος Θάνος, Εντεταλμένος Σύμβουλος της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, ο 1ος Αντιπρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης κ. Εμμανουήλ Βλαχογιάννης, καθώς και ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Δράμας κ. Στέφανος Γεωργιάδης και ο υπεύθυνος Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων κ. Άλκης Παπαδημητρίου, ο οποίος είχε και τον γενικότερο συντονισμό της εκδήλωσης βράβευσης.

 

Την εκδήλωση παρακολούθησαν αρκετοί συμμετέχοντες, ενώ παρευρέθηκαν εκπρόσωποι του Υπουργείου Μακεδονίας και Θράκης, όλων των Επιμελητηρίων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας,  του Επιμελητηρίου Δράμας, της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, οι εταίροι του έργου και πλήθος φορέων και συγγενών και φίλων των βραβευθέντων νικητών. Επίσης, παρευρέθηκε ο κ. Ιωάννης Βεργίνης, Επίτιμος Πρόξενος του Μεγάλου δουκάτου του Λουξεμβούργου, ο οποίος βράβευσε και κάποιους από τους νικητές.

 

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Δράμας κ. Στέφανος Γεωργιάδης, στον χαιρετισμό του δήλωσε πως «είμαστε υπερήφανοι στη Δράμα που έχουμε ένα τόσο δυναμικό και καινοτόμο ανθρώπινο παράγοντα ο οποίος μπορεί να μεταφέρει την επιχειρηματικότητα της περιοχής μας στη σύγχρονη εποχή». Επίσης ο κ. Γεωργιάδης προανήγγελλε την πιθανότητα  δημιουργία «εκκολαπτηρίου νεοφυών ιδεών» στο Επιμελητήριο Δράμας κάτι που σημαντικά θα υποστηρίξει παρόμοιες προσπάθειες να «φύγουν από το χαρτί» και να γίνουν πραγματικά επιχειρηματικά σχέδια. Στην απονομή των βραβείων συμμετείχαν φίλοι και συγγενείς των βραβευθέντων.

 

Για το Επιμελητήριο Δράμας

Ο Πρόεδρος

 

Στέφανος Α. Γεωργιάδης

 

Αποστολή με email Εκτυπώσιμη μορφή


 

ΕΙΣΟΔΟΣ ΜΕΛΟΥΣ

symvoulos

Online Σύμβουλος του Επιχειρηματία

Online υπηρεσία ενημέρωσης επιχειρήσεων

περισσότερα
toyrismos

Τουρισμός στη Δράμα

Ολοκληρωμένος Τουριστικός Οδηγός

περισσότερα
dm

Ηλεκτρονική αγορά Προϊόντων

www.directmarket.gr

περισσότερα
catalogue

Επιχειρηματικός Οδηγός

Προβολή Επιχειρήσεων της Δράμας

περισσότερα

ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΕΣ & ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΙ ΦΟΡΕΙΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ

 
ΤΟ ΕΡΓΟ ΕΝΤΑΣΣΕΤΑΙ ΣΤΟ ΕΣΠΑ - Ε.Π. ΨΗΦΙΑΚΗ ΣΥΓΚΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΣΥΓΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ (ΕΤΠΑ) ΚΑΙ ΑΠΟ ΕΘΝΙΚΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣ