ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ   /   ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Επισυναπτόμενα Αρχεία (κάντε κλικ στους μπλε συνδέσμους)
Δελτίο τύπου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ για μηχανές POS σε εμπορικά καταστηματα
01/02/2017
ΠΗΓΗ: ΦΟΡΕΑΣ

Δράμα 1 Φεβρουαρίου 2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Επιμελητήριο Δράμας ενημερώνει ότι σύμφωνα με πληροφορίες, από το Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης αναμένεται η εγκύκλιος με την οποία θα διευκρινίζονται οι λεπτομέρειες της σχετικής υποχρέωσης του νόμου 4446/2016 για τις  μηχανές  POS και αφορά τα εμπορικά καταστήματα.  Οι διατάξεις της εγκυκλίου θα διακρίνουν δύο κατηγορίες τις επιχειρήσεων. 1) Επιχειρήσεις που διαθέτουν μέσα πληρωμής με κάρτες και 2) επιχειρήσεις που δεν έχουν συσκευές POS.

Και οι δύο κατηγορίες υποχρεωτικά θα πρέπει να έχουν αναρτημένες πινακίδες στις εισόδους και στα ταμεία των καταστημάτων τους όπου θα αναγράφεται: Για τις πρώτες επιχειρήσεις ότι δέχονται πληρωμές με κάρτες, καθώς και ποια συστήματα πληρωμών χρησιμοποιούν (π.χ. VISA, MASTERCARD κ.λπ.), και για τις δεύτερες ότι δεν δέχονται κάρτες. Εφιστούμε την προσοχή στα μέλη μας διότι όσοι  παραβαίνουν την υποχρέωση αυτή, θα επιβάλλεται διοικητικό πρόστιμο ύψους χιλίων (1.000) ευρώ από τα όργανα ελέγχου του Υπουργείου.

Σχετική ανακοίνωση εξέδωσε η Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου & Επιχειρηματικότητας την οποία παραθέτουμε αυτούσια και αφορά τα εμπορικά καταστήματα.

Στέφανος Γεωργιάδης

Πρόεδρος Επιμελητηρίου Δράμας


Επισυνάπτεται το Δελτίο Τύπου

 

Αποστολή με email Εκτυπώσιμη μορφή

 

ΕΙΣΟΔΟΣ ΜΕΛΟΥΣ

symvoulos

Online Σύμβουλος του Επιχειρηματία

Online υπηρεσία ενημέρωσης επιχειρήσεων

περισσότερα
toyrismos

Τουρισμός στη Δράμα

Ολοκληρωμένος Τουριστικός Οδηγός

περισσότερα
dm

Ηλεκτρονική αγορά Προϊόντων

www.directmarket.gr

περισσότερα
catalogue

Επιχειρηματικός Οδηγός

Προβολή Επιχειρήσεων της Δράμας

περισσότερα

ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΕΣ & ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΙ ΦΟΡΕΙΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ

 
ΤΟ ΕΡΓΟ ΕΝΤΑΣΣΕΤΑΙ ΣΤΟ ΕΣΠΑ - Ε.Π. ΨΗΦΙΑΚΗ ΣΥΓΚΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΣΥΓΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ (ΕΤΠΑ) ΚΑΙ ΑΠΟ ΕΘΝΙΚΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣ