ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ   /   ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΡΘΡΩΝ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ απολογισμός Επιμελητηρίου Δράμας 2012-2017
21/11/2017
ΠΗΓΗ: ΦΟΡΕΑΣ

πατήστε για μεγέθυνση
πατήστε για μεγέθυνση
πατήστε για μεγέθυνση
πατήστε για μεγέθυνση
πατήστε για μεγέθυνση
πατήστε για μεγέθυνση
πατήστε για μεγέθυνση
πατήστε για μεγέθυνση
πατήστε για μεγέθυνση
πατήστε για μεγέθυνση
πατήστε για μεγέθυνση
πατήστε για μεγέθυνση
πατήστε για μεγέθυνση
πατήστε για μεγέθυνση

Δράμα 21Νοεμβρίου 2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Απολογισμός Επιμελητηρίου 2012-2017


(Ο αναλυτικός απολογισμός έργου έχει αναρτηθεί στο
portal του Επιμελητηρίου Δράμας www.dramanet.gr)

Την Δευτέρα 20/11/2017 στο αμφιθέατρο του Επιμελητηρίου Δράμας, σε μια εκδήλωση όπου συμμετείχε το Διοικητικό Συμβούλιο, επιχειρηματίες και νέοι υποψήφιοι σύμβουλοι στις επερχόμενες εκλογές, παρουσιάσθηκε ο απολογισμός έργου της περιόδου 2012-2017.

Τα συγκεντρωτικά στοιχεία του απολογισμού παρουσίασε ο κ. Αθανάσιος Ρεπάκης μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου. 

Στον πρόλογο του ο Πρόεδρος Στέφανος Γεωργιάδης αναφερόμενος στον απολογισμό που εμπεριέχει τις κυριότερες ενέργειες, δράσεις και μεγάλες στιγμές της Διοίκησης σε θέματα που αφορούσαν άμεσα ή έμμεσα τις επιχειρήσεις, την οικονομία και την κοινωνία, τόνισε ιδιαίτερα τις συνθήκες της οικονομίας της περιόδου 2012-2017 οι οποίες χαρακτηρίζονται από τον απόλυτο & ασφυκτικό έλεγχο & επιτροπίας των ελληνικών κυβερνήσεων.

Αναφερόμενος στην καθημερινότητα είπε

«το Επιμελητήριο Δράμας με καθημερινό αγώνα για την ανάδειξη των προβλημάτων των επιχειρήσεων, πολλές φορές μέσα από δυσκολίες & απογοητεύσεις, κατάφερε να πετύχει στις περισσότερες περιπτώσεις τις διεκδικήσεις του. Η επιβολή δυσβάστακτων μέτρων στην επιχειρηματικότητα και τον παραγωγικό ιστό της χώρας, αποτέλεσαν δικαίως σημεία έντονων αντιδράσεων. Όμως το Επιμελητήριο Δράμας στάθηκε με την διοίκηση, τις υπηρεσίες και τους ειδικούς επιστημονικούς συνεργάτες του, δίπλα στα μέλη του, που ζήτησαν υποστήριξη σε θέματα που τους απασχολούσαν, ενώ αναβάθμισε τις πιστοποιημένες υπηρεσίες του, αξιοποιώντας την ψηφιακή τεχνολογία. Στήριξε την τοπική οικονομία και τα δραμινά προϊόντα, μέσα από συμμετοχή σε εκθέσεις και εκδηλώσεις, ενώ εφάρμοσε την b2b υποστήριξη επιχειρήσεων σε ειδικά θέματα αγορών εξωτερικού και των εξαγωγών γενικότερα.  Πέρα όμως από αυτήν την σκληρή καθημερινότητα της πολιτικής των μνημονίων, η διοίκηση, με όραμα και αισιοδοξία για το μέλλον, προχώρησε στην ανάδειξη της καινοτομίας στην επιχειρηματικότητα ως διέξοδο στην κρίση. Το Επιμελητήριο Δράμας αποτελεί πρότυπο για Επιμελητήριο περιφέρειας σε καινοτόμες δράσεις, αφού υλοποίησε μια σειρά από ευρωπαϊκά προγράμματα, ενώ συνεχίζει ήδη να απολαμβάνει τις εγκρίσεις επιπλέον νέων σημαντικών προγραμμάτων, που θα υλοποιήσει εντός του 2018. Η αναγνώριση του σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης, μεταφράζεται από τις προσκλήσεις συμμετοχής σε δράσεις που δέχεται από τους ευρωπαίους εταίρους. Όμως η αναγνώριση του σε επίπεδο της περιοχής ευθύνης του και σε επίπεδο χώρας, ήρθε μέσα από τον σημαντικό ρόλο του συμβούλου των επιχειρήσεων μελών του όταν χρειάσθηκαν υποστήριξη, αλλά και της Πολιτείας που το προσκαλεί να διαβουλευθεί, να γνωμοδοτήσει ή να καταθέσει προτάσεις. Η πολύπλευρη δράση του αναγνωρίζεται από τις Ευρωπαϊκές δομές που το προσκαλούν να καταθέσει την εμπειρία του, τις προτάσεις του και τα αποτελέσματα από τις καλές πρακτικές του, αναγνωρίζοντας το ως σύγχρονο Ευρωπαϊκό Επιμελητήριο, που ξεφεύγει από το σύνηθες ελληνικό πλαίσιο και παρά τα ανασταλτικά εμπόδια που υπάρχουν στην νομοθεσία και μειώνουν τις δυνατότητες και την αυτοτέλεια του.
Στον απολογισμό του έργου του Επιμελητηρίου Δράμας, δεν μπορούν να αναφερθούν όλα όσα υλοποιήθηκαν την περίοδο 2012-2017, αλλά έγινε μια επιλογή των παρεμβάσεων, των ενεργειών, των δράσεων και των μεγάλων γεγονότων. Σίγουρα θα μπορούσαν να είχαν γίνει και άλλα πράγματα υπό άλλες συνθήκες κανονικότητας της χώρας. Ακράδαντα όμως πιστεύω ως Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Δράμας, ότι μπορούμε να πετύχουμε, όλοι όσοι πιστεύουμε στην καινοτομία, ακόμη περισσότερα την επόμενη περίοδο 2018-2021.
Όσοι επιλέξαμε να προσφέρουμε μέσα από τον Επιμελητηριακό θεσμό αξιοποιώντας την θέληση μας, τις δυνάμεις μας & τις δυνατότητες μας την δύσκολη αυτή περίοδο, είμαι σίγουρος ότι θα πετύχουμε τον στόχο μας. Με την νέα διοίκηση που θα προκύψει από τις επερχόμενες εκλογές του 2017, θα συνεχίσουμε με όραμα, σχέδιο και δύναμη το έργο μας και πάντα με αγάπη για τον τόπο μας, την μικρομεσαία επιχείρηση, τον επιχειρηματία, τον έμπορο, τον βιοτέχνη τον επαγγελματία.

Θέλω όμως να ευχαριστήσω το Διοικητικό Συμβούλιο, τα στελέχη και το προσωπικό του Επιμελητηρίου μας, τον επιστημονικό συνεργάτη Αλκιβιάδη Παπαδημητρίου & την νομική σύμβουλο κ. Φωτεινή Ταχυρίδου. Ευχαριστώ όμως τις χιλιάδες επιχειρήσεις που μας στήριξαν όλα αυτά τα χρόνια. Σας ευχαριστώ και συνεχίζουμε για τα επόμενα χρόνια όλοι μαζί. Ευχαριστώ επίσης όλους τους θεσμούς σε τοπικό, εθνικό, ευρωπαϊκό & διεθνές επίπεδο, που συνεργασθήκαμε μαζί τους και θα συνεχίσουμε ακόμη πιο δυναμικά στο μέλλον. Σας ευχαριστώ και συνεχίζουμε για τα επόμενα χρόνια όλοι μαζί.»

Στέφανος Γεωργιάδης

Πρόεδρος Επιμελητηρίου Δράμας.

 

Αποστολή με email Εκτυπώσιμη μορφή

 

ΕΙΣΟΔΟΣ ΜΕΛΟΥΣ

symvoulos

Online Σύμβουλος του Επιχειρηματία

Online υπηρεσία ενημέρωσης επιχειρήσεων

περισσότερα
toyrismos

Τουρισμός στη Δράμα

Ολοκληρωμένος Τουριστικός Οδηγός

περισσότερα
dm

Ηλεκτρονική αγορά Προϊόντων

www.directmarket.gr

περισσότερα
catalogue

Επιχειρηματικός Οδηγός

Προβολή Επιχειρήσεων της Δράμας

περισσότερα

ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΕΣ & ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΙ ΦΟΡΕΙΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ

 
ΤΟ ΕΡΓΟ ΕΝΤΑΣΣΕΤΑΙ ΣΤΟ ΕΣΠΑ - Ε.Π. ΨΗΦΙΑΚΗ ΣΥΓΚΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΣΥΓΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ (ΕΤΠΑ) ΚΑΙ ΑΠΟ ΕΘΝΙΚΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣ