ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ   /   ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Επισυναπτόμενα Αρχεία (κάντε κλικ στους μπλε συνδέσμους)
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - Εκτελεστική Επιτροπή AEBR Saarbrucken Επιμελητήριο Δράμας
08/04/2019
ΠΗΓΗ: ΦΟΡΕΑΣ

πατήστε για μεγέθυνση

Δράμα 8 Απριλίου 2019

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΩΝ ΣΥΝΟΡΙΑΚΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ ΣΤΟ SAARBRUCKEN ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ.


Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 5/4/2019 και Σάββατο 6/4/2019, στην συνοριακή Ευρωπεριοχή Grande Region (Γερμανία-Γαλλία-Βέλγιο - Λουξεμβούργο) στο Saarbrucken, η συνεδρίαση της εκτελεστικής επιτροπής της Ένωσης Ευρωπαϊκών Συνοριακών Περιοχών (AEBR), στην οποία συμμετείχε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Δράμας και Πρόεδρος της Ευρωπεριοχής Nestos Mesta καθώς και Αντιπρόεδρος του AEBR, Στέφανος Γεωργιάδης. Η θεματολογία αφορούσε εκτός των οργανωτικών θεμάτων, κυρίως στα εμπόδια που υπάρχουν και επηρεάζουν τις αναπτυξιακές δυνατότητες και τους πολίτες των συνοριακών περιοχών. Συζήτηση έγινε για το Brexit και τις οικονομικές και κοινωνικές επιπτώσεις στις χώρες της ΕΕ και την Μεγ.Βρετανία. Παρουσιάστηκαν καλές πρακτικές συνεργασίας ανάμεσα σε φορείς που έχουν έδρα συνοριακές περιοχές καθώς επίσης έγινε αναφορά στην συνεργασία ΕΕ με την Ρωσία, στα πλαίσια του Interreg. Η Ευρωπεριοχή Grande Region είναι η μεγαλύτερη σε έκταση της Ευρώπης, που περιλαμβάνει 4 χώρες, ενώ διακινούνται καθημερινά στα σύνορα για εργασία περισσότεροι από 200 χιλ εργαζόμενοι και επιχειρηματίες.


Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Δράμας Στέφανος Γεωργιάδης, πρότεινε την ένταξη νέων μελών του Επιμελητηριακού θεσμού στο AEBR, η οποία έγινε ομόφωνα & πανηγυρικά αποδεκτή από την εκτελεστική επιτροπή. Ταυτόχρονα δημιουργείτε μια ομάδα Επιμελητηρίων σε διάφορες συνοριακές περιοχές της Ευρώπης, τα οποία αναλαμβάνουν να προωθήσουν στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή ζητήματα που αφορούν την επιχειρηματικότητα στις συνοριακές περιοχές. Να επισημάνουμε ότι μέλη του AEBR είναι θεσμοθετημένες Ευρωπεριοχές, Περιφέρειες, Δήμοι & Επιμελητήρια.
Τέλος αποφασίσθηκε η Γενική Συνέλευση για το 2019 να πραγματοποιηθεί τον Οκτώβριο στην Δρέσδη της Γερμανίας.
Επιμελητήριο Δράμας

Αποστολή με email Εκτυπώσιμη μορφή

 

ΕΙΣΟΔΟΣ ΜΕΛΟΥΣ

symvoulos

Online Σύμβουλος του Επιχειρηματία

Online υπηρεσία ενημέρωσης επιχειρήσεων

περισσότερα
toyrismos

Τουρισμός στη Δράμα

Ολοκληρωμένος Τουριστικός Οδηγός

περισσότερα
dm

Ηλεκτρονική αγορά Προϊόντων

www.directmarket.gr

περισσότερα
catalogue

Επιχειρηματικός Οδηγός

Προβολή Επιχειρήσεων της Δράμας

περισσότερα

ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΕΣ & ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΙ ΦΟΡΕΙΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ

 
ΤΟ ΕΡΓΟ ΕΝΤΑΣΣΕΤΑΙ ΣΤΟ ΕΣΠΑ - Ε.Π. ΨΗΦΙΑΚΗ ΣΥΓΚΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΣΥΓΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ (ΕΤΠΑ) ΚΑΙ ΑΠΟ ΕΘΝΙΚΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣ