ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ   /   ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΡΘΡΩΝ


Μήνυμα Προέδρου Επιμελητηρίου Δράμας για το νέο έτος
31/12/2019
ΠΗΓΗ: ΦΟΡΕΑΣ

πατήστε για μεγέθυνση

 

Δράμα 31 Δεκεμβρίου 2019

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

ΜΗΝΥΜΑ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΔΡΑΜΑΣ ΓΙΑ ΤΟ 2020

 

Η νέα δεκαετία ξημερώνει μέσα σε κλίμα αισιοδοξίας και προσδοκιών για την ελληνική κοινωνία. Ειδικότερα για την επιχειρηματικότητα και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, το 2020 αποτελεί χρονιά ορόσημο, για την οριστική ανάκαμψη τους.  Οι αναγκαίες μεταρρυθμίσεις, που αφορούν τόσο στην επίλυση των προβλημάτων που άφησε η κρίση όσο και στην αλλαγή του παραγωγικού μοντέλου της χώρας, πρέπει να προχωρήσουν. Πρέπει να συνεχιστεί η πολιτική μείωσης των φόρων & της αύξησης του εισοδήματος των πολιτών, με ταυτόχρονη βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος ώστε να δημιουργηθούν όλες εκείνες οι προϋποθέσεις για αύξηση του ρυθμού ανάπτυξης και των επενδύσεων που οδηγούν σε αύξηση των θέσεων εργασίας.

 

Βεβαίως και παρά το κλίμα αισιοδοξίας που υπάρχει στην χώρα μας, τα εμπόδια και το αρνητικό κλίμα στην παγκόσμια οικονομία θέτουν σοβαρούς προβληματισμούς σε όλους μας.  Η διπλωματική συναίνεση για το ελευθέριο εμπόριο έχει διαρραγεί, ενώ το Brexit, το  παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα, οι ακραίες θέσεις του ευρωσκεπτικιστικού μετώπου & το μεταναστευτικό-προσφυγικό,   εκτός από προβλήματα στις διεθνείς σχέσεις, δημιουργούν και σοβαρότατες κοινωνικοοικονομικές  επιπτώσεις.

 

Μέσα σε όλο αυτό το έντονα αβέβαιο διεθνές περιβάλλον, η πατρίδα μας έχει να αντιμετωπίσει και μια σειρά από προκλήσεις που προκαλούν αστάθεια στην περιοχή των Βαλκανίων και της Νοτιανατολικής Μεσογείου. Το 2020 θα πρέπει να είναι η χρονιά ενότητας και εθνικής ομοψυχίας, απέναντι σε κάθε τι που αμφισβητεί την κυριαρχία της χώρας μας και την ειρήνη και σταθερότητα στην περιοχή μας.

 

Όσον αφορά την Περιφέρεια μας και ειδικότερα για τον επιχειρηματικό κόσμο της Δράμας, η έναρξη των έργων των οδικών αξόνων σύνδεσης με την Εγνατία Οδό & η έναρξη κατασκευής του δικτύου φυσικού αερίου, αποτελούν έργα κομβικής αναπτυξιακής σημασίας. Σε συνδυασμό με τις ειδικότερες αναγκαίες παρεμβάσεις βελτίωσης του επιχειρηματικού κλίματος, μπορεί το 2020 να είναι η απαρχή νέων επενδύσεων, με την αξιοποίηση του Αναπτυξιακού  νόμου & των χρηματοδοτικών εργαλείων του ΕΣΠΑ. Η επιτάχυνση των έργων για την απορρόφηση του ΕΣΠΑ αποτελεί το μεγαλύτερο στοίχημα τόσο για την περιοχή μας όσο και για την χώρα.            

 

Το Επιμελητήριο Δράμας ως θεσμικός εκφραστής των παραγωγικών δυνάμεων και κυρίως των μικρομεσαίων επιχειρήσεων της περιοχής μας, συνεχίζει δυναμικά, υποστηρίζοντας αυτές με παρεμβάσεις στον δημόσιο διάλογο σε όλα τα επίπεδα διακυβέρνησης της χώρας. Προχωρά το 2020 υλοποιώντας σύμφωνα με τον σχεδιασμό του, την δομή στήριξης νεοφυών επιχειρήσεων δίνοντας το στίγμα ότι η Δράμα είναι παρούσα στην καινοτομία, την εξωστρέφεια και με προσανατολισμό στους νέους ανθρώπους που είναι το μέλλον του τόπου μας.

 

Εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου Δράμας ευχόμαστε εγκάρδια υγεία, ειρήνη, ευημερία & μια εξαιρετικά Καλή Χρονιά σε όλο τον επιχειρηματικό κόσμο καθώς & σε όλους τους δραμινούς συμπολίτες μας. 

 

Καλή Χρονιά!   

 

Στέφανος Γεωργιάδης

 

Πρόεδρος Επιμελητηρίου Δράμας

 

Αποστολή με email Εκτυπώσιμη μορφή

 

ΕΙΣΟΔΟΣ ΜΕΛΟΥΣ

symvoulos

Online Σύμβουλος του Επιχειρηματία

Online υπηρεσία ενημέρωσης επιχειρήσεων

περισσότερα
toyrismos

Τουρισμός στη Δράμα

Ολοκληρωμένος Τουριστικός Οδηγός

περισσότερα
dm

Ηλεκτρονική αγορά Προϊόντων

www.directmarket.gr

περισσότερα
catalogue

Επιχειρηματικός Οδηγός

Προβολή Επιχειρήσεων της Δράμας

περισσότερα

ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΕΣ & ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΙ ΦΟΡΕΙΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ

 
ΤΟ ΕΡΓΟ ΕΝΤΑΣΣΕΤΑΙ ΣΤΟ ΕΣΠΑ - Ε.Π. ΨΗΦΙΑΚΗ ΣΥΓΚΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΣΥΓΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ (ΕΤΠΑ) ΚΑΙ ΑΠΟ ΕΘΝΙΚΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣ