ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ   /   ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΡΘΡΩΝ


Δελτίο Τύπου - εκδήλωση κοπής πίτας 16.02.202
18/02/2020
ΠΗΓΗ: ΦΟΡΕΑΣ

πατήστε για μεγέθυνση
πατήστε για μεγέθυνση
πατήστε για μεγέθυνση
πατήστε για μεγέθυνση
πατήστε για μεγέθυνση

 

Δράμα 18 Φεβρουαρίου 2020

 

 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Σε μια κατάμεστη αίθουσα του ξενοδοχείου Κούρος, από πλήθος επιχειρηματιών και φορέων, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 16 Φεβρουαρίου 2020, η εκδήλωση κοπής της πίτας για το νέο έτος του Επιμελητηρίου Δράμας, με επίτιμο προσκεκλημένο & κεντρικό ομιλητή τον Γενικό Γραμματέα Εμπορίου & Προστασίας Καταναλωτή κ. Παναγιώτη Σταμπουλίδη, ο οποίος εκπροσώπησε & την Προεδρία της Κυβέρνησης και τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

 

Χαιρετισμό επίσης απέστειλε ο Υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης.

 

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους μεταξύ άλλων & πολλών αιρετών, οι Βουλευτές  Κωνστ. Μπλούχος, Θεοφ. Ξανθόπουλος ,Χαρά Κεφαλίδου, ο Αντιπεριφερειάρχης  Δράμας, Γεώργιος Παπαδόπουλος, οι Δήμαρχοι Δοξάτου Θεμ. Ζεκερίδης, Κ.Νευροκοπίου Ιωάν. Κυριακίδης, Παρανεστίου Αναστ. Καγιάογλου, Προσοτσάνης Θεόδωρος Αθανασιάδης, ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου  Χρήστος Παπαθεοδώρου, ο Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης Κωστής Σιμιτσής, ο εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Πολιτισμού  κ. Γρηγόρης Παπαεμμανουήλ, ο Πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ανατολικής Μακεδονίας Απόστολος Παυλίδης, οι Πρόεδροι των Επιμελητηρίων Έβρου Χριστόδουλος Τοψίδης, Καβάλας Μάρκος Δέμπας, Ξάνθης Στυλιανός Μωραϊτης, οι Αντιπρόεδροι του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης  Αθανάσιος Κουλουτμπάνης, Ηλείας Κώστας Λεβέντης.   

 

Στην ομιλία του, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Δράμας Στέφανος Γεωργιάδης ευχαρίστησε τους προσκεκλημένους παρουσίασε τα κυριότερα γεγονότα και δράσεις από τον  απολογισμό του 2019. Αφού αναφέρθηκε στον σημαντικό ρόλο των επιχειρήσεων, αναφέρθηκε ότι η καλή μέχρι τώρα πορεία με την μείωση των φόρων και των σημαντικών αλλαγών για την βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος πρέπει να έχει συνέχεια. Ειδικά για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις όπως είπε, ο φορολογικός και ασφαλιστικός ανορθολογισμός της οικονομικής κρίσης έχει δημιουργήσει τεράστια προβλήματα τα οποία πρέπει να αντιμετωπιστούν. Αναφέρθηκε στην μέχρι τώρα αποτυχία απορρόφησης του ΕΣΠΑ και κυρίως στις ευθύνες της προηγούμενης κυβέρνησης, ενώ δήλωσε ότι τα έσοδα στις μικρομεσαίες εμπορικές επιχειρήσεις κατά τη περίοδο εορτών και εκπτώσεων είναι ιδιαίτερα πεσμένα, πράγμα που προβληματίζει ιδιαίτερα. Τόνισε την πολύ καλή συνεργασία του Επιμελητηρίου με το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων και ευχαρίστησε τον γενικό Γραμματέα για τις πετυχημένες ενέργειες τους, που αφορούν την πάταξη του παραεμπορίου και λαθρεμπορίου με ορατά αποτελέσματα. Τέλος ευχαρίστησε όλους όσους τίμησαν το Επιμελητήριο με την παρουσία τους και ευχόμενος καλή χρονιά.      

 

Ο Γενικός Γραμματέας κ. Παναγιώτης Σταμπουλίδης στην ομιλία του, αναφέρθηκε στα επιτυχή αποτελέσματα στο κυνήγι του παραεμπορίου και λαθρεμπορίου, καθώς και  στην βούληση του Υπουργείου να συνεχίσει τους εντατικούς ελέγχους, με μέθοδο και οργάνωση, πράγμα που τα προηγούμενα χρόνια είχε ατονήσει. Νωρίτερα είχε επισκεφθεί το Κάτω Νευροκόπι και την δίοδο της Εξοχής με την Βουλγαρία όπου διαπίστωσε την αναγκαιότητα βελτίωσης των υποδομών αλλά και της λειτουργίας σταθμού ελέγχου στον δρόμο. Επίσης αναφέρθηκε στο Ελληνικό Σήμα για τα προϊόντα ΠΓΕ και την πρόθεση του Υπουργείου να δώσει στα Επιμελητήρια την διαχείριση του. Αναφέρθηκε στην αλλαγή της νομοθεσίας για τις Ανώνυμες Εταιρείες, καθώς και στην ψηφιακή διασύνδεση των διαφόρων υπηρεσιών, ώστε να μειωθεί η γραφειοκρατία και να βελτιωθεί το επιχειρηματικό περιβάλλον αλλά και η ζωή του πολίτη. Επίσης η πρόθεση του Υπουργείου να ανακοινώσει σύντομα πρόγραμμα  που θα αφορά και τις εμπορικές επιχειρήσεις, ενώ τόνισε την τραγική εικόνα απορρόφησης του ΕΣΠΑ 2014-2020, την οποία δημιούργησε η προηγούμενη κυβέρνηση από λάθος σχεδιασμό και καθυστερήσεις. Όπως είπε, τα Επιμελητήρια είναι θεσμός που βοηθά στην ανάπτυξη και στην επιχειρηματικότητα, τα οποία ήδη προχωρούν με αισιοδοξία για το μέλλον, μέσω του ψηφιακού μετασχηματισμού τους. Τέλος ευχήθηκε σε όλους φορείς, το Επιμελητήριο και τον επιχειρηματικό κόσμο της Δράμας καλή χρονιά.

 

Ευχαριστούμε όλους όσους μας τίμησαν με την παρουσία τους, καθώς επίσης και το Ξενοδοχείο Κούρος και τον Σάββα Τζαμτζή που στέκεται πάντα δίπλα μας με την προσφορά του.

 

Επιμελητήριο Δράμας

 

 

 

Αποστολή με email Εκτυπώσιμη μορφή

 

ΕΙΣΟΔΟΣ ΜΕΛΟΥΣ

symvoulos

Online Σύμβουλος του Επιχειρηματία

Online υπηρεσία ενημέρωσης επιχειρήσεων

περισσότερα
toyrismos

Τουρισμός στη Δράμα

Ολοκληρωμένος Τουριστικός Οδηγός

περισσότερα
dm

Ηλεκτρονική αγορά Προϊόντων

www.directmarket.gr

περισσότερα
catalogue

Επιχειρηματικός Οδηγός

Προβολή Επιχειρήσεων της Δράμας

περισσότερα

ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΕΣ & ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΙ ΦΟΡΕΙΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ

 
ΤΟ ΕΡΓΟ ΕΝΤΑΣΣΕΤΑΙ ΣΤΟ ΕΣΠΑ - Ε.Π. ΨΗΦΙΑΚΗ ΣΥΓΚΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΣΥΓΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ (ΕΤΠΑ) ΚΑΙ ΑΠΟ ΕΘΝΙΚΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣ