ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ   /   ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΡΘΡΩΝ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ
09/07/2020
ΠΗΓΗ: ΦΟΡΕΑΣ

πατήστε για μεγέθυνση
πατήστε για μεγέθυνση

 

Δράμα 9 Ιουλίου 2020

 

 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Επίσκεψη του Υφυπουργού Εσωτερικών Μακεδονίας –Θράκης κ. Θεόδωρου Καράογλου στο Επιμελητήριο Δράμας & τον Πρόεδρο Στέφανο Γεωργιάδη.

 

Την Τετάρτη 8 Ιουλίου 2020 και ώρα 15.00, επισκέφθηκε το Επιμελητήριο Δράμας ο Υφυπουργός Εσωτερικών Μακεδονίας Θράκης κ. Θεόδωρος Καράογλου τον οποίο υποδέχθηκε στο γραφείο του ο Πρόεδρος κ. Στέφανος Γεωργιάδης.

 

Στην συνάντηση εργασίας που ακολούθησε, εκτός της γενικότερης αναφοράς στα προβλήματα που δημιουργήθηκαν από την κρίση covid19 στην οικονομία, παρουσιάστηκαν τα βασικότερα ζητήματα  που απασχολούν τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και το τρέχον ζήτημα της αύξησης κρουσμάτων στα Βαλκάνια και τις κλειστές πύλες εισόδου της περιφέρειας μας, από την Βουλγαρία.  

 

Ο Πρόεδρος  επέδωσε Υπόμνημα που περιείχε θέματα για τις υποδομές και την επιτάχυνση των διαδικασιών των έργων, όπως την κατασκευή του δικτύου  φυσικού αέριου στον αστικό ιστό της Δράμας, την δημοπράτηση του τμήματος του οδικού άξονα σύνδεσης με την Εγνατία Οδό στην Αμφίπολη και την συζήτηση που άνοιξε για την χάραξη της σιδηροδρομική Εγνατία, όπου και υπάρχει δηλωμένη η αντίθεση του Επιμελητηρίου σε αυτά που είδαν το φως της δημοσιότητας. Συμπεριλαμβάνονται επίσης στο Υπόμνημα ενότητες που αφορούν την απορρόφηση του ΕΣΠΑ και τις επιπρόσθετες χρηματοδοτήσεις, τις επενδύσεις στην περιοχή, ζητήματα του κλάδου του οίνου, του λατομικού νόμου, το καθεστώς της ΕΤΒΑ στις ΒΙΠΕ, τον ρόλο των Τραπεζών που υπολείπεται κατά πολύ των αναγκών των επιχειρήσεων λόγω της κρίσης covid19,  προτάσεις για την εξωστρέφεια, τον ρόλο του Επιμελητηρίου Δράμας στην καινοτομία με τις υπό κατασκευή θερμοκοιτίδες επιχειρήσεων στον χώρο του, καθώς και τεχνικά ζητήματα και αστοχίες που πρέπει να διορθωθούν σε αποφάσεις του Υπουργείου Οικονομικών και αφορούν επιχειρήσεις συγκεκριμένων κλάδων. Ζητήθηκε η υποστήριξη του Υφυπουργού και τονίστηκε ο σημαντικός ρόλος του Υπουργείου σε επιχειρηματικά σχέδια που υποβλήθηκαν  στον Αναπτυξιακό Νόμο και αναμένουν τις εγκρίσεις να υλοποιηθούν.

 

Τέλος διαπιστώθηκε για ακόμη μια φορά από τον Υφυπουργό κ. Καράογλου και τον Πρόεδρο κ. Γεωργιάδη, η άριστη μέχρι τώρα συνεργασία Υπουργείου και Επιμελητηρίου, για όλα τα θέματα αρμοδιότητας, καθώς επίσης και η κοινή βούληση για περαιτέρω ενέργειες τόσο στην επίλυση ζητημάτων της επιχειρηματικότητας, όσο και από κοινού υλοποίηση δράσεων υποστήριξης.

 

                                                                                    Επιμελητήριο Δράμας

 

Αποστολή με email Εκτυπώσιμη μορφή

 

ΕΙΣΟΔΟΣ ΜΕΛΟΥΣ

symvoulos

Online Σύμβουλος του Επιχειρηματία

Online υπηρεσία ενημέρωσης επιχειρήσεων

περισσότερα
toyrismos

Τουρισμός στη Δράμα

Ολοκληρωμένος Τουριστικός Οδηγός

περισσότερα
dm

Ηλεκτρονική αγορά Προϊόντων

www.directmarket.gr

περισσότερα
catalogue

Επιχειρηματικός Οδηγός

Προβολή Επιχειρήσεων της Δράμας

περισσότερα

ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΕΣ & ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΙ ΦΟΡΕΙΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ

 
ΤΟ ΕΡΓΟ ΕΝΤΑΣΣΕΤΑΙ ΣΤΟ ΕΣΠΑ - Ε.Π. ΨΗΦΙΑΚΗ ΣΥΓΚΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΣΥΓΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ (ΕΤΠΑ) ΚΑΙ ΑΠΟ ΕΘΝΙΚΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣ