ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ   /   ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Επισυναπτόμενα Αρχεία (κάντε κλικ στους μπλε συνδέσμους)
Επιστολή για δημοτικά τέλη

Δημοτικά Τέλη Επιχειρήσεων – Το Επιμελητήριο ζητά να μην υπάρξει αύξηση
15/10/2020
ΠΗΓΗ: ΦΟΡΕΑΣ

πατήστε για μεγέθυνση

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Δράμα  15 Οκτωβρίου 2020                                                                                                                                                   Αρ.Πρωτ. :1270

 

 

 

 

 

 

 

Προς :

 

Δήμαρχο Δράμας κ. Χριστόδουλο Μαμσάκο

 

Δήμαρχο Δοξάτου κ. Θεμιστοκλή Ζεκερίδη

 

Δήμαρχο Κ. Νευροκοπίου κ. Ιωάννη Κυριακίδη

 

Δήμαρχο Παρανεστίου κ. Αναστάσιο Καγιάογλου

 

Δήμαρχο Προσοτσάνης κ. Θεόδωρο Αθανασιάδη

 

 

 

 

 

Αξιότιμε κύριε Δήμαρχε

 

 

 

 

 

Με την παρούσα επιστολή μας θέτουμε το ζήτημα του ύψους των Δημοτικών Τελών για τις επιχειρήσεις μέλη μας, για τα οποία υποχρεούνται οι Δήμοι να αποφασίσουν εντός του επόμενου διμήνου.

 

Γνωρίζετε ότι στην  συγκεκριμένη περίοδος  της Πανδημίας και σε μια εξαιρετικά δυσμενή οικονομική συγκυρία, έχει προστεθεί και η υποχρεωτική δήλωση των αδήλωτων τετραγωνικών  των κτισμάτων και οικοπέδων τους (Ν. 4647/19 του άρθρου 51 παρ. 2). Ειδικότερα για τις βιομηχανικές, μεταποιητικές και χονδρικού εμπορίου επιχειρήσεις οι αποθηκευτικοί χώροι και τα βοηθητικά κτίσματα και εγκαταστάσεις εκτινάσσουν τον αριθμό των τετραγωνικών μέτρων και κατ΄ επέκταση το κόστος των επιχειρήσεων.   

 

 

 

Γνωρίζετε ότι αυτό που ισχύει (νόμος 4555/18), είναι ότι, οι συντελεστές χρέωσης των Δημοτικών Τελών επιβάλλεται να είναι περισσότεροι από ένας,  ανάλογα με τη χρήση της κάθε επιχείρησης.  Πρέπει επίσης οι υπηρεσίες που παρέχονται από τους Δήμους (φωτισμός, αποκομιδή απορριμμάτων, καθαριότητα) να χρεώνονται αναλογικά σύμφωνα με τον Ν.1080/80. Μέχρι σήμερα, οι επιχειρήσεις δήλωναν νόμιμα (Ν.25/1975) τα πλασματικά μέτρα τους, στην ΔΕΗ, λόγω του ότι δεν δέχονται πάνω από δύο συντελεστές.

 

 

 

Με το νέο καθεστώς, εάν δεν υπάρξει ανάλογη μείωση των συντελεστών, οι οφειλές των επιχειρήσεων προς τους Δήμους, θα αυξηθούν υπέρμετρα, με την επιβολή μάλιστα αναδρομικών τελών και φόρων από την 01/01/2020.

 

 

 

Σε κάθε περίπτωση η πρόταση του φορέα μας και των επιχειρήσεων μελών μας, είναι στην κατεύθυνση, να μην υπάρξει επιπρόσθετη επιβάρυνση, ή αν υπάρξει τελικά να είναι ελάχιστη, λαμβάνοντας υπόψη το ελάχιστο κόστος για τους βοηθητικούς χώρους, αποθήκες κλπ που δηλώθηκαν με τον νόμο 4647/19.  

 

 

 

Για τον λόγο αυτό, παρακαλούμε να υπάρξει συνάντηση μαζί σας, για την αποσαφήνιση των προθέσεων και της πρότασης του Δήμου σας, σχετικά με το συγκεκριμένο θέμα πριν από τις αποφάσεις που καλείστε εκ του νόμου να πάρετε στα δημοτικό σας συμβούλιο.

 

 

 

 

 

Με εκτίμηση

 

 

 

Στέφανος Γεωργιάδης

 

 

 

 

 

 

 

Πρόεδρος Επιμελητηρίου Δράμας

 

 

 

Αποστολή με email Εκτυπώσιμη μορφή

 

ΕΙΣΟΔΟΣ ΜΕΛΟΥΣ

symvoulos

Online Σύμβουλος του Επιχειρηματία

Online υπηρεσία ενημέρωσης επιχειρήσεων

περισσότερα
toyrismos

Τουρισμός στη Δράμα

Ολοκληρωμένος Τουριστικός Οδηγός

περισσότερα
dm

Ηλεκτρονική αγορά Προϊόντων

www.directmarket.gr

περισσότερα
catalogue

Επιχειρηματικός Οδηγός

Προβολή Επιχειρήσεων της Δράμας

περισσότερα

ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΕΣ & ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΙ ΦΟΡΕΙΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ

 
ΤΟ ΕΡΓΟ ΕΝΤΑΣΣΕΤΑΙ ΣΤΟ ΕΣΠΑ - Ε.Π. ΨΗΦΙΑΚΗ ΣΥΓΚΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΣΥΓΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ (ΕΤΠΑ) ΚΑΙ ΑΠΟ ΕΘΝΙΚΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣ