ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ   /   ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Επισυναπτόμενα Αρχεία (κάντε κλικ στους μπλε συνδέσμους)
ΑΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΟ-ΔΕΛΤΙΟ-ΤΥΠΟΥ-DEMO-DAY Γ' ΚΥΚΛΟΥ-2022-07-14

ΑΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - DEMO-DAY Γ' ΚΥΚΛΟΥ-2022-07-14
15/07/2022
ΠΗΓΗ: ΦΟΡΕΑΣ

πατήστε για μεγέθυνση

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δράμα, 14/07/2022

 

Lab40: Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία το DemoDay του Γ΄ Κύκλου του Προγράμματος Lab.40 του Επιμελητηρίου Δράμας

Την Τετάρτη 13 Ιουλίου 2022, πραγματοποιήθηκε με επιτυχία το DemoDay του Γ' Κύκλου της Επιτάχυνσης της Δομής Στήριξης Επιχειρηματικότητας Lab.40 του Επιμελητηρίου Δράμας. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε δια ζώσης στο χώρο της Δομής καθώς μεταδόθηκε και διαδικτυακά για τη διευκόλυνση της συμμετοχής ενδιαφερόμενων, οι οποίοι δεν μπορούσαν να παραβρεθούν με φυσική παρουσία.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν εκπρόσωποι επενδυτικών ταμείων, άλλων προγραμμάτων θερμοκοιτίδευσης και επιτάχυνσης, στελέχη επιχειρήσεων, σύμβουλοι επιχειρήσεων, και επιχειρηματίες, προερχόμενοι από όλη την Ελληνική Επικράτεια αλλά και το εξωτερικό.

Στόχος της ημέρας επίδειξης (Demo Day) ήταν να δώσει την ευκαιρία στις ωφελούμενες νεοφυείς ομάδες επιχειρηματικότητας να παρουσιάσουν τα επιχειρηματικά τους σχέδια (PitchDecks) στο κατάλληλο επενδυτικό κοινό και σε άλλους ενδιαφερόμενους. Ο κάθε ωφελούμενος είχε στη διάθεσή του 8 λεπτά να παρουσιάσει την επιχειρηματική του ιδέα, καθώς και 7 λεπτά προκειμένου να δεχθεί ερωτήσεις από το κοινό και την κριτική επιτροπή αξιολόγησης και να τις απαντήσει.

Στον Γ’ Κύκλο του Επιχειρηματικού Επιταχυντή Lab.40, δηλώσαν συμμετοχή 14 ομάδες τον Μάρτιο του 2022, εκ των οποίων 11 επιλέχθηκαν για την παρακολούθηση του προγράμματος. Από αυτές 10 προκρίθηκαν στο εντατικό πρόγραμμα της Επιτάχυνσης που έχει ως κατακλείδα το DemoDay, ενώ 4 ομάδες κρίθηκαν κατάλληλες για την συμμετοχής τους στην ημέρα της επίδειξης.

Οι ομάδες που παρουσίασαν τα επιχειρηματικά του σχέδια είναι οι ακόλουθες:

-          Άρης Γκέρτας, CultureAction

(Καταγραφή λαϊκών δρώμενων και η παρουσίαση τους σε διαδικτυακή πλατφόρμα)

-          Ηλίας Ζαφειριάδης, Γιώργος Παναγιώτου, Πασχάλης Παναγιώτου, ParkonTime(Εφαρμογή για την διευκόλυνση οδηγών που αναζητούν θέση στάθμευσης, πριν φτάσουν στον τελικό τους προορισμό)

-          Θωμάς Μπουντουρίδης, DENN

(Διαδικτυακή πλατφόρμα ενημέρωσης, όπου με τη χρήση της τεχνολογίας Blockchain, συμβάλει στον περιορισμό παραπληροφόρησης και ψευδών ειδήσεων)

-          Στάθης Σταϊκίδης, TechCAT

(Λογισμικό για την πρόληψη και αποφυγή εργατικών ατυχημάτων, με τη χρήση τεχνητής νοημοσύνης)

 

Οι παρουσιάσεις των ομάδων αξιολογήθηκαν από μια έγκριτη κριτική επιτροπή αξιολόγησης και η ομάδα του Θωμά Μπουντουρίδη, με το ProjectDENN, κρίθηκε ως η καλύτερη και έλαβε τα ακόλουθα βραβεία:

-          Βραβείο Καλύτερης Παρουσίασης (Pitching)

-          Βραβείο Μεγαλύτερης Κοινωνικής και Περιβαλλοντικής Επίδρασης

-          Βραβείο Καλύτερης Επενδυτικής Ετοιμότητας (InvestmentReadiness

-          Βραβείο Καλύτερων Προοπτικών Ανάπτυξης

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης αφιερώθηκε αρκετός χρόνος για ερωτήσεις, συζήτηση και δικτύωση των ωφελούμενων με όλους τους παρευρισκόμενους και ειδικότερα με τους παράγοντες του τοπικού επιχειρηματικού οικοσυστήματος.

Το έργο χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο, το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, και τη Στρατηγική Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης του Δήμου Δράμας, μέσω της Πράξης «Δημιουργία Δομών Στήριξης Επιχειρηματικότητας ΕΚΤ», του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανατολική Μακεδονία Θράκη 2014-2020».

 

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε την ιστοσελίδα www.Lab40.gr ή στείλτε μας email στο info@lab40.gr ή απευθυνθείτε στο +30 25210 22750 (εσωτ. 1).

 

Στέφανος Γεωργιάδης

 

Πρόεδρος Επιμελητηρίου Δράμας

Αποστολή με email Εκτυπώσιμη μορφή

 

ΕΙΣΟΔΟΣ ΜΕΛΟΥΣ

symvoulos

Online Σύμβουλος του Επιχειρηματία

Online υπηρεσία ενημέρωσης επιχειρήσεων

περισσότερα
toyrismos

Τουρισμός στη Δράμα

Ολοκληρωμένος Τουριστικός Οδηγός

περισσότερα
dm

Ηλεκτρονική αγορά Προϊόντων

www.directmarket.gr

περισσότερα
catalogue

Επιχειρηματικός Οδηγός

Προβολή Επιχειρήσεων της Δράμας

περισσότερα

ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΕΣ & ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΙ ΦΟΡΕΙΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ

 
ΤΟ ΕΡΓΟ ΕΝΤΑΣΣΕΤΑΙ ΣΤΟ ΕΣΠΑ - Ε.Π. ΨΗΦΙΑΚΗ ΣΥΓΚΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΣΥΓΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ (ΕΤΠΑ) ΚΑΙ ΑΠΟ ΕΘΝΙΚΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣ