ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ   /   ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΡΘΡΩΝ


Γενική Συνέλευση Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος Μάιος 2017 - Δράμα
16/05/2017
ΠΗΓΗ: ΦΟΡΕΑΣ

πατήστε για μεγέθυνση

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δράμα 15 Μάιου 2017

Ολοκληρώθηκε  με επιτυχία η Γενική Συνέλευση της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος στην Δράμα. Για πρώτη φορά στα 100 χρόνια από την ημέρα σύστασης του Επιμελητηρίου Δράμας, η Γενική Συνέλευση πραγματοποιήθηκε στην πόλη μας και διοργανώθηκε από το Επιμελητήριο μας.

Στις εργασίες της Γενικής Συνέλευσης Παρασκευή 12 (HydramaGrandHotel) & Σάββατο 13 Μαΐου (HotelKouros), συμμετείχε το σύνολο των Επιμελητηρίων της χώρας  με επικεφαλής τον Πρόεδρο της ΚΕΕΕ κ. Κωνσταντίνο Μίχαλο, συνεπικουρούμενο  από  την Διοικούσα Επιτροπή και τον Στέφανο Γεωργιάδη Πρόεδρο  του Επιμελητηρίου Δράμας που φιλοξενούσε την εκδήλωση.

Επίσης προσκλήθηκαν και συμμετείχαν απευθύνοντας  χαιρετισμό και κάνοντας τοποθετήσεις, ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Δράμας  κ.κ. Παύλος,   η Υφυπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά, οι βουλευτές κ. Χρ. Καραγιαννίδης, κ. Δημ. Κυριαζίδης, κ. Χ. Κεφαλίδου, οι Ευρωβουλευτές κ. Κώστας Χρυσόγονος και κ. Μαρία Σπυράκη, ο Περιφερειάρχης κ. Χρήστος Μέτιος, ο Δήμαρχος Δράμας κ. Χριστόδουλος Μαμσάκος,  οι προϊστάμενοι των γραφείων στην Ελλάδα της Ευρωπαικής Επιτροπής κ. Άρης Περουλάκης και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κ. Λεωνίδας Αντωνακόπουλος. Επίσης συμμετείχαν πολλοί εταίροι του Επιμελητηρίου Δράμας, από οργανισμούς και δομές της Ευρωπαϊκής Ένωσης. 

Στη συνέλευση απέστειλε χαιρετισμό ο γενικός γραμματέας Εμπορίου κ. Αντώνης Παπαδεράκης,  ο οποίος αναφερόμενος στα επιμελητήρια είπε ότι  "Η ελληνική κυβέρνηση, ανάμεσα σε πολλές πρωτοβουλίες τις οποίες λαμβάνει, προωθεί και τον εκσυγχρονισμό της επιμελητηριακής νομοθεσίας. Ο στόχος μας παραμένει σταθερός - να αναδειχθούν τα επιμελητήρια σε κεντρικό φορέα αναπτυξιακού σχεδιασμού, παροχής υπηρεσιών υψηλού επιπέδου στην επιχειρηματικότητα και υλοποίησης έργων ή δράσεων περιφερειακής εμβέλειας. Προκειμένου να υλοποιηθεί αυτός ο στόχος, έχει αναπτυχθεί μακρύς και πιστεύω γόνιμος διάλογος με τις διοικήσεις των Επιμελητηρίων. Η Γενική Γραμματεία Εμπορίου & Προστασίας Καταναλωτή έλαβε υπόψη τα σχόλια που έχουν υποβληθεί, ώστε ο νέος νόμος, ο οποίος τις επόμενες ημέρες θα τεθεί σε δημόσια διαβούλευση, να συμβάλει στον μέγιστο δυνατό βαθμό στην επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο επιμελητηριακός θεσμός σήμερα".

Ο Πρόεδρος της ΚΕΕΕ κ. Κωνσταντίνος Μίχαλος αναφέρθηκε ότι η συνέλευση της Δράμας είναι κομβικής σημασίας, διότι λαμβάνει χώρα σε μια περίοδο όπου κρίνεται το μέλλον της χώρας, της οικονομίας και της αγοράς. Αναφέρθηκε στις ενέργειες των Επιμελητηρίων και της ΚΕΕΕ σχετικά με το θέμα της ΑΕΠΙ, τον εξωδικαστικό μηχανισμό ρύθμισης οφειλών καθώς και σε μια σειρά από άλλα ζητήματα.

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Δράμας κ. Στέφανος Γεωργιάδης αναφέρθηκε στην οικονομία της χώρας και την τοπική οικονομία για τους σημαντικούς κλάδους της, στα προβλήματα και τις αναγκαίες παρεμβάσεις στις υποδομές, καθώς επίσης και σε ζητήματα όπως ο ακατάσχετος λογαριασμός για τις επιχειρήσεις και τις πρακτικές της ΑΑΔΕ, την λειτουργία των τραπεζών και την νοοτροπία του τραπεζικού συστήματος.

Παράλληλα των συνεδριάσεων της ΓΣ, το τριήμερο από 12 έως και 14 Μαΐου υπήρξαν και μια σειρά από άλλες δραστηριότητες που οργάνωσε το Επιμελητήριο Δράμας, όπως οι επισκέψεις στα οινοποιεία και η ενημέρωση από τους οινοπαραγωγούς  καθώς και η προβολή αξιοθέατων του νομού μας.

 

Το Επιμελητήριο Δράμας επίσης ευχαριστεί θερμά τις επιχειρήσεις χορηγούς της Γενικής Συνέλευσης  οι οποίες στήριξαν τον φορέα μας καθώς και όλους όσους βοήθησαν στην υλοποίηση της.

Στέφανος Γεωργιάδης

Πρόεδρος Επιμελητηρίου Δράμας

 

 

Αποστολή με email Εκτυπώσιμη μορφή

 

ΕΙΣΟΔΟΣ ΜΕΛΟΥΣ

symvoulos

Online Σύμβουλος του Επιχειρηματία

Online υπηρεσία ενημέρωσης επιχειρήσεων

περισσότερα
toyrismos

Τουρισμός στη Δράμα

Ολοκληρωμένος Τουριστικός Οδηγός

περισσότερα
dm

Ηλεκτρονική αγορά Προϊόντων

www.directmarket.gr

περισσότερα
catalogue

Επιχειρηματικός Οδηγός

Προβολή Επιχειρήσεων της Δράμας

περισσότερα

ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΕΣ & ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΙ ΦΟΡΕΙΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ

 
ΤΟ ΕΡΓΟ ΕΝΤΑΣΣΕΤΑΙ ΣΤΟ ΕΣΠΑ - Ε.Π. ΨΗΦΙΑΚΗ ΣΥΓΚΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΣΥΓΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ (ΕΤΠΑ) ΚΑΙ ΑΠΟ ΕΘΝΙΚΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣ