ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ   /   ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΡΘΡΩΝ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - Εκπαιδευτικές επισκέψεις στο πλαίσιο του έργου TEAWAY
08/04/2019
ΠΗΓΗ: ΦΟΡΕΑΣ

πατήστε για μεγέθυνση

Δράμα, 8 Απριλίου 2019

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Εκπαιδευτικές επισκέψεις στο πλαίσιο του έργου TEAWAY

Το Επιμελητήριο Δράμας στο πλαίσιο της υλοποίησης του έργου TEAWAY (Οι δρόμοι του Τσαγιού) συμμετείχε στις εκπαιδευτικές επισκέψεις που πραγματοποιήθηκαν στις 29 και 30 Μαρτίου στο Υερεβάν της Αρμενίας και 1 Απριλίου στην Τυφλίδα της Γεωργίας. Οι εκπαιδευτικές αυτές δράσεις αποτελούν μέρος της έρευνας που το κάθε Επιμελητήριο -Εταίρος στο έργο καλείται να ολοκληρώσει. Αντικείμενο των εκπαιδευτικών αυτών επισκέψεων αποτελεί η παρουσίαση των καλών πρακτικών στην καλλιέργεια και επεξεργασία του τσαγιού στην χώρα φιλοξενίας τους καθώς προσδίδουν και σημαντική πληροφορία στους ερευνητές του έργου για την ολοκλήρωση της αντίστοιχης έρευνας αγοράς για το τσάι στη περιοχή τους.

Κατά την διάρκεια της εκπαιδευτικής επίσκεψης στο Υερεβάν της Αρμενίας, που διοργανώθηκε από τον εταίρο ArmenianYoungWomensAssociation, παρουσιάστηκαν καλές πρακτικές στον τομέα της κοινωνικής επιχειρηματικότητας και της αξιοποίησης του τσαγιού ως μοχλό ανάπτυξης της περιοχής. Συγκεκριμένα, παρουσιάστηκαν δύο παραδείγματα κοινωνικών επιχειρήσεων, η μια εκ των οποίων αμιγώς γυναικεία, μέλη της οποίας προέρχονται από κοινωνικά ευάλωτες ομάδες πληθυσμού. Αντικείμενο των επιχειρήσεων ήταν η παραγωγή, τυποποίηση και εμπορία αρωματικού τσαγιού που φύεται στα όρη της περιοχής. Των παρουσιάσεων ηγήθηκε αυτή του εκπροσώπου της Παγκόσμιας Τράπεζας ως φορέας υποστήριξης της γυναικείας επιχειρηματικότητας στον αγρο-διατροφικό τομέας και ιδιαίτερα στην αξιοποίηση των αρωματικών φυτών. Οι παρουσιάσεις συνοδεύτηκαν και με επίσκεψη σε παραδοσιακά teahouses για να εξοικειωθούν με τις ποικιλίες τσαγιού της περιοχής αλλά και τον ιδιαίτερο τρόπο παρασκευής και τυποποίησης τους. Κατά την διάρκεια της επίσκεψης στο Υερεβαν έλαβε χώρα και η δεύτερη διαχειριστική συνάντηση των εταίρων του προγράμματος με σκοπό να επιλυθούν θέματα κατά την υλοποίηση του έργου αλλά και να επικαιροποιήθει το χρονοδιάγραμμα των δράσεων του έργου που θα επακολουθήσουν.     

Την εκπαιδευτική συνάντηση του Υερεβάν ακολούθησε αυτή της Τυφλίδας. Στο πλαίσιο της συνάντησης αυτής, οι εταίροι του έργου είχαν την δυνατότητα να επισκεφθούν: νεοσύστατο εργοστάσιο παραγωγής και τυποποίησης μαύρου, πράσινου και λευκού τσαγιού, στην ενδοχώρα της Γεωργίας και συγκεκριμένα στην περιοχή Gori.

 

 

Στέφανος Γεωργιάδης

Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Δράμας

Αποστολή με email Εκτυπώσιμη μορφή

 

ΕΙΣΟΔΟΣ ΜΕΛΟΥΣ

symvoulos

Online Σύμβουλος του Επιχειρηματία

Online υπηρεσία ενημέρωσης επιχειρήσεων

περισσότερα
toyrismos

Τουρισμός στη Δράμα

Ολοκληρωμένος Τουριστικός Οδηγός

περισσότερα
dm

Ηλεκτρονική αγορά Προϊόντων

www.directmarket.gr

περισσότερα
catalogue

Επιχειρηματικός Οδηγός

Προβολή Επιχειρήσεων της Δράμας

περισσότερα

ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΕΣ & ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΙ ΦΟΡΕΙΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ

 
ΤΟ ΕΡΓΟ ΕΝΤΑΣΣΕΤΑΙ ΣΤΟ ΕΣΠΑ - Ε.Π. ΨΗΦΙΑΚΗ ΣΥΓΚΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΣΥΓΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ (ΕΤΠΑ) ΚΑΙ ΑΠΟ ΕΘΝΙΚΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣ