ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ   /   ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΡΘΡΩΝ


Το Επιμελητήριο Δράμας ζητά οριζόντια μέτρα προστασίας επιχειρήσεων για τον Μάρτιο και Απρίλιο.
24/03/2020
ΠΗΓΗ: ΦΟΡΕΑΣ

πατήστε για μεγέθυνση

 

Δράμα  24 Μαρτίου 2020

Αρ.Πρωτ. :429

 

 

 

Προς:

 

Υπουργό Οικονομικών κ. Χρήστο Σταϊκούρα

 

Κοινοποίηση:

 

Γραφείο Πρωθυπουργού

 

Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδος

 

Επιμελητήρια Χώρας

 

 

 

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ

 

Καθημερινά δεχόμαστε πολλά αιτήματα επιχειρήσεων μελών μας, που δυστυχώς έχουν πολύ μεγάλη μείωση εσόδων από την δραστηριότητα τους και δεν έχουν ενταχθεί στην λίστα με τις επιχειρήσεις που πλήττονται.

 

 Στις περισσότερες των περιπτώσεων η μείωση του τζίρου αγγίζει το 90%, ενώ και επιχειρήσεις με μείωση που αγγίζει το 30%, αδυνατούν να ανταποκριθούν στα κόστη μισθοδοσίας και ασφαλιστικών εισφορών στο σύνολο τους. 

 

Για να μην υπάρχουν ανεπανόρθωτες βλάβες στο τέλος της περιπέτειας, παρακαλώ να ληφθεί άμεσα απόφαση για την οριζόντια υποστήριξη του συνόλου των επιχειρήσεων της χώρας (εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων), στο πλαίσιο των μέτρων για τη στήριξη της Ελληνικής οικονομίας από την κρίση του Covid19, ανεξάρτητα από τον ΚΑΔ στον οποίο εντάσσονται.

 

Προτείνουμε να αποτελέσει κριτήριο για την ένταξη μιας επιχείρησης στον κατάλογο των επιχειρήσεων που θα υποστηριχθούν, η πτώση κύκλου εργασιών σε ποσοστό μεγαλύτερο του 30% για τους μήνες Μάρτιο & Απρίλιο.

 

Εξάλλου υπάρχουν επιχειρήσεις που λειτουργούν απρόσκοπτα την τρέχουσα χρονική περίοδο, όπως τα super markets, τα φαρμακεία, επιχειρήσεις διατροφής γενικώς, κλπ, οι οποίες και φυσικά μπορούν να εξαιρεθούν εφόσον ο τζίρος τους παραμένει σχεδόν στα ίδια επίπεδα αν όχι ανοδικός.

 

Τέλος συγχαίρουμε τον Πρωθυπουργό, την Κυβέρνηση και εσάς προσωπικά για την σοβαρή προσπάθεια που καταβάλλεται  καθώς και για την αποφασιστικότητα σας για την στήριξη επιχειρήσεων και πολιτών με τις έγκαιρες αποφάσεις σας, οι οποίες διαμορφώνονται ανάλογα με τις εξελίξεις.

 

Ευχαριστώ

 

Στέφανος Γεωργιάδης

 

Πρόεδρος Επιμελητηρίου Δράμας

 

 

Αποστολή με email Εκτυπώσιμη μορφή

 

ΕΙΣΟΔΟΣ ΜΕΛΟΥΣ

symvoulos

Online Σύμβουλος του Επιχειρηματία

Online υπηρεσία ενημέρωσης επιχειρήσεων

περισσότερα
toyrismos

Τουρισμός στη Δράμα

Ολοκληρωμένος Τουριστικός Οδηγός

περισσότερα
dm

Ηλεκτρονική αγορά Προϊόντων

www.directmarket.gr

περισσότερα
catalogue

Επιχειρηματικός Οδηγός

Προβολή Επιχειρήσεων της Δράμας

περισσότερα

ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΕΣ & ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΙ ΦΟΡΕΙΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ

 
ΤΟ ΕΡΓΟ ΕΝΤΑΣΣΕΤΑΙ ΣΤΟ ΕΣΠΑ - Ε.Π. ΨΗΦΙΑΚΗ ΣΥΓΚΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΣΥΓΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ (ΕΤΠΑ) ΚΑΙ ΑΠΟ ΕΘΝΙΚΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣ