ΕΙΔΙΚΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ   /   ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ   /   ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Επισυναπτόμενα Αρχεία (κάντε κλικ στους μπλε συνδέσμους)
1.ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ 2024
2.ΑΙΤΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ 2024
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Ενίσχυση υφιστάμενων μεταποιητικών επιχειρήσεων

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Πρόσκληση υποβολής αιτήσεων για το Πρόγραμμα Ενίσχυσης μικρών και πολύ μικρών Επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στον πρωτογενή και δευτερογενή τομέα από τον Φιλανθρωπικό Οργανισμό της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών ΑΠΟΣΤΟΛΗ.
24/05/2024
ΠΗΓΗ: ΦΟΡΕΑΣ

πατήστε για μεγέθυνση

Δράμα 24 Μαΐου  2024

 

 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

 

 

Πρόσκληση υποβολής αιτήσεων  για το Πρόγραμμα Ενίσχυσης μικρών και πολύ μικρών Επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στον πρωτογενή και δευτερογενή τομέα από τον Φιλανθρωπικό Οργανισμό της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών ΑΠΟΣΤΟΛΗ.

 

Το Επιμελητήριο Δράμας ενημερώνει ότι δημοσιεύθηκε η πρόσκληση υποβολής αιτήσεων  για το Πρόγραμμα Ενίσχυσης μικρών και πολύ μικρών Επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στον πρωτογενή και δευτερογενή τομέα από τον Φιλανθρωπικό Οργανισμό της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών ΑΠΟΣΤΟΛΗ

 

Η ΑΠΟΣΤΟΛΗ, ο Φιλανθρωπικός Οργανισμός της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, διενεργεί το  Πρόγραμμα Ενίσχυσης μικρών και πολύ μικρών Επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στον πρωτογενή και δευτερογενή τομέα προσφέροντας δωρεάν παραγωγικό εξοπλισμό.  Σκοπός του προγράμματος είναι η ενίσχυση και ενδυνάμωση μικρών επιχειρήσεων για την αύξηση και επέκταση της παραγωγικής τους δυναμικότητας. Ο εκσυγχρονισμός τους με σύγχρονο εξοπλισμό ως κύριο εργαλείο και η επαγγελματική καθοδήγηση (mentoring) θα ενισχύσουν την ικανότητα τους να ανταποκριθούν σε ένα συνεχώς μεταβαλλόμενο και απαιτητικό οικονομικό περιβάλλον.

 

 Οι ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στους τομείς Αγροδιατροφής και Δημιουργικών Βιοτεχνιών και έχουν ετήσιο κύκλο εργασιών για το έτος 2023 μεταξύ €20.000-€300.000, δύναται να λάβουν ΔΩΡΕΑΝ παραγωγικό εξοπλισμό ή/και υπηρεσίες πιστοποίησης ύψους 9.500€ και επιπλέον επιχειρηματική καθοδήγηση.

 

Οι ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις δύναται να αιτηθούν συνδυαστικά έως και δύο δαπάνες που αφορούν σε μηχανήματα παραγωγικού εξοπλισμού και υπηρεσίες πιστοποίησης και δεν είναι δυνατό να συγχρηματοδοτήσει τις δαπάνες. Οι διαγωνιστικές διαδικασίες για την επιλογή προμηθευτών και την αγορά εξοπλισμού και υπηρεσιών, διενεργούνται αποκλειστικά από την ΑΠΟΣΤΟΛΗ και στην περίπτωση εξοπλισμού αφορούν στην προμήθεια αποκλειστικά καινούργιου εξοπλισμού εργοστασιακής προέλευσης με CE.

 

Οι ωφελούμενοι που κατά την ένταξή τους στο Πρόγραμμα έχουν συμπληρώσει τουλάχιστον δύο διαχειριστικές χρήσεις, υποχρεούνται να ανταποδώσουν προϊόντα τους σε ιδρύματα κοινωνικής πρόνοιας, με αξία ίση με το 10% της δωρεάς που θα λάβουν από την ΑΠΟΣΤΟΛΗ/IOCC το αργότερο εντός έξι μηνών από την ημερομηνία παραλαβής του εξοπλισμού.

 

Οι ενδιαφερόμενοι υποβάλλουν την αίτηση συμμετοχής τους μόνο ηλεκτρονικά. Με την υποβολή της αίτησης αποστέλλεται μόνο ένα συνημμένο δικαιολογητικό, το οποίο είναι η κατάσταση ενεργών δραστηριοτήτων της επιχείρησης (ΚΑΔ) με πρόσφατη εκτύπωση από την ιστοσελίδα του ΤΑXΙS

 

1.1. Τρόπος υποβολής αίτησης:

 

• Η ΑΙΤΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ συμπληρώνεται ηλεκτρονικά ή χειρόγραφα και υπογράφεται και

 

σφραγίζεται από το νόμιμο εκπρόσωπο. Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της αίτησης είναι υποχρεωτική και αποτελεί κριτήριο αξιολόγησης. ΔΕΝ υπάρχουν προαιρετικά πεδία. Επισημαίνεται, ότι είναι αναγκαία η αναλυτική περιγραφή των προδιαγραφών του επιθυμητού εξοπλισμού. Την αίτηση συμμετοχής μπορείτε να την κατεβάσετε από τη σελίδα www.mkoapostoli.gr

 

• Η ΑΙΤΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ και η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΝΕΡΓΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ (ΚΑΔ) της επιχείρησης αποστέλλονται ηλεκτρονικά και ταυτόχρονα και στις δύο ηλεκτρονικές διευθύνσεις: t.galdara@mkoapostoli.gr και e.kiousis@mkoapostoli.gr με την ένδειξη: ΑΙΤΗΣΗ–ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ 2024. Προσοχή: η αίτηση πρέπει να αποσταλεί από την επίσημη ηλεκτρονική διεύθυνση της επιχείρησης.

 

• Η υποβολή αίτησης είναι έγκυρη, μόνο εφόσον ο ενδιαφερόμενος λάβει εντός δύο ημερών από την ημερομηνία υποβολής, απάντηση με τον αριθμό πρωτοκόλλου παραλαβής στην ηλεκτρονική του διεύθυνση. Σε περίπτωση μη συμπλήρωσης πεδίων η αίτηση θα λαμβάνει αριθμό πρωτοκόλλου, αλλά δε θα γίνεται αποδεκτή.

 

1.2. Καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτήσεων: Κυριακή 16 Ιουνίου 2023.

 

 

 

Στο Επιμελητήριο Δράμας επίσης λειτουργεί την υπηρεσία HelpDesk για b2b πληροφόρηση – υποστήριξη των επιχειρήσεων μελών του στα πλαίσια της ανταποδοτικής υπηρεσίας:  

 

·        Με αποστολή mail: ccidrama@dramanet.gr και θέμα «ενημέρωση προγραμμάτων» 

 

·         Με συμπλήρωση φόρμας στο «e-ραντεβού»   στο www.dramanet.gr

 

·         Με τηλέφωνο στο 2521022750 εσωτ. 1

 

Η πρόσκληση έχει αναρτηθεί και στον διαδικτυακό τόπο του Επιμελητηρίου Δράμας www.dramanet.gr

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Στέφανος Γεωργιάδης

 

Πρόεδρος Επιμελητηρίου Δράμας

 

Αποστολή με email Εκτυπώσιμη μορφή

 

ΕΙΣΟΔΟΣ ΜΕΛΟΥΣ

symvoulos

Online Σύμβουλος του Επιχειρηματία

Online υπηρεσία ενημέρωσης επιχειρήσεων

περισσότερα
toyrismos

Τουρισμός στη Δράμα

Ολοκληρωμένος Τουριστικός Οδηγός

περισσότερα
dm

Ηλεκτρονική αγορά Προϊόντων

www.directmarket.gr

περισσότερα
catalogue

Επιχειρηματικός Οδηγός

Προβολή Επιχειρήσεων της Δράμας

περισσότερα

ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΕΣ & ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΙ ΦΟΡΕΙΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ

 
ΤΟ ΕΡΓΟ ΕΝΤΑΣΣΕΤΑΙ ΣΤΟ ΕΣΠΑ - Ε.Π. ΨΗΦΙΑΚΗ ΣΥΓΚΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΣΥΓΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ (ΕΤΠΑ) ΚΑΙ ΑΠΟ ΕΘΝΙΚΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣ