ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ  RSS 2.0 

Ηλεκτρονικά ραντεβού για τις επιχειρήσεις – μέλη του Επιμελητηρίου Δράμας

Το Επιμελητήριο Δράμας σε συνεργασία με την εταιρεία παροχής υπηρεσιών λογισμικού CITIBILL,προσφέρει στις επιχειρήσεις - μέλη του τη δυνατότητα αιτήματος ηλεκτρονικού ραντεβού.Η νέα υπηρεσία “e-ραντεβού” είναι διαθέσιμη στην επίσημη ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου στοhttps://www.dramanet.gr/. Για να αιτηθείτε ραντεβού, ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα:1. Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου.2. Επιλέξτε “e-ραντεβού” από το μενού.3. Συμπληρώστε τα στοιχεία σας και αιτηθείτε ραντεβού.Το α..... (02/08/2021)

περισσότερα »

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Πρόγραμμα για την ενίσχυση των επιχειρήσεων Εστίασης

ΝΕΑ ΔΡΑΣΗ ΕΠΑνΕΚ «Επιδότηση κεφαλαίου κίνησης σε επιχειρήσεις εστίασης για προμήθεια πρώτων υλών» - ΕΠΑΝΕΚΙΝΝΗΣΗ ΕΣΤΙΑΣΗΣ... (14/05/2021)

περισσότερα »

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΒΕΒΑΙΩΣΗΣ ΟΦΕΙΛΗΣ ΕΦΚΑ-ΟΑΕΕ

Ενημερώνουμε τις επιχειρήσεις μέλη μας και ειδικά όσες έχουν υποβάλλει αίτηση στο πρόγραμμα, «Ενίσχυση επιχειρήσεων για την αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας COVID-19", ότι μετά την παρέμβαση των Επιμελητηρίων Δράμας και Καβάλας, στον ΕΦΚΑ –ΟΑΕΕ... (27/02/2021)

περισσότερα »

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΟΔΗΓΟΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ

Στο πλαίσιο του έργου “Ενδυνάμωση της κοινωνικής επιχειρηματικότητας με τη χρήση καινοτόμων υποστηρικτικών δράσεων στη διασυνοριακή περιοχή” (entrepreneurial spirit through the setting up of innovative structures in the cross border territory- Social Forces), με το ακρωνύμιο “Social Forces“... (25/02/2021)

περισσότερα »

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΆ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΩΝ ΠΕΝΤΕ (5) ΚΥΚΛΩΝ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΡΕΠΤΕΑΣ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΜΕ ΕΔΡΑ ΣΤΗΝ ΔΟΥ ΔΡΑΜΑΣ

Το Επιμελητήριο Δράμας ενημερώνει τις επιχειρήσεις μέλη του καθώς και κάθε ενδιαφερόμενο, ότι το Υπουργείο Οικονομικών δημοσίευσε αναλυτικά στοιχεία που αφορούν τους 5 πρώτους κύκλους της Επιστρεπτέας Προκαταβολής που είναι το βασικό χρηματοδοτικό εργαλείο στήριξης της ρευστότητας των επιχειρήσεων..... (22/02/2021)

περισσότερα »

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΩΝ ΣΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΜΑΝΙΚΙΟΥΡ-ΠΕΝΤΙΚΙΟΥΡ

Το Επιμελητήριο Δράμας ενημερώνει ότι μετά από αίτημα στο Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων με έγγραφο του (υπ αριθμό 1165/22-9-2020) για παροχή διευκρινήσεων σχετικά με την κατάταξη σε ασφαλιστικές κλάσεις των αμειβομένων μισθωτών με κυμαινόμενες αποδοχές – τεκμαρτά ημερομίσθια σε επιχειρήσεις... (01/02/2021)

περισσότερα »

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΑΠΑΛΛΑΓΗ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΤΕΛΩΝ

Η δυνατότητα απαλλαγής από την καταβολή δημοτικών τελών επιχειρήσεων που έχουν πληγεί από τα έκτακτα μέτρα για τον κορονοϊό, δόθηκε στους δήμους με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου η οποία εκδόθηκε στις 20 Μαρτίου 2020.... (22/01/2021)

περισσότερα »

ΡΥΘΜΙΣΗ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ ΠΟΥ ΈΧΟΥΝ ΤΗΝ ΕΓΓΥΗΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΑ ΔΑΝΕΙΑ ΤΕΜΠΜΕ ΑΕ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ (ΠΡΩΗΝ ΕΤΕΑΝ ΑΕ)

Το Επιμελητήριο Δράμας ζητά την ταχύτερη ολοκλήρωση της διαδικασίας των ρυθμίσεων δανείων (ΕΤΕΑΝ, ΤΕΜΠΜΕ και Εγγύησης Δημοσίου) από το αρμόδιο Υπουργείο και την ΑΑΔΕ, όπως προβλέπει το άρθρο 293 του νόμου 4738/2020... (29/12/2020)

περισσότερα »

Δελτίο Τύπου αιτήσεις για το 4-12% στον ΟΑΕΔ καταληκτική ημερομηνία

Εγκύκλιος του ΟΑΕΔ και υποδείγματα της Αίτησης & των Υπεύθυνων δηλώσεων για τον συμψηφισμό του 4 & 12% ..... (17/12/2020)

περισσότερα »

Δελτίο Τύπου - Λιανικό εμπόριο μέτρα για τις εορτές

Tα σημερινά μέτρα που ανακοινώθηκαν για την λειτουργία της αγοράς και ειδικότερα των μικρών και πολύ μικρών εμπορικών επιχειρήσεων διαμορφώνουν καταστάσεις ασφυκτικές που θα οδηγήσουν πολλές επιχειρήσεις σε οριστική διακοπή λειτουργίας τους.... (11/12/2020)

περισσότερα »

Πρόγραμμα Κατάρτισης και πιστοποίησης γνώσεων και δεξιοτήτων εργαζομένων στον κλάδο των τυποποιημένων Προϊόντων και της Αγροδιατροφής

Το Επιμελητήριο Δράμας, ενημερώνει τις επιχειρήσεις μέλη του στον κλάδο των «Τυποποιημένων προϊόντων και της Αγροτοδιατροφής», ότι η Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων της Ελλάδος σε συνεργασία με τα Επιμελητήρια μέλη της, ξεκίνησε την υλοποίηση του προγράμματος κατάρτισης και πιστοποίησης γνώσεων και δεξιοτήτων εργαζομένων στον προαναφερόμενο κλάδο..... (04/12/2020)

περισσότερα »

Δελτίο Τύπου Επιστολή προς Υπουργεία Στήριξης νέων Επιχειρήσεων με έναρξη το 2020

Το Επιμελητήριο Δράμας ενημερώνει ότι απέστειλε επιστολή προς τους Υπουργούς Οικονομικών κ. Χρήστο Σταϊκούρα , Εργασίας & Κοινωνικών υποθέσεων κ. Ιωάννη Βρούτση και Ανάπτυξης & Επενδύσεων κ. Άδωνι Γεωργιάδη, με θέμα την συμπερίληψη στα μέτρα στήριξης των πληττόμενων επιχειρήσεων (είτε ανέστειλαν λειτουργία με κρατική εντολή είτε όχι) και όλων αυτών που έχουν έναρξη δραστηριότητας εντός του 2020.... (03/12/2020)

περισσότερα »

Δελτίο Τύπου - Επιστολή Επιμελητηρίου Δράμας προς Υπουργεία για μέτρα στήριξης Δεκέμβριος 2020

Το Επιμελητήριο Δράμας απέστειλε επιστολή προς τους Υπουργούς Οικονομικών κ. Χρήστο Σταϊκούρα , Εργασίας & Κοινωνικών υποθέσεων κ. Ιωάννη Βρούτση και Ανάπτυξης & Επενδύσεων κ. Άδωνι Γεωργιάδη, ζητώντας τα μέτρα στήριξης που αφορούν δόσεις ρυθμίσεων των οφειλών σε δημόσιο & ασφαλιστικά ταμεία, των τρεχουσών οφειλών σε δημόσιο και εισφορών σε ασφαλιστικά ταμεία, την μεταφορά πληρωμής των επιταγών, των δόσεων των δανείων, του ενοικίου επαγγελματικής στέγης κλπ... (03/12/2020)

περισσότερα »

Παράταση και αναστολή είσπραξης βεβαιωμένων οφειλών για τον Απρίλιο του 2021

Το Επιμελητήριο Δράμας ενημερώνει τα μέλη του ότι δημοσιεύθηκε η απόφαση Α.1200/2020 για την παράταση και αναστολή είσπραξης βεβαιωμένων στις Δ.Ο.Υ./Ελεγκτικά Κέντρα οφειλών για τις οποίες είχε χορηγηθεί παράταση προθεσμιών καταβολής και αναστολή είσπραξης στο πλαίσιο των μέτρων για την αντιμετώπιση των αρνητικών συνεπειών της εμφάνισης του κορωνοϊού COVID - 19.... (03/09/2020)

περισσότερα »

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΤΗΛΕ-ΗΜΕΡΙΔΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΓΕΦΥΡΑ ΕΓΔΙΧ ΥΠ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ-ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΔΡΑΜΑΣ

Το Επιμελητήριο Δράμας στο πλαίσιο ενημέρωσης όλων των ενδιαφερομένων για το νέο πρόγραμμα ΓΕΦΥΡΑ Επιδότηση Δανείου με προσημείωση την 1η κατοικία, σας προσκαλεί σε ενημερωτική τηλεδιάσκεψη με τίτλο «Νέο πρόγραμμα ΓΕΦΥΡΑ».... (27/08/2020)

περισσότερα »

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ

Την Τετάρτη 8 Ιουλίου 2020 και ώρα 15.00, επισκέφθηκε το Επιμελητήριο Δράμας ο Υφυπουργός Εσωτερικών Μακεδονίας Θράκης κ. Θεόδωρος Καράογλου τον οποίο υποδέχθηκε στο γραφείο του ο Πρόεδρος κ. Στέφανος Γεωργιάδης.... (09/07/2020)

περισσότερα »

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 4-12%

Τα Επιμελητήρια της Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης λαμβάνοντας υπόψη: Τις αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας 305/2020 και 306/2020 , οι οποίες ακυρώνουν την υπ’ αριθμό 13311/273/21.3.2016 κοινή απόφαση του τότε Υφυπουργού Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού κ. Γιώργου Σταθάκη και των Αναπληρωτών Υπουργών Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Οικονομικών, που αφορά την επιδότηση του συνολικού κόστους μισθοδοσίας 4% και 12%.... (19/05/2020)

περισσότερα »

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - Δράση Επιμελητηρίου Δράμας και Εμπορικού Συλλόγου Δράμας

Δράση Επιμελητηρίου Δράμας και Εμπορικού Συλλόγου Δράμας Πρώτη ημέρα με την επανεκκίνηση της αγοράς μετά την Καραντίνα Πρωτοβουλία για την στήριξη της αγοράς της Δράμας ανέλαβε το Επιμελητήριο Δράμας από κοινού με τον Εμπορικό Σύλλογο Δράμας, κατά την πρώτη μέρα επαναλειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων.... (14/05/2020)

περισσότερα »

Παρέμβαση ΚΕΕ για την αδικαιολόγητη καθυστέρηση πληρωμών ΟΤΑ σε επιχειρήσεις εμπόρους και αυτοαπασχολούμενους

Το Επιμελητήριο Δράμας ενημερώνει για το θέμα της καθυστέρησης πληρωμής οφειλών των ΟΤΑ προς επιχειρήσεις και επαγγελματίες..... (13/04/2020)

περισσότερα »

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΨΗΦΙΑΚΕΣ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ

Το Επιμελητήριο Δράμας ενημερώνει τα μέλη του, ότι προσφέρει στους επιχειρηματίες, την δυνατότητα εγγραφής - ταυτοποίησης και ενεργοποίησης της Ψηφιακής Υπογραφής νέας γενιάς (άυλη ψηφιακή υπογραφή).... (18/03/2020)

περισσότερα »

Δελτίο Τύπου - Εκτελεστική Επιτροπή AEBR

Το Επιμελητήριο Δράμας ενημερώνει ότι την 27η και 28η Φεβρουαρίου 2020 πραγματοποιήθηκε στο Flensburg της Γερμανίας (σύνορα Γερμανίας -Δανίας Περιφέρεια Sonderjylland- Schheswig) η σύνοδος της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ένωσης Ευρωπαϊκών Συνοριακών Περιοχών (AEBR), στην οποία συμμετείχε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Δράμας Στέφανος Γεωργιάδης, ο οποίος έχει την θέση του Αντιπροέδρου στον συγκεκριμένο πανευρωπαϊκό οργανισμό... (05/03/2020)

περισσότερα »

Δελτίο Τύπου - εκδήλωση κοπής πίτας 16.02.202

Σε μια κατάμεστη αίθουσα του ξενοδοχείου Κούρος, από πλήθος επιχειρηματιών και φορέων, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 16 Φεβρουαρίου 2020, η εκδήλωση κοπής της πίτας για το νέο έτος του Επιμελητηρίου Δράμας, με επίτιμο προσκεκλημένο & κεντρικό ομιλητή τον Γενικό Γραμματέα Εμπορίου & Προστασίας Καταναλωτή κ. Παναγιώτη Σταμπουλίδη, ο οποίος εκπροσώπησε & την Προεδρία της Κυβέρνησης και τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη..... (18/02/2020)

περισσότερα »

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - Brexit επιπτώσεις σε επιχειρήσεις

Την Παρασκευή 31 Ιανουαρίου ξεκινά η εφαρμογή της διαδικασίας του Brexit, με την Μεγάλη Βρετανία να προετοιμάζεται με έντονους ρυθμούς για την έξοδο από την ΕΕ.... (30/01/2020)

περισσότερα »

ΚΟΙΝΟ ΔΕΛΤΙΟΥ ΤΥΠΟΥ : «Η ασφάλιση ομπρέλα προστασίας για κάθε επιχείρηση»

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η ενημερωτική εκδήλωση με θέμα «Η ασφάλιση της επιχείρησης» που συνδιοργάνωσαν στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης η Ένωση Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος και το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών σε συνεργασία με το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης και τον Σύνδεσμο Βιομηχανιών Ελλάδος.... (22/01/2020)

περισσότερα »

Δελτίο Τύπου - Νέο ολοκληρωμένο Πρόγραμμα Κατάρτισης Καλλιέργειας Κρόκου

Νέο ολοκληρωμένο Πρόγραμμα Κατάρτισης Καλλιέργειας Κρόκου Στην υλοποίηση ενός νέου ολοκληρωμένου προγράμματος Κατάρτισης Καλλιέργειας Κρόκου προχωρά ο ΟΑΕΔ, μετά από σχετικό αίτημα του Αναγκαστικού Συνεταιρισμού Κροκοπαραγωγών Κοζάνης κατά τη συνάντηση του Διοικητή του Οργανισμού Σπύρου Πρωτοψάλτη με τον Πρόεδρο του Συνεταιρισμού Νίκο Πατσιούρα, στις 15 Νοεμβρίου 2019.... (22/01/2020)

περισσότερα »

Δελτίο τύπου - Σεμινάριο social forces

Στο πλαίσιο υλοποίησης του έργου ‘Ενδυνάμωση της κοινωνικής επιχειρηματικότητας με τη χρήση καινοτόμων υποστηρικτικών δράσεων στη διασυνοριακή περιοχή’ (entrepreneurial spirit through the setting up of innovative structures in the cross-border territory- Social Forces), με το ακρωνύμιο “Social Forces”.... (17/01/2020)

περισσότερα »

Μήνυμα Προέδρου Επιμελητηρίου Δράμας για το νέο έτος

Η νέα δεκαετία ξημερώνει μέσα σε κλίμα αισιοδοξίας και προσδοκιών για την ελληνική κοινωνία. Ειδικότερα για την επιχειρηματικότητα και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, το 2020 αποτελεί χρονιά ορόσημο, για την οριστική ανάκαμψη τους. Οι αναγκαίες μεταρρυθμίσεις, που αφορούν τόσο στην επίλυση των προβλημάτων που άφησε η κρίση όσο και στην αλλαγή του παραγωγικού μοντέλου της χώρας, πρέπει να προχωρήσουν.... (31/12/2019)

περισσότερα »

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΚΕΕ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΒΑΛΚΑΝΙΚΩΝ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΩΝ ΣΤΑ ΤΙΡΑΝΑ

Ο υπεύθυνος εξωστρέφειας και Διεθνών Σχέσεων της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας, κ. Στέφανος Γεωργιάδης, εκπροσώπησε την ΚΕΕ στη Γενική Συνέλευση της Ένωσης Βαλκανικών Επιμελητηρίων – ABC, που πραγματοποιήθηκε στα Τίρανα της Αλβανίας την προηγούμενη εβδομάδα, με θέμα: «Διπλή εκπαίδευση: Ψηφιοποίηση των Υπηρεσιών των Επιμελητηρίων - Συνεργασία των Επιμελητηρίων της ΑBC στον επιχειρηματικό τομέα».... (24/12/2019)

περισσότερα »

Δελτίο Τύπου - Συνάντηση της Εκτελεστικής Επιτροπής του Προγράμματος Interreg Ελλάδα-Βουλγαρία- Social Forces

Έκτη συνάντηση της Εκτελεστικής Επιτροπής του Προγράμματος Interreg Ελλάδα-Βουλγαρία- Social Forces και ενημέρωση για τα αποτελέσματα του Εργαστηρίου Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας.... (20/12/2019)

περισσότερα »

Δελτίο Τύπου - Επίσκεψη Προέδρου Επιμελητηρίου Στέφανου Γεωργιάδη στον Υφυπουργό Οικονομικών κ. Θεοδ. Σκυλακάκη

Το Επιμελητήριο Δράμας ενημερώνει ότι την Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου 2019 και ώρα 12.00, ο Πρόεδρος κ. Στέφανος Γεωργιάδης πραγματοποίησε επίσκεψη εργασίας με την θεσμική ιδιότητα του μέλους του Συμβουλίου Αξιολόγησης της Εγγυητικής Ευθύνης του Ελληνικού Δημοσίου, στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους και συγκεκριμένα στον Υφυπουργό Οικονομικών αρμόδιο για την δημοσιονομική πολιτική κ. Θεόδωρο Σκυλακάκη.... (11/12/2019)

περισσότερα »

Συνάντηση εργασίας Προέδρου Επιμελητηρίου Δράμας με τον ΓΓ ΣΔΙΤ κ. Νίκο Μαντζούφα

Το Επιμελητήριο Δράμας ενημερώνει ότι την Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου 2019, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Δράμας κ. Στέφανος Γεωργιάδης, είχε πολύωρη συνάντηση εργασίας με τον κ. Νίκο Μαντζούφα, Γενικό Γραμματέα ΣΔΙΤ και Ιδιωτικών Επενδύσεων του Υπουργείου Ανάπτυξης & Επενδύσεων.... (09/12/2019)

περισσότερα »

Δελτίο Τύπου συνάντηση Προέδρου Επιμελητηρίου Δράμας με τον Υφυπουργό Εξωτερικών κ. Κώστα Φραγκογιάννη

Το Επιμελητήριο Δράμας ενημερώνει ότι την Τετάρτη το πρωί 4 Δεκεμβρίου 2019 ο Πρόεδρος & Υπεύθυνος Εξωστρέφειας και Διεθνών Σχέσεων της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος κ. Στέφανος Γεωργιάδης, στα πλαίσια αρμοδιοτήτων του, είχε ιδιαίτερα σημαντική και ουσιαστική συνάντηση εργασίας με τον Υφυπουργό Εξωτερικών, αρμόδιο για θέματα Οικονομικής Διπλωματίας και Εξωστρέφειας κ. Κώστα Φραγκογιάννη. Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου κατέθεσε υπόμνημα προτάσεων το οποίο περιλαμβάνει τα εξής θέματα... (09/12/2019)

περισσότερα »

Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα στη Διοίκηση Επιχειρήσεων στην Δράμα

Το Επιμελητήριο Δράμας, αναγνωρίζοντας την αυξανόμενη ανάγκη για εκπαίδευση, παρουσιάζει, με την υποστήριξη της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος (ΚΕΕΕ), και σε συνεργασία με τη 360U Better Skills – Better Business και το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου, το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα στη Διοίκηση Επιχειρήσεων.... (04/12/2019)

περισσότερα »

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΧΡΥΣΟ ΒΡΑΒΕΙΟ στην κορυφαία ελληνική διοργάνωση εξαγωγικών βραβείων Greek Exports Awards διακρίθηκε ο ΑΣΟΠ

Με το ΧΡΥΣΟ ΒΡΑΒΕΙΟ στην κορυφαία ελληνική διοργάνωση εξαγωγικών βραβείων Greek Exports Awards διακρίθηκε ο ΑΣΟΠ-Το Ελληνικό Ρόδι.... (28/11/2019)

περισσότερα »

Δελτίο τύπου - επίσκεψη Προξένου και Εμπ. Ακολούθου της Ρουμανίας

Το Επιμελητήριο Δράμας και ο Πρόεδρος κ. Στέφανος Γεωργιάδης, υποδέχθηκαν την Πρόξενο της Ρουμανίας στην Θεσσαλονίκη, κυρία Ecaterina Petre & την Εμπορική Ακόλουθο κυρία Simona Dragomir, στα πλαίσια της εθιμοτυπικής επίσκεψης που πραγματοποίησαν στην Δράμα. Τις εκπροσώπους της Ρουμανικής διπλωματίας συνόδευαν ο Δήμαρχος Δράμας κ. Χριστόδουλος Μαμσάκος και ο Πρόεδρος της Δ.Ε.Κ.ΠΟ.Τ.Α κ. Ελευθέριος Καλλινικίδης.... (26/11/2019)

περισσότερα »

Δελτίο Τύπου - Εκπροσώπηση σε επιτροπή -Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης

Το Επιμελητήριο Δράμας ενημερώνει ότι ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Δράμας Στέφανος Γεωργιάδης ορίστηκε από την Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδος, εκπρόσωπος εταιρικής σχέσης στις Ομάδες Στρατηγικού Σχεδιασμού της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής 2021-2027, στην Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Προγράμματος «Αγροτική Ανάπτυξη της Ελλάδας» του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.... (25/11/2019)

περισσότερα »

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΑΝΟΙΚΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΟΑΕΔ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - 55.489 προσφερόμενες θέσεις απασχόλησης μέσα από τα 14 ανοικτά προγράμματα του ΟΑΕΔ... (11/11/2019)

περισσότερα »

Δελτίο Τύπου - Σύσκεψη με Προτάσεις Παραεμπόριο 2019 Υφυπ Ανάπτυξης ΓΓ εμπορίου

Το Επιμελητήριο Δράμας ενημερώνει, ότι μετά από την πρόσκληση του Γενικού Γραμματέα Εμπορίου του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Παναγιώτη Σταμπουλίδη, ο Πρόεδρος κ. Στέφανος Γεωργιάδης συμμετείχε στην σύσκεψη φορέων με θέμα την αντιμετώπιση του παραεμπορίου, που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 6 Νοεμβρίου 2019 στην Αλεξανδρούπολη.... (07/11/2019)

περισσότερα »

Δελτίο Τύπου - Ομιλία στην Γεν Συνέλευση ΚΕΕΕ στα Χανιά Προέδρου Στέφανου Γεωργιάδη

«Ομιλία του Υπεύθυνου Εξωστρέφειας και Διεθνών Σχέσεων της ΚΕΕΕ & Προέδρου του Επιμελητηρίου Δράμας Στέφανου Γεωργιάδη, στην Γενική Συνέλευση στα Χανιά με θέμα τις δράσεις Εξωστρέφειας της ΚΕΕΕ»... (05/11/2019)

περισσότερα »

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - Coaching «Μπορείς και Καλύτερα!».

Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 16 Οκτωβρίου το απόγευμα, στο Συνεδριακό Κέντρο του Επιμελητηρίου Δράμας, σ’ ένα κατάμεστο αμφιθέατρο από επιχειρηματίες αλλά κυρίως από νέους ανθρώπους που σχεδιάζουν το δικό τους επιχειρηματικό ξεκίνημα, η ενημερωτική εκδήλωση με θέμα το Coaching στις επιχειρήσεις. Εισηγήτρια στην εκδήλωση ήταν η κ. Φωτεινή Δημίου Coach & Mentor Master in Business Administration.... (22/10/2019)

περισσότερα »

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΔΑΣΩΝ ΔΡΑΜΑΣ

Επισυνάπτεται το δελτίο τύπου..... (22/10/2019)

περισσότερα »

Δελτίο Τύπου - Δήλωση Προέδρου για την ΔΕΘ

Δήλωση του Προέδρου του Επιμελητηρίου Δράμας Στέφανου Γεωργιάδη. Τα περίπτερα του Επιμελητηρίου και των επιχειρήσεων της Δράμας πόλος έλξης των επισκεπτών στην 84η ΔΕΘ.... (17/09/2019)

περισσότερα »

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - Ομιλία Προέδρου Επιμελητηρίου Δράμας στην εκδήλωση της ΓΓ ΣΔΙΤ στην 84ηΔΕΘ

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία το απόγευμα της Δευτέρας 9 Σεπτεμβρίου, στο Περίπτερο του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων στην 84η ΔΕΘ (pavillon 13)... (15/09/2019)

περισσότερα »

Δελτίο τύπου - Πιστοποίηση Honey Sommelier στο Λονδίνο

Πιστοποίηση Honey Sommelier στο Λονδίνο Πόσο καλά γνωρίζετε το μέλι; 12 - 15 Νοεμβρίου 2019 (07/09/2019)

περισσότερα »

Συνάντηση ΚΕΕ με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη

Συνάντηση με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη πραγματοποίησε σήμερα αντιπροσωπεία της Διοικητικής Επιτροπής της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος, αποτελούμενη από τον Πρόεδρο, κ. Κωνσταντίνο Μίχαλο, τον Α’ Αντιπρόεδρο, κ. Ιωάννη Μασούτη, τον Β’ Αντιπρόεδρο, κ. Παύλο Ραβάνη, τον Γ’ Αντιπρόεδρο, κ. Ιορδάνη Τσώτσο, το Γενικό Γραμματέα, κ. Παναγιώτη Αγνιάδη, τον Οικονομικό Επόπτη, κ. Φώτιο Δαμούλο, τον Υπεύθυνο Εξωστρέφειας και Διεθνών Σχέσεων, κ. Στέφανο Γεωργιάδη,... (04/09/2019)

περισσότερα »

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - Εκδήλωση ΔΕΘ ΕΣΠΑ ΣΔΙΤ

Το Επιμελητήριο Δράμας ενημερώνει ότι ο Πρόεδρος Στέφανος Γεωργιάδης θα είναι ομιλητής στην εκδήλωση που διοργανώνει το Υπουργείο Ανάπτυξης & Επενδύσεων με την Γενική Γραμματεία Επενδύσεων και ΕΣΠΑ με τίτλο: «Συνεργασία Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα για την Ενίσχυση της Βιώσιμης Τοπικής Ανάπτυξης» που θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο της 84ης ΔΕΘ στις 9 Σεπτεμβρίου 2019 και ώρα 17:00 – 19:00.... (03/09/2019)

περισσότερα »

Δελτίο Τύπου - σύσκεψη επιμελητηρίων με τον πρωθυπουργό στο Υπ Εσωτερικών Μακεδονίας-Θράκης

Την Παρασκευή 30 Αυγούστου 2019 και ώρα 10:30 πμ έως 12:00, πραγματοποιήθηκε η ευρεία ενημερωτική σύσκεψη των Επιμελητηρίων της Μακεδονίας & Θράκης με τον Πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη.... (02/09/2019)

περισσότερα »

ΔΤ- ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΕΡΓΩΝ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΔΙΚΤΥΩΝ ΔΙΑΝΟΜΗΣ ΑΕΡΙΟΥ (ΔΕΔΑ)

Η διαδικασία δημοπράτησης των μεγάλων έργων κατασκευής δικτύων διανομής φυσικού αερίου σε 18 πόλεις, στις Περιφέρειες Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης, Κεντρικής Μακεδονίας και Στερεάς Ελλάδας, έχει πλέον ξεκινήσει. Οι πρώτοι διαγωνισμοί βγήκαν στον αέρα και αφορούν στην προμήθεια υλικών.... (26/08/2019)

περισσότερα »

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - Πρώτη απόφαση επιβολής προστίμου GDPR

Το Επιμελητήριο Δράμας ενημερώνει ότι η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα με απόφασή της η οποία δημοσιεύθηκε στις 30 Ιουλίου 2019, επέβαλε σε επιχείρηση πρόστιμο συνολικού ύψους 150.000 ευρώ, για παράβαση των διατάξεων του Γενικού Κανονισμού Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων (GDPR).... (07/08/2019)

περισσότερα »

Δελτίο Τύπου - Μελέτη ΚΕΕΕ Επιχειρηματικά Πάρκα

Εθνικό Σχέδιο Δράσης, ύψους 730 εκ. ευρώ για Ανάπτυξη Επιχειρηματικών Πάρκων από την Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδος. Συμπεριλαμβάνεται & το ΒΙΠΑ του Δήμου Προσοτσάνης.... (02/08/2019)

περισσότερα »

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - Εγκύκλιος του Υπουργείου Υγείας για την Εφαρμογή της Αντικαπνιστικής Νομοθεσίας.

Το Επιμελητήριο Δράμας ενημερώνει ότι το Υπουργείο Υγείας απέστειλε εγκύκλιο για την εφαρμογή της Αντικαπνιστικής Νομοθεσίας.... (02/08/2019)

περισσότερα »

Δελτίο Τύπου - Συνάντηση Προέδρου με τον Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης

Την Τετάρτη 31 Ιουλίου 2019 και ώρα 14.00 ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Δράμας Στέφανος Γεωργιάδης, συναντήθηκε στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων με τον Υφυπουργό κ. Κωνσταντίνο Σκρέκα, στα πλαίσια των επαφών με τα στελέχη της νέας Κυβέρνησης για θέματα αρμοδιότητας & κοινού ενδιαφέροντος.... (01/08/2019)

περισσότερα »

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ συνάντηση Προέδρου με Υπ. Άδωνι Γεωργιάδη

Συνάντηση είχε το απόγευμα της Τρίτης 23 Ιουλίου 2019, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, με τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Δράμας, Στέφανο Γεωργιάδη, τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Πέλλας, Ιορδάνη Τσώτσο, και τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Πιερίας, Ηλία Χατζηχριστοδούλου οι οποίοι είναι και μέλη της διοίκησης της ΚΕΕΕ.... (24/07/2019)

περισσότερα »

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΤΟΥ CERKEZKÖY

Το Επιμελητήριο Δράμας προσκεκλημένο του Επιμελητηρίου του Cerkezköy, στο πλαίσιο του έργου συνεργασίας με τίλτο: «Βελτιώνοντας τον Ευρωπαϊκό Διάλογο για την Επιχειρηματικότητα» (Grant Scheme for Turkey-EU Business Dialogue) συμμετείχε στην εναρκτήρια συνάντηση και στο εργαστήριο για την διαμόρφωση του χρονοδιαγράμματος του έργου αυτού.... (19/07/2019)

περισσότερα »

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - Υπεύθυνος συνεργασίας με Enterprice Greece

Το Επιμελητήριο Δράμας ενημερώνει ότι ο Πρόεδρος Στέφανος Γεωργιάδης που είναι και υπεύθυνος Εξωστρέφειας και Διεθνών Σχέσεων της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος(ΚΕΕΕ), ορίσθηκε ως τακτικός εκπρόσωπος για την προώθηση της συνεργασίας με την ENTERPRISE GREECE καθώς και για το έργο «Υποστήριξης της εξωστρέφειας των επιχειρήσεων –Helpdesk”.... (18/07/2019)

περισσότερα »

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-Πρόγραμμα αυτoαπασχόλησης 10.000 ανέργων ηλικίας 18-66 ετών

Πρόγραμμα προώθησης στην αυτoαπασχόληση μέσω της οικονομικής ενίσχυσης επιχειρηματικών πρωτοβουλιών 10.000 ανέργων ηλικίας 18-66 ετών (08/07/2019)

περισσότερα »

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - Παράταση υποβολής αιτήσεων ATTICA RETAIL

Παράταση υποβολής αιτήσεων για το πρόγραμμα «Ενέργεια Δ- Επιδότηση θέσεων εργασίας του Έργου με κωδικό «EGF/2017/003 GR/Attica Retail»..... (04/07/2019)

περισσότερα »

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΩΛΕΙΑ ΤΟΥ ΑΛΚΙΒΙΑΔΗ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

Με βαθύτατη θλίψη και οδύνη ενημερώνουμε ότι από την Παρασκευή 28 Ιουνίου 2019, ο Αλκιβιάδης Παπαδημητρίου, στέλεχος του Επιμελητηρίου Δράμας, δεν βρίσκεται πλέον στην ζωή μαζί μας μετά από πολύχρονη και διαρκή μάχη με την υγεία του.... (02/07/2019)

περισσότερα »

Δ.Τ. ΛΗΨΗ ΜΕΤΡΩΝ ΠΥΡΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ

Επισυνάπτεται το δελτίο τύπου..... (27/06/2019)

περισσότερα »

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ολοκλήρωση ημερίδας πολιτιστικής επιχειρηματικότητας

Πραγματοποιήθηκε με συμμετοχή ενδιαφερομένων & επιτυχία, το Σάββατο 15 Ιουνίου 2019 η ημερίδα που διοργάνωσε το Επιμελητήριο Δράμας με θέμα «Πολιτιστική ανάπτυξη & στρατηγικές σύνδεσης με την επιχειρηματικότητα». (19/06/2019)

περισσότερα »

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - Πρόγραμμα ενίσχυσης επενδύσεων οινοπαραγωγικών επιχειρήσεων

Το Επιμελητήριο Δράμας ενημερώνει τα μέλη του ότι από το ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ υπογράφηκε και εστάλη για δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης η Υπουργική Απόφαση, που καθορίζει τη διαδικασία χρηματοδότησης των «Επενδύσεων σε επιχειρήσεις οινοπαραγωγής σύμφωνα με το άρθρο 50 του Κανονισμού (ΕΕ) αριθ. 1308/2013 για την περίοδο 2020-2023».... (18/06/2019)

περισσότερα »

Δελτίο Τύπου Εκδήλωση με ΟΑΕΠ για τις εξαγωγικές επιχειρήσεις

Εκδήλωση με τον Οργανισμό Ασφάλισης Εξαγωγικών Πιστώσεων (ΟΑΕΠ) σε συνεργασία με τα Επιμελητήρια ΑΜ-Θ και την Συνεταιριστική Τράπεζα Δράμας Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 15 Μαΐου 2019 στο Συνεδριακό Κέντρο του Επιμελητηρίου Δράμας, η ενημερωτική εκδήλωση που διοργάνωσαν τα Επιμελητήρια της ΑΜ-Θ και η Συνεταιριστική Τράπεζα Δράμας σε συνεργασία με τον Οργανισμό Ασφάλισης Εξαγωγικών Πιστώσεων (ΟΑΕΠ).... (17/05/2019)

περισσότερα »

Δελτίο Τύπου - Πραγματοποιήθηκε η Συνάντηση εργασίας του Προέδρου κ. Γεωργιάδη με τον ΟΟΣΑ

Πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 16 Απριλίου 2019 στην Θεσσαλονίκη η συνάντηση εργασίας φορέων της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας –Θράκης με τον Οργανισμό Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ), στο πλαίσιο εκπόνησης μελέτης με τίτλο «Περιφερειακή Πολιτική της Ελλάδας μετά το 2020», την οποία ανέθεσε το Υπουργείο Οικονομίας & Ανάπτυξης σε συνεργασία με την υπηρεσία διαρθρωτικών αλλαγών της ΕΕ (SRSS)... (18/04/2019)

περισσότερα »

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - Ένταξη επιχειρηματιών στην ρύθμιση για την πρώτη κατοικία

Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 17 Απριλίου 2019 στην Αθήνα, στο Υπουργείο Οικονομίας & Ανάπτυξης, η ενημερωτική συνάντηση του Προέδρου του Επιμελητηρίου Δράμας και εκπροσώπου ΚΕΕΕ κ. Στέφανου Γεωργιάδη με τον Ειδικό Γραμματέα Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους κ. Φώτη Κουρμούση για το θέμα της ρύθμισης των 120 δόσεων και κυρίως την ρύθμιση που αφορά την προστασία της πρώτης κατοικίας των εμπόρων και επιχειρηματιών, που έχουν δάνειο ληξιπρόθεσμο στις Τράπεζες... (18/04/2019)

περισσότερα »

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - συνάντηση εργασίας Προέδρου Επιμελητηρίου Δράμας με ΟΟΣΑ

Συμμετοχή του Προέδρου του Επιμελητηρίου Δράμας στην Συνάντηση εργασίας με τον ΟΟΣΑ στο πλαίσιο εκπόνησης μελέτης «Περιφερειακή πολιτική της Ελλάδας μετά το 2020».... (16/04/2019)

περισσότερα »

Δελτίο Τύπου - Γενική Συνέλευση ΚΕΕΕ στην Ρόδο τοποθετήσεις Προέδρου Επιμελητηρίου Δράμας

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Δράμας και Υπεύθυνος Εξωστρέφειας και Διεθνών Σχέσεων της ΚΕΕΕ, παρουσίασε το σχέδιο εξωστρέφειας για το 2019-2021, στην Γενική Συνέλευση της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος στην Ρόδο (12-14 Απριλίου).... (16/04/2019)

περισσότερα »

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΚΑΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΠΕΙΡΑΙΩΣ

Με στόχο την προσέλκυση επενδύσεων, την ανάπτυξη των επιχειρηματικών συνεργασιών και εν γένει του εξωτερικού εμπορίου, ο Πρόεδρος, κ. Β. Κορκίδης, και τα μέλη του Δ.Σ. του Ε.Β.Ε.Π., σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Βιομηχανιών Αττικής - Πειραιώς, υποδέχθηκαν τον κ. Berat Rukiqi, Πρόεδρο του Εμπορικού Επιμελητηρίου Κοσόβου και 14 επιχειρήσεις, τη Δευτέρα 15 Απριλίου 2019, στο Μέγαρο του Ε.Β.Ε.Π.... (16/04/2019)

περισσότερα »

"RUN THE THEATRE" ΑΓΩΝΑΣ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ

Οι διαδρομές του Run the Theatre έχουν σχεδιαστεί με γνώμονα τόσο τη συμμετοχή έμπειρων δρομέων που στοχεύουν σε ατομικές επιδόσεις όσο και για αρχάριους συμμετέχοντες και απλούς φίλαθλους που επιθυμούν να εισάγουν τις μικρές ηλικίες στον όμορφο κόσμο του αθλητισμού. 2,5 χλμ. για όλους, 5 χλμ. & 10 χλμ. είναι οι τρεις διαδρομές της Διοργάνωσης με αυξανόμενη δυσκολία και απευθυνόμενες σε ένα ευρύ φάσμα συμμετοχών: από όλους μέχρι συστηματικούς δρομείς. (15/04/2019)

περισσότερα »

Δελτίο Τύπου - Πρόσκληση υποβολής προτάσεων Leader για επιχειρήσεις

Το Επιμελητήριο Δράμας ενημερώνει ότι δημοσιεύθηκε η πρόσκληση στο πλαίσιο του Τοπικού Προγράμματος του Μέτρου 19 «Τοπική ανάπτυξη με πρωτοβουλία τοπικών κοινοτήτων (CLLD/LEADER)» ΠΑΑ 2014 -2020.... (11/04/2019)

περισσότερα »

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΔΟΜΕΣ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΣΤΑ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΑ

Το Επιμελητήριο Δράμας ενημερώνει ότι, δημοσιεύθηκε το ΦΕΚ 52/Α/1-4-2019 του νόμου 4605/2019 και ειδικότερα το άρθρο 56 που δίνει την δυνατότητα στα κατά τόπου Επιμελητήρια να δημιουργούν Δομές Στήριξης Επιχειρήσεων (ΔΣΕ) με στόχο την ενημέρωση και διευκόλυνση των ενδιαφερόμενων για πάσης φύσεως επιχειρηματικά θέματα που αφορούν την πραγματοποίηση και περαιτέρω ανάπτυξη των επενδυτικών τους σχεδίων.... (10/04/2019)

περισσότερα »

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - Εκπαιδευτικές επισκέψεις στο πλαίσιο του έργου TEAWAY

Το Επιμελητήριο Δράμας στο πλαίσιο της υλοποίησης του έργου TEAWAY (Οι δρόμοι του Τσαγιού) συμμετείχε στις εκπαιδευτικές επισκέψεις που πραγματοποιήθηκαν στις 29 και 30 Μαρτίου στο Υερεβάν της Αρμενίας και 1 Απριλίου στην Τυφλίδα της Γεωργίας... (08/04/2019)

περισσότερα »

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - Εκτελεστική Επιτροπή AEBR Saarbrucken Επιμελητήριο Δράμας

Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 5/4/2019 και Σάββατο 6/4/2019, στην συνοριακή Ευρωπεριοχή Grande Region (Γερμανία-Γαλλία-Βέλγιο - Λουξεμβούργο) στο Saarbrucken, η συνεδρίαση της εκτελεστικής επιτροπής της Ένωσης Ευρωπαϊκών Συνοριακών Περιοχών (AEBR), στην οποία συμμετείχε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Δράμας και Πρόεδρος της Ευρωπεριοχής Nestos Mesta καθώς και Αντιπρόεδρος του AEBR, Στέφανος Γεωργιάδης.... (08/04/2019)

περισσότερα »

Πρόσκληση Ημερίδας Εργασίας ΤΕΙ ΑΜΘ & Επιμελητηρίου Καβάλας

Την Παρασκευή 5 Απριλίου 2019 ολοκληρώνονται οι εργασίες του Σεμιναρίου Κατάρτισης Εκπαιδευτών στο «Εργαλείο Προσομοίωσης Επιχειρησιακών Διαδικασιών InnoVET BS» για μια Επαγγελματική Εκπαίδευση και Κατάρτιση με Επιχειρησιακό Προσανατολισμό, που πραγματοποιείται στις εγκαταστάσεις του ΤΕΙ ΑΜΘ... (04/04/2019)

περισσότερα »

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - Σχέδιο Επιχορήγησης για τη στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων για ανάπτυξη και επέκταση πέρα από τις τοπικές αγορές στα πλαίσια του προγράμματος Interreg Ελλάδα Βουλγαρία

Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία & συμμετοχή δραμινών επιχειρήσεων, η ενημερωτική συνάντηση εργασίας του προγράμματος Interreg Ελλάδα Βουλγαρία για την στήριξη ελληνικών & βουλγαρικών μικρομεσαίων επιχειρήσεων, που στοχεύουν σε επενδύσεις στην βάση κοινής συνεργασίας.... (22/03/2019)

περισσότερα »

Ημερίδα «120 Δόσεις προς ΔΟΥ και ΕΦΚΑ – Κόκκινα Δάνεια – Εξωδικαστικός Μηχανισμός Ρύθμισης Χρεών Επιχειρήσεων, Ελευθέρων Επαγγελματιών και Αγροτών»,

Το Επιμελητήριο Δράμας διοργανώνει Ενημερωτική Ημερίδα με θέμα: «120 Δόσεις προς ΔΟΥ και ΕΦΚΑ – Κόκκινα Δάνεια – Εξωδικαστικός Μηχανισμός Ρύθμισης Χρεών Επιχειρήσεων, Ελευθέρων Επαγγελματιών και Αγροτών», Το Σάββατο 23 Μαρτίου  και ώρα 13.30.... (20/03/2019)

περισσότερα »

Επιστολή για ΠΓΕ Μακεδονικός Οίνος και παραβίαση από Σκόπια σε PROWEIN 2019

Διαβάστε την επιστολή που έστειλε το Επιμελητήριο Δράμας με θέμα ‘’ Χρήση του όρου Μακεδονία από οινοπαραγωγούς των Σκοπίων στην έκθεση της Prowein στο Ντίσελντορφ της Γερμανίας΄΄..... (19/03/2019)

περισσότερα »

Δελτίο τύπου Εκπαιδευτικές επισκέψεις στο πλαίσιο του έργου TEAWAY

Το Επιμελητήριο Δράμας στο πλαίσιο της υλοποίησης του έργου TEAWAY (Οι δρόμοι του Τσαγιού) συμμετείχε στις εκπαιδευτικές επισκέψεις του στη Ξάνθη στις 26 & 27 Φεβρουαρίου και 6 & 7 Μαρτίου στην Τραπεζούντα, της Τουρκίας.... (18/03/2019)

περισσότερα »

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - 12η Πανελλαδική Εβδομάδα Οδικής Ασφάλειας _ «Τα παιδιά μας δείχνουν το δρόμο» (18-24 Μαρτίου 2019)

Συνημμένο θα βρείτε το Δελτίο Τύπου για τη διοργάνωση της 12ης Πανελλαδικής Εβδομάδας Οδικής Ασφάλειας του Ινστιτούτου Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς» σε συνεργασία με τον Σύλλογο Ελλήνων Συγκοινωνιολόγων (Σ.Ε.Σ.) και πλήθος άλλων φορέων και Οργανώσεων..... (15/03/2019)

περισσότερα »

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - Ημερίδα για την παρουσίαση των Δράσεων του ΕΠΑνΕΚ «ΕΡΓΑΛΕΙΟΘΗΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ: ΕΜΠΟΡΙΟ, ΕΣΤΙΑΣΗ, ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ»

Στο πλαίσιο του σχεδιασμού σειράς ενημερωτικών εκδηλώσεων από την Ειδική Γραμματεία ΕΠ ΕΤΠΑ & ΤΣ/Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του ΕΠΑνΕΚ και τον ΕΦΕΠΑΕ, η Διαχειριστική Έργων Στήριξης ΜΜΕ – Οικονομική Συμβουλευτική ΑΜΘ (ΔΕΣΜ-ΟΣ Α.Μ.Θ), εταίρος του ΕΦΕΠΑΕ και αρμόδια για την περιοχή της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, διοργανώνουν.... (13/03/2019)

περισσότερα »

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - Ενημερωτική εσπερίδα για την 5η Πρόσκληση του Προγράμματος Εδαφικής Συνεργασίας Interreg V-A "Ελλάδα - Βουλγαρία 2014-2020" για Επιχειρήσεις

Το Επιμελητήριο Δράμας σε συνεργασία με την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης των Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων του Στόχου «Ευρωπαϊκή Εδαφική Συνεργασία» (Interreg) διοργανώνουν ενημερωτική εσπερίδα για την 5η Πρόσκληση του Προγράμματος Interreg V-A "Ελλάδα - Βουλγαρία 2014-2020" με τίτλο «Σχέδιο επιχορήγησης για τη στήριξη των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων για ανάπτυξη και επέκταση πέρα από τις τοπικές αγορές».... (13/03/2019)

περισσότερα »

Δελτίο Τύπου - ολοκλήρωση συνάντησης εργασίας επιχειρήσεων αγροτοδιατροφής

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 8 Μαρτίου 2019 στη Δράμα, η συνάντηση εργασίας για την έκδοση Πρόσκλησης Υποβολής Προτάσεων Καινοτομίας, Έρευνας και Ανάπτυξης Επιχειρήσεων του κλάδου της Αγροδιατροφής, στα πλαίσια υλοποίησης της Περιφερειακής Στρατηγικής Έξυπνης Εξειδίκευσης. Η συνάντηση εργασίας ουσιαστικά αφορούσε διαβούλευση  επί του σχεδίου..... (13/03/2019)

περισσότερα »

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - Συμμετοχή στις εργασίες της εκτελεστικής επιτροπής (AEBR)

Διαβάστε αναλυτικά το δελτίο τύπου.... (07/03/2019)

περισσότερα »

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - Επιχειρήσεις κλάδου αγροτοδιατροφής. Συνάντηση εργασίας

Διαβάστε το αναλυτικό δελτίο τύπου.... (07/03/2019)

περισσότερα »

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΩΝ 2019

Επισυνάπτεται το δελτίο τύπου..... (04/03/2019)

περισσότερα »

ΔΕΛΤΙΟΥ ΤΥΠΟΥ - Το Κράμα Υψηλής Αισθητικής & Τεχνικής παρουσιάζεται στην 32η Έκθεση Κοσμημάτων-Ωρολογίου "ATHENS INTERNATIONAL JEWELLERY SHOW"

Επισυνάπτεται το δελτίο τύπου..... (01/03/2019)

περισσότερα »

Δελτίο τύπου - Στην σύσκεψη των φορέων με τον Υπουργό Οικονομικών κ. Ευκλείδη Τσακαλώτο, το Επιμελητήριο Δράμας επανέλαβε την ομόφωνη απόφαση του ενάντια στην συμφωνία των Πρεσπών. Ταυτόχρονα παραδόθηκε υπόμνημα για αλλαγές στο φορολογικό σύστημα και τις αναγκαίες ρυθμίσεις των οφειλών.

Διαβάστε αναλυτικά το Δελτίο τύπου..... (24/02/2019)

περισσότερα »

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - Ενημερωτική Εκδήλωση για τα Πνευματικά Δικαιώματα

Ενημερωτική Εκδήλωση για τα Πνευματικά Δικαιώματα στο στο Συνεδριακό Κέντρο του Επιμελητηρίου Δράμας ( 3ος όροφος) την Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2019 και ώρα 18.00..... (24/02/2019)

περισσότερα »

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - Πρόγραμμα δεύτερης επιχειρηματικής ευκαιρίας 5.000 ανέργων

Το Επιμελητήριο Δράμας ενημερώνει ότι ο ΟΑΕΔ προκήρυξε το Πρόγραμμα δεύτερης επιχειρηματικής ευκαιρίας 5.000 ανέργων πρώην αυτοπασχολουμένων με στόχο την επανένταξη τους στην αγορά εργασίας.... (18/02/2019)

περισσότερα »

Δελτίου Τύπου και Πρόσκληση ημερίδας προγράμματος "ΕΡΓΑΛΕΙΟΘΗΚΗ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ"

Δελτίο Τύπου για την ημερίδα της Δράσης «ΕΡΓΑΛΕΙΟΘΗΚΗ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ», που θα λάβει χώρα στο Επιμελητήριο ΔΡΑΜΑΣ στις 21/2/2019.... (12/02/2019)

περισσότερα »

Δελτίο Τύπου - Σεμινάριο Υπαλλήλων Επιμελητηρίων της Περιφέρειας ΑΜ-Θ & Σερρών

Πραγματοποιήθηκε με απόλυτη επιτυχία, το Σάββατο 9/2 & την Κυριακή 10/2, στο Επιμελητήριο Δράμας & σε συνεργασία με την Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδος, το σεμινάριο των υπαλλήλων των Επιμελητηρίων της Περιφέρειας ΑΜ-Θ & Σερρών, με θέματα την έκδοση Ψηφιακών Υπογραφών.... (11/02/2019)

περισσότερα »

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - Συνάντηση εργασίας του Προέδρου με παράγοντες της Γενικής Διεύθυνσης Περιφερειακής και Αστικής πολιτικής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στις Βρυξέλλες. Συμμετοχή επιλεγμένων από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή δύο δραμινών επιχειρήσεων στο σεμινάριο καινοτομίας

Συνάντηση εργασίας του Προέδρου με παράγοντες της Γενικής Διεύθυνσης Περιφερειακής και Αστικής πολιτικής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στις Βρυξέλλες. Συμμετοχή επιλεγμένων από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή δύο δραμινών επιχειρήσεων στο σεμινάριο καινοτομίας. (30/01/2019)

περισσότερα »

Διοργάνωση Εργαστηρίου για τις Κοινωνικές Επιχειρήσεις - Workshop

Στο πλαίσιο υλοποίησης του έργου ‘Ενδυνάμωση της κοινωνικής επιχειρηματικότητας με τη χρήση καινοτόμων υποστηρικτικών δράσεων στη διασυνοριακή περιοχή’ (entrepreneurial spirit through the setting up of innovative structures in the cross-border territory- Social Forces).... (30/01/2019)

περισσότερα »

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Συνάντηση Βρυξέλλες - καινοτομία

Το Επιμελητήριο Δράμας ενημερώνει ότι, ο Πρόεδρος κ. Στέφανος Γεωργιάδης, το διάστημα 23-25 Ιανουαρίου 2019, θα επισκεφθεί την Γενική Διεύθυνση Περιφερειακής & Αστικής Πολιτικής (DG REGIO) στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή (European Commission)... (22/01/2019)

περισσότερα »

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - Δράση του ΕΠΑνΕΚ - «Εργαλειοθήκη Ανταγωνιστικότητας Μικρών και Πολύ Μικρών Επιχειρήσεων»

Το Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης ανακοίνωσε στις 19 Δεκεμβρίου 2018,την προκήρυξη της Δράσης του ΕΠΑνΕΚ (ΕΣΠΑ 2014-2020)«Εργαλειοθήκη Ανταγωνιστικότητας μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων» με προϋπολογισμό 400 εκατ. ευρώ.... (18/01/2019)

περισσότερα »

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - Σχέδιο Επιχορήγησης για τη στήριξη των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων ΜμΕ για ανάπτυξη και επέκταση πέρα από τις τοπικές αγορές» του Προγράμματος Συνεργασίας INTERREG V-A ΕΛΛΑΔΑ-ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ 2014-2020

Διαβάστε το αναλυτικό δελτίο τύπου που επισυνάπτεται..... (17/01/2019)

περισσότερα »

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΦΕΚ ΚΥΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΓΓΥΗΣΕΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΑΡΘΡΟ 103

Το Επιμελητήριο Δράμας ενημερώνει ότι δημοσιεύθηκε η Υπουργική Απόφαση υπ’ Αριθμ. 2/94253/0025 ΦΕΚ 5960/31.12.2018 Τεύχος Β με τίτλο «Όροι και προϋποθέσεις διατήρησης της ισχύος της εγγύησης του Ελληνικού Δημοσίου σε περιπτώσεις ρυθμίσεων δανείων». Η απόφαση αυτή επιλύει μια σειρά από ζητήματα που είχαν προκύψει στην εφαρμογή του εξωδικαστικού μηχανισμού ρύθμισης οφειλών στις τράπεζες και ειδικότερα στο άρθρο 103... (10/01/2019)

περισσότερα »

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - Πρόγραμμα Υφιστάμενων ΜμΕ εξοπλισμός πιστοποίηση

Ενίσχυση επενδυτικών σχεδίων επιχειρήσεων υφιστάμενων μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων, προκειμένου να αναβαθμίσουν και να βελτιώσουν την ανταγωνιστική τους θέση στην εσωτερική και εξωτερική αγορά, επενδύοντας στον εκσυγχρονισμό του παραγωγικού εξοπλισμού τους και στην πιστοποίηση των προϊόντων τους από πρόγραμμα του Υπουργείου Οικονομίας & Ανάπτυξης... (09/01/2019)

περισσότερα »

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - Πρόγραμμα Εμπόριο - Εστίαση - Εκπαίδευση

Το Επιμελητήριο Δράμας ενημερώνει ότι το Υπουργείο Οικονομίας & Ανάπτυξης ανακοίνωσε την δράση «Εργαλειοθήκη Επιχειρηματικότητας : Εμπόριο, Εστίαση, Εκπαίδευση» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία (ΕΠΑνΕΚ)» ΕΣΠΑ 2014 – 2020 (Α/Α3429, Κωδ. 022ΚΕ)... (09/01/2019)

περισσότερα »

Δελτίο Τύπου - ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΤΑΙΡΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ TEAWAY

Εναρκτήρια συνάντηση του έργου TEAWAY  Σχεδιάζονται «Οι δρόμοι του Τσαγιού της Μαύρης Θάλασσας» Την Δευτέρα 15 και Τρίτη 16 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε στη Ξάνθη η εναρκτήρια συνάντηση του έργου TEAWAY (Οι δρόμοι του Τσαγιού) που χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Διακρατικής Συνεργασίας της Λεκάνης της Μαύρης Θάλασσας. Του προγράμματος ηγείται το Επιμελητήριο Ξάνθης ενώ συμμετέχουν ως εταίροι το Επιμελητήριο Δράμας, το Επιμελητήριο της Τραπεζούντας από..... (18/10/2018)

περισσότερα »

Δεύτερη συνάντηση της Εκτελεστικής Επιτροπής του προγράμματος Interreg Ελλάδα-Βουλγαρία.

Δράμα 20 Απριλίου 2018 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ   Δεύτερη συνάντηση της Εκτελεστικής Επιτροπής του προγράμματος Interreg Ελλάδα-Βουλγαρία με βάση την κοινωνική επιχειρηματικότητα Το Επιμελητήριο Δράμας έχει ενταχθεί στο πρόγραμμα «INTERREG Ελλάδα- Βουλγαρία» με ένα συγκεκριμένο έργο που έχει τίτλο: «Ενδυνάμωση της κοινωνικής επιχειρηματικότητας με τη χρήση καινοτόμων υποστηρικτικών δράσεων στη διασυνοριακή περιοχή (entrepreneurial spirit through the setting up of innovative structures in the c..... (20/04/2018)

περισσότερα »

Έναρξη υλοποίησης του έργου Διασυνοριακής Συνεργασίας «Ελλάδα – Βουλγαρία» για την «Κοινωνική Οικονομία»

Το Επιμελητήριο Δράμας έχει ενταχθεί στο πρόγραμμα «INTERREG Ελλάδα-Βουλγαρία» με ένα συγκεκριμένο έργο που έχει τίτλο: «Ενδυνάμωση της κοινωνικής επιχειρηματικότητας με τη χρήση καινοτόμων υποστηρικτικών δράσεων στη διασυνοριακή περιοχή... (20/12/2017)

περισσότερα »

Προκήρυξη Προγράμματος "Ενίσχυση της Ίδρυσης και Λειτουργίας Νέων Τουριστικών Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων"

Προκήρυξη Προγράμματος "Ενίσχυση της Ίδρυσης και Λειτουργίας Νέων Τουριστικών Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων" Το Επιμελητήριο Δράμας ενημερώνει ότι δημοσιεύθηκε η προκήρυξη του προγράμματος «Ενίσχυση της Ίδρυσης και Λειτουργίας Νέων Τουριστικών Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων». Η Δράση στοχεύει στην ενίσχυση της επιχειρηματικότητας  στον τομέα του Τουρισμού, μέσω της δημιουργίας νέων πολύ μικρών, μικρών και μεσαίων τουριστικών επιχειρήσεων.  Ο Προϋπολογισμός ..... (04/12/2017)

περισσότερα »

Πρόγραμμα «Επιχειρούμε Έξω»

ΠΡΟΓΑΜΜΑ «Επιχειρούμε Έξω» Το Επιμελητήριο Δράμας ενημερώνει ότι δόθηκε στην δημοσιότητα η Πρόσκληση υποβολής αιτήσεων χρηματοδότησης για τη δράση "Επιχειρούμε Έξω". Η δράση αφορά την Υποστήριξη Διεθνούς Προβολής Μικρών & Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων με Εξωστρεφή Προσανατολισμό στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία (ΕΠΑνΕΚ)» του ΕΣΠΑ 2014 – 2020, στους Άξονες Προτεραιότητας 01 και 01Σ του Ε..... (04/12/2017)

περισσότερα »

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ απολογισμός Επιμελητηρίου Δράμας 2012-2017

Την Δευτέρα 20/11/2017 στο αμφιθέατρο του Επιμελητηρίου Δράμας, σε μια εκδήλωση όπου συμμετείχε το Διοικητικό Συμβούλιο, επιχειρηματίες και νέοι υποψήφιοι σύμβουλοι στις επερχόμενες εκλογές, παρουσιάσθηκε ο απολογισμός έργου της περιόδου 2012-2017. Τα συγκεντρωτικά στοιχεία του απολογισμού παρουσίασε ο κ. Αθανάσιος ..... (21/11/2017)

περισσότερα »

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗΣ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ «ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΗΣ ΑΥΤΟΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΠΤΥΧΙΟΥΧΩΝ ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ – Β΄ ΚΥΚΛΟΣ»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΘΕΜΑ: ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗΣ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ «ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΗΣ ΑΥΤΟΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΠΤΥΧΙΟΥΧΩΝ ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ – Β΄ ΚΥΚΛΟΣ» Στο πλαίσιο του σχεδιασμού σειράς ενημερωτικών εκδηλώσεων από την Ειδική Γραμματεία ΕΠ ΕΤΠΑ & ΤΣ/Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του ΕΠΑνΕΚ και τον ΕΦΕΠΑΕ, η Διαχειριστική Έργων Στήριξης ΜΜΕ – Οικονομική Συμβουλευτική ΑΜΘ (ΔΕΣΜ-ΟΣ ΑΜΘ), Εταίρος του Ε.Φ.Ε.Π.Α.Ε. και αρμόδια για την περιοχή της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης , διοργανώνουν, σε συνεργασία ..... (17/11/2017)

περισσότερα »

Εκδήλωση Παρουσίασης Απολογισμού Έργου Επιμελητηρίου Δράμας περιόδου 2012-2017

Δράμα 14 Νοεμβρίου 2017 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ   Εκδήλωση Παρουσίασης Απολογισμού Έργου Επιμελητηρίου Δράμας περιόδου 2012-2017   Το Επιμελητήριο Δράμας διοργανώνει εκδήλωση παρουσίασης Απολογισμού του έργου του της περιόδου 2012-2017 και απευθύνει ανοιχτή πρόσκληση προς όλα τα μέλη του να συμμετέχουν και να παρακολουθήσουν την εκδήλωση. Στην εκδήλωση θα παρουσιαστούν συνοπτικά οι κυριότερες ενέργειες, δράσεις, παρεμβάσεις, και πρωτοβουλίες της διοίκησης του Επιμελητηρίου Δράμας. Η εκδήλωση θ..... (14/11/2017)

περισσότερα »

Έναρξη 3ης περιόδου υποβολής για τη δράση «Ενίσχυση της αυτοαπασχόλησης πτυχιούχων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης» (Β’ Κύκλος)

Δράμα 9 Νοεμβρίου 2017 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Το Επιμελητήριο Δράμας  ενημερώνει τους ενδιαφερόμενους ότι από Γραφείο Πληροφόρησης EYΔ ΕΠΑνΕΚ ανακοινώθηκε η Έναρξη 3ης περιόδου υποβολής για τη δράση «Ενίσχυση της αυτοαπασχόλησης πτυχιούχων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης» (Β’ Κύκλος). Η ανακοίνωση έχει ως εξής: Ενημερώνουμε τους ενδιαφερόμενους για την έναρξη της 3ης περιόδου υποβολής για τη δράση του ΕΠΑνΕΚ «Ενίσχυση της αυτοαπασχόλησης πτυχιούχων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης» (Β’ Κύκλος), στο πλαίσιο του ..... (09/11/2017)

περισσότερα »

Πρόταση Επιμελητηρίου Δράμας στο AEBR για το 2018

Στα πλαίσια της συνάντησης της εκτελεστικής επιτροπής του Συνδέσμου Ευρωπαϊκών Συνοριακών Περιοχών (ΣΕΣΠ-AEBR), που πραγματοποιήθηκε στην Lappeenranta της Περιφέρεια της νότιας Καρέλια της Φινλανδίας (23/8-27/8), ταυτόχρονα με το ετήσιο φόρουμ για το πρόγραμμα Interreg Youth, το Επιμελητήριο Δράμας δια του προέδρου του κ. Στέφανου Γεωργιάδη... (30/08/2017)

περισσότερα »

Επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Επιμελητήριο Δράμας

Την Πέμπτη 27-7-2017 ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, συνοδευόμενος από τον Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής της Ν.Δ., κ. Λευτέρη Αυγενάκη, επισκέφτηκαν το Επιμελητήριο Δράμας  όπου σε μια ανοικτή συνάντηση συνομίλησαν με εκπροσώπους επιχειρηματικών & επιστημονικών φορέων καθώς και επιχειρήσεων της Δράμας. Στην συνάντηση συμμετείχαν ο Βουλευτής Δράμας κ. Δ. Κυριαζίδης, ο Περιφερειάρχης  Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χρήστος Μέτιος, ο Αντιπεριφερειάρχης κ. ..... (31/07/2017)

περισσότερα »

Βράβευση του Προέδρου της Επιτροπής Περιφερειών κ. Karl Heinz Lambertz από τον Στέφανο Γεωργιάδη Πρόεδρο Επιμελητηρίου Δράμας

Συμμετοχή του Επιμελητηρίου Δράμας στην συνεδρίαση της εκτελεστικής επιτροπής του Συνδέσμου Ευρωπαϊκών Συνοριακών Περιοχών (ΣΕΣΠ-AEBR) 13-14 Ιουλίου 2017 στις Βρυξέλλες (18/07/2017)

περισσότερα »

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: Νόμος με μέτρα και αντίμετρα

Η ψήφιση του πολυνομοσχεδίου περιλαμβάνει μια σειρά από μέτρα και αντίμετρα που αφορούν φορολογικά, συνταξιοδοτικά και ασφαλιστικά ζητήματα καθώς επίσης και θέματα που άπτονται της λειτουργίας της αγοράς... (24/05/2017)

περισσότερα »

Εσπερίδα με το Ελληνο-Αφρικανικό Επιμελητήριο Εμπορίου και Ανάπτυξης με θέμα «EΠΕΝΔΥΤΙΚΈΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΥΠΟΣΑΧΑΡΙΑ ΑΦΡΙΚΗ»

Πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 3 Απριλίου 2017 με επιτυχία, η ενημερωτική εσπερίδα που συνδιοργάνωσε το Επιμελητήριο Δράμας με το Ελληνο-Αφρικανικό Επιμελητήριο Εμπορίου και Ανάπτυξης, με θέμα «EΠΕΝΔΥΤΙΚΕΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΥΠΟΣΑΧΑΡΙΑ ΑΦΡΙΚΗ»... (06/04/2017)

περισσότερα »

Εντός του Μαρτίου νέα προγράμματα ΕΣΠΑ 2014-2020

Δράμα 6 Μαρτίου 2017 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Το Επιμελητήριο Δράμας ενημερώνει τα μέλη του ότι σύμφωνα με πληροφορίες αναμένονται εντός του Μαρτίου οι προδημοσιεύσεις των κάτωθι προγραμμάτων. 1.      Πρόγραμμα για την αναβάθμιση πολύ μικρών, μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων στον κλάδο του Λιανικού Εμπορίου. (ΚΑΔ47) 2.      Αναβάθμιση πολύ μικρών, μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στον κλάδο της Εστίασης-Καφετεριών. (ΚΑΔ46) 3.      Πρόγραμμα για υπό σύσταση Επιχειρήσεις στον κλ..... (07/03/2017)

περισσότερα »

Πιστοποίηση επαγγελματικών προσόντων και δραστηριοτήτων

Το Επιμελητήριο Δράμας διοργανώνει εκδήλωση με θέμα «Πιστοποίηση επαγγελματικών προσόντων και δραστηριοτήτων»... (16/02/2017)

περισσότερα »

ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΕΙΣΦΟΡΩΝ ΜΕΛΩΝ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΜΟΡΦΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ & ΑΤΟΜΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΉΣΕΩΝ

Το Επιμελητήριο Δράμας ενημερώνει τα μέλη του με το παρόν Δελτίο Τύπου, ότι έχει καθορισθεί το πλαίσιο για το ύψος και την καταβολή των νέων εισφορών ΕΦΚΑ... (15/02/2017)

περισσότερα »

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ για μηχανές POS σε εμπορικά καταστηματα

Το Επιμελητήριο Δράμας ενημερώνει ότι σύμφωνα με πληροφορίες, από το Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης αναμένεται η εγκύκλιος με την οποία θα διευκρινίζονται οι λεπτομέρειες της σχετικής υποχρέωσης του νόμου 4446/2016 για τις  μηχανές  POS και αφορά τα εμπορικά καταστήματα.  Οι διατάξεις της εγκυκλίου θα διακρίνουν δύο κατηγορίες τις επιχειρήσεων. 1) Επιχειρήσεις που διαθέτουν μέσα πληρωμής με κάρτες και 2) επιχειρήσεις που δεν έχουν συσκευές POS. Κ..... (01/02/2017)

περισσότερα »

Γενική Συνέλευση και Συνέδριο του Συνδέσμου Ευρωπαϊκών Συνοριακών Περιοχών για την πολιτική της Ευρωπαϊκής Συνοχής-Εκλογή του Προέδρου κ. Στέφανου Γεωργιάδη ως τακτικού μέλους της Εκτελεστικής επιτροπής του Συνδέσμου Ευρωπαϊκών Συνοριακών Περιοχών (AEBR)

Γενική Συνέλευση και Συνέδριο του Συνδέσμου Ευρωπαϊκών Συνοριακών Περιοχών για την πολιτική της Ευρωπαϊκής Συνοχής-Εκλογή του Προέδρου κ. Στέφανου Γεωργιάδη ως τακτικού μέλους της Εκτελεστικής επιτροπής του Συνδέσμου Ευρωπαϊκών Συνοριακών Περιοχών (AEBR). (28/09/2016)

περισσότερα »

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: Σύσκεψη εργασίας του Υπουργού Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης με τους Προέδρους των Επιμελητηρίων της χώρας, της ΕΣΕΕ και της ΓΣΒΕΕ

Σύσκεψη εργασίας του Υπουργού Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης  με τους Προέδρους των Επιμελητηρίων της χώρας, της ΕΣΕΕ και της ΓΣΒΕΕ   Πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 29 Αυγούστου 2016 και ώρα 13.00, σύσκεψη εργασίας του Υπουργού Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κ.  Γιώργου Κατρούγκαλου με τους Προέδρους των Επιμελητηρίων της χώρας, της ΕΣΕΕ και της ΓΣΒΕΕ. Στη συνάντηση συμμετείχε η αναπληρώτρια υπουργός κ. Ράνια Αντωνοπούλου, ο υφυπουργός ..... (01/09/2016)

περισσότερα »

Ολοκληρώθηκε η ημερίδα εργασίας με θέμα το ΕΣΠΑ 2014-2020, με επίσημο ομιλητή τον Υφυπουργό Οικονομίας κ. Αλέξη Χαρίτση.

Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 1η Ιουλίου 2016 και ώρα 19.30, στο Συνεδριακό Κέντρο του Επιμελητηρίου Δράμας, η ημερίδα εργασίας με θέμα το ΕΣΠΑ 2014-2020 που είναι σε εξέλιξη, με επίσημο ομιλητή τον Υφυπουργό Οικονομίας κ. Αλέξη Χαρίτση.  Στην συνεδρίαση παρευρέθηκαν ο Βουλευτής Δράμας κ. Χρ. Καραγιαννίδης, ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας κ. Αργ. Πατακάκης, ο Δήμαρχος Κ. Νευροκοπίου κ. Β. Γιαννόπουλος, ο Αντιδήμαρχος Δράμας κ. Αγγ. Σολάκης, η Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Παρανεστίου..... (04/07/2016)

περισσότερα »

Ημερίδα με θέμα τα προγράμματα του ΕΣΠΑ 2014-2020 που είναι σε εξέλιξη, με την παρουσία του Υφυπουργού Οικονομίας κ. Αλέξη Χαρίτση

Την Παρασκευή 1η Ιουλίου 2016 και ώρα 19.30 στο Συνεδριακό Κέντρο του Επιμελητηρίου Δράμας (Λαμπριανίδη 40, 3ος όροφος), θα πραγματοποιηθεί ημερίδα με θέμα τα προγράμματα του ΕΣΠΑ 2014-2020 που είναι σε εξέλιξη, με την παρουσία του Υφυπουργού Οικονομίας κ. Αλέξη Χαρίτση και εκπροσώπους του Υπουργείου. Το Επιμελητήριο Δράμας προσκαλεί τις επιχειρήσεις μέλη του, αλλά και κάθε ενδιαφερόμενο, να συμμετέχουν στην ημερίδα. Στέφανος Γεωργιάδης   Πρόεδρος Επιμελητηρίου Δράμας..... (28/06/2016)

περισσότερα »

Απώλεια ρύθμισης των 100 δόσεων

Το Επιμελητήριο Δράμας ενημερώνει ότι απέστειλε επιστολή στον αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών κ. Τρύφωνα Αλεξιάδη σχετικά με την αυξημένη πιθανότητα να χαθεί ουσιαστικά η ρύθμιση των 100 δόσεων για οφειλές στο δημόσιο και την εκρηκτική κατάσταση που θα διαμορφωθεί εξαιτίας της αδυναμίας πληρωμών. Συνημμένη η επιστολή   Στέφανος Γεωργιάδης Πρόεδρος Επιμελητηρίου Δράμας..... (17/06/2016)

περισσότερα »

Συνάντηση των Επιμελητηρίων της Περιφέρειας ΑΜ-Θ με τον Υπουργό Οικονομίας Ανάπτυξης & Τουρισμού κ. Γιώργο Σταθάκη

Το Επιμελητήριο Δράμας ενημερώνει ότι την Πέμπτη 19 Μαΐου 2016 και ώρα 12.00 πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα η συνάντηση των Επιμελητηρίων της Περιφέρειας ΑΜ-Θ με τον Υπουργό Οικονομίας Ανάπτυξης & Τουρισμού κ. Γιώργο Σταθάκη με θέμα την επιδότηση του κόστους μισθοδοσίας των επιχειρήσεων 4 & 12%. Στην συνάντηση η οποία διήρκησε περίπου μιάμιση ώρα συμμετείχαν: ο Βουλευτής Δράμας κ. Χρήστος Καραγιαννίδης ο οποίος συνέβαλε ενεργά στην επίλυση του προβλήματος και οι Πρόεδροι των Επιμελητη..... (24/05/2016)

περισσότερα »

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επιτρέπει την ενίσχυση του μισθολογικού κόστους στις επιχειρήσεις σε Ανατολική Μακεδονία και Θράκη (4 ή 12%)

Θέμα: «Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επιτρέπει την ενίσχυση του μισθολογικού κόστους στις επιχειρήσεις σε Ανατολική Μακεδονία και Θράκη  (4 ή 12%)» Μετά από την πρωτοβουλία της Ευρωβουλευτή κυρίας Μαρίας Σπυράκη και την ερώτηση της  προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και  την αρμόδια επίτροπο Ανταγωνισμού κυρία Μ. Βεστάγκερ, σχετικά με την ενίσχυση του μισθολογικού κόστους με 4% ή 12% των επιχειρήσεων, με την οποία ζητούσε να μάθει αν υπάρχουν εμπόδια από την Ευρωπαϊκή..... (03/03/2016)

περισσότερα »

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ προκηρύξεις νέων προγραμμάτων ΕΠΑνΕΚ (ΕΣΠΑ 2014-2020)

Το Επιμελητήριο Δράμας ενημερώνει ότι δημοσιεύτηκαν οι τέσσερεις νέες δράσεις του Επιχειρησιακού Προγράμματος Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία- ΕΠΑνΕΚ (ΕΣΠΑ 2014-2020) του Υπουργείου Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού (12/02/2016)

περισσότερα »

Επιστολή του Επιμελητηρίου Δράμας προς τον Υπουργό Οικονομικών

Σας επισυνάπτουμε την επιστολή του Επιμελητηρίου Δράμας προς τον Υπουργό Οικονομικών κ. Τσακαλώτο σχετικά με την επιβολή φόρου στα κρασιά..... (19/11/2015)

περισσότερα »

Ρύθμιση παλιών οφειλών μέχρι και 24 δόσεις

Το Επιμελητήριο Δράμας μετά από την απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου και την υποχρέωση του ως ΝΠΔΔ που απορρέει από τον τελευταίο νόμο περί Επιμελητηρίων, απέστειλε επιστολή στα μέλη του, με τα οποία ενημερώνει για τα εξής (19/11/2015)

περισσότερα »

Υπεγράφη συμφωνία μεταξύ του Επιμελητηρίου Δράμας και του ΕλληνοΣερβικού Επιμελητηρίου Ελλάδας

Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2015, στο Συνεδριακό Κέντρο του Επιμελητηρίου Δράμας,  στα πλαίσια της Συνεδρίασης του Διοικητικού του Συμβουλίου, η υπογραφή συνεργασίας με το Ελληνο -Σερβικό Επιμελητήριο Ελλάδας. Την συμφωνία υπέγραψαν ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Δράμας κ. Στέφανος Γεωργιάδης και ο Πρόεδρος του Ελληνο-Σερβικού Επιμελητηρίου Ελλάδας κ. Κωνσταντίνος Γεωργάκος. Στην συνεδρίαση παρευρέθηκε και απεύθυνε επίσης χαιρετισμό, ο ..... (23/10/2015)

περισσότερα »

ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΝΕΟΦΥΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΩΝ ΣΧΕΔΙΩΝ ΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΑΙΝΟΤΟΜΩΝ ΕΡΕΥΝΗΤΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΩΝ

Με ιδιαίτερη επισημότητα και επιτυχία ολοκληρώθηκε η τελετή βράβευσης νεοφυών επιχειρηματιών από τη Διοίκηση του Επιμελητηρίου Δράμας καθώς και των Επιμελητηρίων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας... (22/10/2015)

περισσότερα »

Υπογραφή συνεργασίας με το Ελληνο -Σερβικό Επιμελητήριο Ελλάδας

Το Επιμελητήριο Δράμας ενημερώνει τα μέλη του ότι προχωρά στην υπογραφή συνεργασίας με το Ελληνο -Σερβικό Επιμελητήριο Ελλάδας στα πλαίσια προώθησης της εξωστρέφειας των επιχειρήσεων της περιοχής μας και την προώθηση των τοπικών προϊόντων μας (20/10/2015)

περισσότερα »

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΒΡΑΒΕΙΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΑΙΝΟΤΟΜΩΝ ΕΡΕΥΝΗΤΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΩΝ

Το Επιμελητήριο Δράμας στο πλαίσιο υλοποίησης του Στρατηγικού Έργου “Smart Specialization”, το οποίο συγχρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας «Ελλάδα - Βουλγαρία 2007-2013» (07/10/2015)

περισσότερα »

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗΣ ΒΙΒΛΙΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ

Την Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2015, στο Συνεδριακό Κέντρο του Επιμελητηρίου Δράμας, πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του βιβλίου «ΤΡΟΪΚΑ, Ο ΔΡΟΜΟΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ», του δημοσιογράφου και συγγραφέα Μιχάλη Ιγνατίου (18/09/2015)

περισσότερα »

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΕ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ

Το Επιμελητήριο Δράμας φιλοξενεί τον Δημοσιογράφο κ. Μιχάλη Ιγνατίου για την παρουσίαση του νέου βιβλίου του, σε μια ανοικτή εκδήλωση την Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου και ώρα 19:00 στο Επιμελητήριο Δράμας, Λ. Λαμπριανίδη 40.... (14/09/2015)

περισσότερα »

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗΣ ΛΕΥΚΩΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΑ 100 ΧΡΟΝΙΑ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ

Το Επιμελητήριο Δράμας έχει την τιμή να σας προσκαλέσει το Σάββατο 18 Απριλίου 2015 και ώρα 19.00 σε εκδήλωση παρουσίασης του ιστορικού Λευκώματος με τίτλο: «ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΝΑΔΡΟΜΗ ΣΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΔΡΑΜΑΣ» - 100 Χρόνια ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ (14/04/2015)

περισσότερα »

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΡΟΕΔΡΩΝ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΩΝ ΜΕ ΤΟΝ ΓΕΝΙΚΟ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΟΥ ΥΠ.ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ

Το Επιμελητήριο Δράμας ενημερώνει τα μέλη του ότι πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα την Πέμπτη 19.3.2015 η συνάντηση των Προέδρων Επιμελητηρίων Δράμας κ. Στέφανου Γεωργιάδη, Φθιώτιδας κ. Αλέξανδρου Διαμαντάρα και του εκπροσώπου του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών κ. Γεώργιου Φλωρά, με τον Γενικό Γραμματέα του Υπ. Κοινωνικών Ασφαλίσεων κ. Γιώργο Ρωμανιά και τον εν δυνάμει νέο διοικητή του ΟΑΕΕ κ. Τάσο Πετρόπουλο. (23/03/2015)

περισσότερα »

"Η Καινοτομία στη Εκπαίδευση -Πως η τεχνολογία και οι σύγχρονες επιχειρηματικές τάσεις αλλάζουν το τοπίο"

Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 22 Μαρτίου 2015 στο Συνεδριακό κέντρο του Επιμελητηρίου Δράμας, με μεγάλη συμμετοχή και επιτυχία, η ημερίδα που οργάνωσε το Επιμελητήριο Δράμας, ο Σύλλογος Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών Ν. Δράμας και ο Σύλλογος Καθηγητών Ιδιοκτητών Φροντιστηρίων Μ.Ε. Ν. Δράμας με θέμα: «Η Καινοτομία στη Εκπαίδευση -Πως η τεχνολογία και οι σύγχρονες επιχειρηματικές τάσεις αλλάζουν το τοπίο». (23/03/2015)

περισσότερα »

Το Επιμελητήριο Δράμας ενημερώνει τα μέλη του ότι οι προδημοσιεύσεις των προγραμμάτων του νέου ΕΣΠΑ για την προγραμματική περίοδο 2014-2020 έχουν ξεκινήσει από το Υπουργείο Ανάπτυξης.

Το Επιμελητήριο Δράμας ενημερώνει τα μέλη του ότι οι προδημοσιεύσεις των προγραμμάτων του νέου ΕΣΠΑ για την προγραμματική περίοδο 2014-2020 έχουν ξεκινήσει από το Υπουργείο Ανάπτυξης. (18/12/2014)

περισσότερα »

ΟΡΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΟΥ ΝΟΜΟΥ

Το Επιμελητήριο Δράμας ενημερώνει τα μέλη του ότι με την υπ' αριθ. 154031/3329/6-11-2014 απόφαση του Περιφερειάρχη Αν. Μακεδονίας-Θράκης κ. Γεώργιου Παυλίδη... (11/11/2014)

περισσότερα »

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2014 ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΟΕΥ ΤΙΡΑΝΩΝ

Ενημερωτικό δελτίο Γραφείου ΟΕΥ Τιράνων, σχετικά με ειδήσεις οικονομικού, εμπορικού και επιχειρηματικού ενδιαφέροντος Αυγούστου 2014. (04/09/2014)

περισσότερα »

ΔΕΛΤΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΟΕΥ ΚΥΠΡΟΥ 07/2014

ΔΕΛΤΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΟΕΥ ΚΥΠΡΟΥ 07/2014 (22/08/2014)

περισσότερα »

ΠΡΟΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ «ΕΞΩΣΤΡΕΦΕΙΑ- ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΙΙ»

(16/07/2013)

περισσότερα »

Ενημερωτικό δελτίο του Αυγούστου 2014 για τις πρόσφατες οικονομικές εξελίξεις στη Βουλγαρία.

Ενημερωτικό δελτίο του Αυγούστου 2014 για τις πρόσφατες οικονομικές εξελίξεις στη Βουλγαρία. (22/08/2014)

περισσότερα »

Ενημερωτικό δελτίο.

Ενημερωτικό δελτίο που αφορά σε οικονομικές και επιχειρηματικές ειδήσεις από τη Σουηδία. (22/08/2014)

περισσότερα »

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΙΟΥΛΙΟΥ 2014 ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΟΕΥ ΤΙΡΑΝΩΝ

Eνημερωτικό δελτίο Γραφείου ΟΕΥ Τιράνων, σχετικά με ειδήσεις οικονομικού, εμπορικού και επιχειρηματικού ενδιαφέροντος Ιουλίου 2014. (11/08/2014)

περισσότερα »

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΟΕΥ ΚΥΠΡΟΥ 07/2014. (05/08/2014)

περισσότερα »

Δελτίο Τύπου

Ενημερωτικό δελτίο Ιουνίου και Ιουλίου 2014 που αφορά οικονομικές και επιχειρηματικές ειδήσεις από τη Σουηδία. (05/08/2014)

περισσότερα »

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2014.

Για τις οικονομικές εξελίξεις στη Βουλγαρία και τις διμερείς οικονομικές & εμπορικές σχέσεις. (05/08/2014)

περισσότερα »

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ενημερώνουμε τις επιχειρήσεις μέλη μας, ότι με εισήγηση του Προέδρου του ΕλληνοΡωσικού Επιμελητηρίου κ. Χρήστου Δήμα και απόφαση του ΔΣ του διμερούς Επιμελητηρίου, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Δράμας κ. Στέφανος Γεωργιάδης, ορίσθηκε ως εκπρόσωπος του για την περιοχή της Δράμας, καθώς επίσης και μέλος στην Επιτροπή Βορείου Ελλάδος. (30/07/2014)

περισσότερα »

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΙΟΥΝΙΟΥ 2014 ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΟΕΥ ΤΙΡΑΝΩΝ

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΙΟΥΝΙΟΥ 2014 ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΟΕΥ ΤΙΡΑΝΩΝ..... (10/07/2014)

περισσότερα »

Εμπορικό Δελτίο τεύχος Ιουλίου – Αυγούστου 2014

Εμπορικό Δελτίο τεύχος Ιουλίου – Αυγούστου 2014 (10/07/2014)

περισσότερα »

ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ: ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΙΟΥΛΙΟΥ 2014

ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ: ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΙΟΥΛΙΟΥ 2014..... (09/07/2014)

περισσότερα »

Συνοπτικό ενημερωτικό δελτίο μηνός Ιουνίου 2014

Συνοπτικό ενημερωτικό δελτίο μηνός Ιουνίου 2014..... (09/07/2014)

περισσότερα »

Παράταση ολοκλήρωσης προγραμμάτων

Παράταση έως 30-11-2014 για την ολοκλήρωση των ενταγμένων έργων στα προγράμματα «Μεταποίηση στις Νέες Συνθήκες» και «Νέα – Καινοτομική Επιχειρηματικότητα» (09/07/2014)

περισσότερα »

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Συμβούλιο διαχείρισης & αξιολόγησης εγγυοδοσίας ΕΔ ΓΛΚ

Σας ενημερώνουμε ότι την Πέμπτη 3 Ιουλίου 2014 στις 10.30 π.μ. θα πραγματοποιηθεί η συνεδρίαση του Συμβούλιου Διαχείρισης & Αξιολόγησης της Εγγυητικής Ευθύνης του Ελληνικού Δημοσίου στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους (Πανεπιστημίου 37 Αθήνα), στο οποίο συμμετέχει ως τακτικό μέλος εκ μέρους της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Δράμας κ. Στέφανος Γεωργιάδης (26/06/2014)

περισσότερα »

H εκδήλωση του Επιμελητηρίου Δράμας,Demo Day του επιταχυντή νεοφυών επιχειρήσεων Stage One Pre–Seed Accelerator σε συνεργασία με την ομάδα της Innovation Farm.

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 16 Ιουνίου 2014 στο Συνεδριακό Κέντρο του Επιμελητηρίου Δράμας η εκδήλωση Demo Day του επιταχυντή νεοφυών επιχειρήσεων StageOne Pre–Seed Accelerator σε συνεργασία με την ομάδα της Innovation Farm. (19/06/2014)

περισσότερα »

ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΔΑΝΕΙΩΝ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ

ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΔΑΝΕΙΩΝ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ   Το Επιμελητήριο Δράμας ενημερώνει ότι δημοσιεύθηκαν  στο Φύλλο Εφημερίδας της Κυβερνήσεως, οι αναλυτικές οδηγίες προς νοικοκυριά και επιχειρήσεις που συνέταξε η Εκτελεστική Επιτροπή της Τράπεζας της Ελλάδος με τίτλο «Πλαίσιο εποπτικών υποχρεώσεων για τη διαχείριση των ανοιγμάτων σε καθυστέρηση και των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων»...... (18/06/2014)

περισσότερα »

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ demo day@Drama stage one 16 Ιουνίου 2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ demo day@Drama stage one 16 Ιουνίου 2014 (18/06/2014)

περισσότερα »

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ (16/06/2014)

περισσότερα »

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΜΑΪΟΥ 2014 ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΟΕΥ ΤΙΡΑΝΩΝ

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΜΑΪΟΥ 2014 ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΟΕΥ ΤΙΡΑΝΩΝ..... (11/06/2014)

περισσότερα »

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Υπογραφή Υπουργικής Απόφασης για την αναστολή καταβολής δόσεων δανείων με την εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου που έχουν χορηγηθεί σε ιδιωτικές επιχειρήσεις και επαγγελματίες (19/05/2014)

περισσότερα »

Ενημερωτικό Δελτίο Μαρτίου Απριλίου 2014 - Business opportunities and bulletin April-May 2014 - GREEK ISRAELI CHAMBER OF COMMERCE AND TECHNOLOGY

Ενημερωτικό Δελτίο Μαρτίου Απριλίου 2014 - Business opportunities and bulletin April-May 2014 - GREEK ISRAELI CHAMBER OF COMMERCE AND TECHNOLOGY (13/05/2014)

περισσότερα »

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2014 ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΟΕΥ ΤΙΡΑΝΩΝ

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2014 ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΟΕΥ ΤΙΡΑΝΩΝ (13/05/2014)

περισσότερα »

ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ: ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΜΑΪΟΥ 2014

ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ: ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΜΑΪΟΥ 2014..... (13/05/2014)

περισσότερα »

«Αρκαδικό Πανόραμα - 8η Περιφερειακή 'Έκθεση»

«Αρκαδικό Πανόραμα - 8η Περιφερειακή 'Έκθεση» Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της έκθεσης «Αρκαδικό Πανόραμα – 8η Περιφερειακή ‘Έκθεση» στις 02 Μαΐου 2014 στη Τρίπολη της Αρκαδίας. (08/05/2014)

περισσότερα »

Συνοπτικό ενημερωτικό δελτίο μηνός Απριλίου 2014

Συνοπτικό ενημερωτικό δελτίο μηνός Απριλίου 2014Συνοπτικό ενημερωτικό δελτίο μηνός Απριλίου 2014 (08/05/2014)

περισσότερα »

Ενημερωτικό δελτίο Μαρτίου 2014 - Σουηδία

Ενημερωτικό δελτίο Μαρτίου 2014 (24/04/2014)

περισσότερα »

EBBEA - Ζητήσεις-Προσφορές Μάρτιος 2014

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ ΔΕΛΤΙΩΝ ΖΗΤΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΩΝ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΩΝ A’ Τρίμηνο 2014 Αφορά αλλοδαπές επιχειρήσεις, οι οποίες εκδήλωσαν ενδιαφέρον για συνεργασία, ώστε να διαθέσουν στη χώρα τους ελληνικά προϊόντα. (17/04/2014)

περισσότερα »

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΕΝΙΑΙΑΣ ΑΓΟΡΑΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ

Ο Πίνακας Επιδόσεων της Ενιαίας Αγοράς (Single Market Scoreboard), ο οποίος ανακοινώθηκε στις 28 Φεβρουαρίου 2014 από την ΕΕ, αποσκοπεί στην παρουσίαση της συνολικής εικόνας των αποτελεσμάτων Διακυβέρνησης[2] της Ενιαίας Αγοράς. Οι πληροφορίες και τα στοιχεία που περιλαμβάνει καλύπτουν: τον Κύκλο Διακυβέρνησης, τις Επιδόσεις ανά Κράτος Μέλος και τα Εργαλεία Διακυβέρνησης. (17/04/2014)

περισσότερα »

Ενημερωτικό δελτίο Απριλίου 2014 - ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΤΗ ΣΟΦΙΑ ΓΡΑΦΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ & ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ

Σας αποστέλλουμε συνημμένα ενημερωτικό δελτίο του Γραφείου μας για τις πρόσφατες οικονομικές εξελίξεις στη Βουλγαρία. Το ενημερωτικό δελτίο αποστέλλεται επίσης μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στις ελληνικές επιχειρήσεις που είναι εγκατεστημένες στη Βουλγαρία και στους επαγγελματικούς και επιμελητηριακούς φορείς στην Ελλάδα για χρήση των μελών τους. (16/04/2014)

περισσότερα »

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΚΕΕΕ ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ

Πραγματοποιήθηκε στις 4 και 5 Απριλίου 2014 στο Επιμελητήριο Ηρακλείου Κρήτης, η Γενική Συνέλευση της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας με κρίσιμα θέματα, που εκτός των διαδικαστικών, αφορούσαν το πρόσφατο ψηφισθέν πολυνομοσχέδιο και τις επιπτώσεις στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, τις οφειλές του ΟΑΕΕ, την υπερφορολόγηση και την τροπολογία που καταργεί το άρθρο του νόμου για την υποχρεωτικότητα εγγραφής στα Επιμελητήρια. (09/04/2014)

περισσότερα »

ΕΠΙΣΤΟΛΗ_ΜΗΤΡΩΟ ΕΜΠΟΡΩΝ ΝΩΠΩΝ ΟΠΩΡΟΚΗΠΕΥΤΙΚΩΝ

Το Επιμελητήριο Δράμας ενημερώνει ότι απέστειλε επιστολή προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Αθανάσιο Τσαυτάρη με θέμα που αφορά τις επιχειρήσεις εμπορίας Νωπών Οποροκηπευτικών σχετικά με την υποχρεώση εγγραφής τους στο Μητρώο Εμπόρων Νωπών Οποροκηπευτικών. (19/02/2014)

περισσότερα »

ΑΙΤΗΜΑ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΩΝ ΓΙΑ ΕΝΙΑΙΑ ΤΙΜΗ ΒΙΒΛΙΟΥ

Το Επιμελητήριο Δράμας απέστειλε επιστολή προς τον Υπουργό Ανάπτυξης κύριο Κωστή Χατζηδάκη σχετικά με τα δημοσιεύματα που αφορούν στις θέσεις και το αίτημα των βιβλιοπωλείων της περιοχή μας σχετικά με την κατάργηση της «Ενιαίας Τιμής Βιβλίου». (19/02/2014)

περισσότερα »

STAGE ONE - ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ

Το Επιμελητήριο Δράμας σε συνεργασία με το Innovation Farm και το PJ TECH Catalyst Fund σας προσκαλούν στον Stage One Business Accelerator (επιταχυντή νεοφυών ομάδων και επιχειρήσεων). Το Επιμελητήριο Δράμας προσφέρει υποτροφίες σε ομάδες καλύπτοντας το κόστος συμμετοχής. (12/02/2014)

περισσότερα »

Διοργάνωση Εξειδικευμένων Σεμιναρίων για τον Επιχειρηματικό Κόσμο

Το Επιμελητήριο Δράμας συμμετέχει στο πρόγραμμα «Ολοκληρωμένο Σχέδιο Αστικής Αναγέννησης» (ΟΣΑΑ) του Δήμου Δράμας. Ένα πρόγραμμα που σαν στόχο έχει να αναβαθμίσει την πόλη μας και να δημιουργήσει μια ολοκληρωμένη σχέση ανάπτυξης μεταξύ του Δήμου και διαφόρων φορέων της. Το πρόγραμμα χρηματοδοτείται από το ΕΤΠΑ στο πλαίσιο του ΠΕΠ Μακεδονία – Θράκη 2007 – 20013. (07/02/2014)

περισσότερα »

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ (ΕΤΕΑΝ)

Πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου 2014 στο Συνεδριακό Κέντρο του Επιμελητηρίου Δράμας η ημερίδα με θέμα της δυνατότητες χρηματοδότησης των επιχειρήσεων με την αξιοποίηση των προγραμμάτων του Εθνικού Ταμείου Επιχειρηματικότητας και Ανάπτυξης (ΕΤΕΑΝ). (05/02/2014)

περισσότερα »

ΕΚΤΑΚΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΚΕΕ ΜΕ ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΤΟ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΝΟΜΟ, ΟΦΕΙΛΕΣ ΣΤΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΒΙΩΣΙΜΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΩΝ

Το Επιμελητήριο Δράμας ενημερώνει ότι την Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2014 πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα η έκτακτη συνεδρίαση της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων με θέματα που αφορούν τον φορολογικό νόμο, τις οφειλές στα αφαλιστικά ταμεία και την βιωσιμότητα των Επιμελητηρίων. (30/01/2014)

περισσότερα »

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΗΜΕΡΙΔΑ ΜΕ ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣΗ (ΕΤΕΑΝ)

Σας προσκαλούμε την Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου 2014 και ώρα 6 μ.μ. στο Συνεδριακό Κέντρο του Επιμελητηρίου Δράμας 3ος Όροφος στην ημερίδα που οργανώνει το Επιμελητήριο Δράμας σε συνεργασία με το Εθνικό Ταμείο Επιχειρηματικότητας κ..... (30/01/2014)

περισσότερα »

Παρουσίαση του Πακέτου Εργασίας Νο 3 του προγράμματος Εδαφικής Συνεργασίας Νοτιο ανατολική Ευρώπη SEE “APP4INNO”

(15/01/2014)

περισσότερα »

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ

Ο Ενδιάμεσος Φορέας Διαχείρισης, ΔΕΣΜ-ΟΣ Α.Μ.Θ, Εταίρος του Ενδιάμεσου Φορέα του Επιχειρησιακού Προγράμματος «ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ & ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ» 2007-2013 (ΕΠΑΝ ΙΙ) Ε.Φ.Ε.Π.Α.Ε., η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - ΘΡΑΚΗΣ και το ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΔΡΑΜΑΣ ... (17/12/2013)

περισσότερα »

Καταγγελία για την σίτιση των αλλοδαπών στα κέντρα φύλαξης λαθρομεταναστών.

Το Επιμελητήριο Εβρου μαζί τα Επιμελητήρια Δράμας, Επαγελματικό Βιοτεχνικό Ροδόπης, Εμποροβιομηχανικό Ροδόπης, Ξάνθης, Κορινθίας απέστειλαν επιστολή με την οποία καταγγέλουν την τακτική για την σίτιση των αλλοδαπών στα κέντρα φύλαξης λαθρομεταναστών. (12/12/2013)

περισσότερα »

Νέα Δεδομένα για τις επιχειρήσεις παραγωγής ενέργειας

Το Επιμελητήριο Δράμας ενημερώνει τα μέλη του και κυρίως τις επιχειρήσεις παραγωγής ενέργειας ότι προέκυψαν νέα νομικά δεδομένα τα οποία αναγκάζουν την αρμόδια Γενική Διεύθυνση Ενέργειας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, να επανεξετάσει τις καταγγελίες που κατατέθηκαν ενώπιόν της σχετικά με αποφάσεις κρατών - μελών (12/12/2013)

περισσότερα »

Επιστολή στον Δήμαρχο Δράμας για την ΔΕΥΑΔ

Το Επιμελητήριο Δράμας απέστειλε επιστολή προς τον Δήμαρχο Δράμας και τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου σχετικά με τα δημοσιεύματα που αφορούν την ΔΕΥΑ Δράμας, εντάσσοντας την στις 11 υπό κατάργηση ΔΕΥΑ της χώρας. (06/12/2013)

περισσότερα »

ΨΗΦΙΣΜΑ ΚΕΕΕ σχετικά με την παραβίαση του Νομικού καθεστώτος των προϊόντων Ονομασίας Προέλευσης και Γεωγραφικής Ένδειξης

(04/12/2013)

περισσότερα »

Επιστολή προς τον Υπουργό Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας για Ειδικό Λογαριασμό Παιδικών Κατασκηνώσεων.

Το Επιμελητήριο Δράμας απέστειλε επιστολή προς τον Υπουργό Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας κύριο Ιωάννη Βρούτση σχετικά με την πληρωμή εκ μέρους των εργοδοτών ποσού είκοσι (20) ευρώ ανά εργαζόμενο, υπέρ του Ειδικού Λογαριασμού Παιδικών Κατασκηνώσεων. (29/11/2013)

περισσότερα »

ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ

Πραγματοποιήθηκε στο Κιλκίς, την Παρασκευή και το Σάββατο 22 και 23 Νοεμβρίου 2013, η Γενική συνέλευση της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος. (29/11/2013)

περισσότερα »

ΕΙΣΑΓΩΓΕΣ-ΕΞΑΓΩΓΕΣ ΝΟΜΩΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΘΡΑΚΗΣ 2011-2012

(27/11/2013)

περισσότερα »

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΓΙΑ ΚΟΜΒΟ ΣΤΡΥΜΟΝΑ

Το Επιμελητήριο Δράμας απέστειλε επιστολή – διαμαρτυρία προς τους Υπουργούς Ανάπτυξης και Μεταφορών κ.κ. Χατζηδάκη και Χρυσοχοίδη σχετικά με απαράδεκτη καθυστέρηση των εργασιών του ανισόπεδου κόμβου Στρυμόνα. (27/11/2013)

περισσότερα »

Συνάντηση Προέδρου Επιμελητηρίου με Έλληνα Πρέσβη στο Κουβέιτ

Το Επιμελητήριο Δράμας ενημερώνει τα μέλη του ότι ο Πρόεδρος κ. Στέφανος Γεωργιάδης συμμετείχε στην σύσκεψη που συγκάλεσε η κυρία Μαγδαληνή Καρακόλη, Αναπληρωτής Γενικής Γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων & Αναπτυξιακής Συνεργασίας του Υπουργείο Εξωτερικών, με τον Έλληνα Πρέσβη στο Κουβέιτ κ. Θεοδώρου Θεόδωρο. (27/11/2013)

περισσότερα »

Καταπέλτης η Επιτροπή Ανταγωνισμού για την ΑΕΠΙ μετά τις πιέσεις Αυγενάκη - ζητά στοιχεία για την δράση της ΑΕΠΙ

Καταπέλτης κατά της ΑΕΠΙ Α.Ε. είναι σε έγγραφό της προς το Υπουργείο Ανάπτυξης, μετά τη σχετική ερώτηση του βουλευτή Ηρακλείου της Ν.Δ. κ. Λευτέρη Αυγενάκη, η Επιτροπή Ανταγωνισμού, η οποία όπως αναφέρει έχει ασχοληθεί στο παρελθόν με τις εμπορικές συμπεριφορές της Ελληνικής Εταιρείας Προστασίας της Πνευματικής Ιδιοκτησίας Α.Ε., και η οποία τονίζει ότι «καταχράστηκε τη δεσπόζουσα θέση της στην αγορά». (21/11/2013)

περισσότερα »

ΑΠΟΤΥΧΙΑ ΤΗΣ ΡΥΘΜΙΣΗΣ ΟΑΕΕ

Εκ των υστέρων παραδέχονται την ούτως ή άλλως αναμενόμενη αποτυχία της ρύθμισης του ΟΑΕΕ, ενώ συνεχίζουν να στέλνουν κατασχετήρια σε επαγγελματίες (18/11/2013)

περισσότερα »

ΟΙ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ

Οι κινητοποιήσεις των αγροτών σχετικά με τον φόρο στα ακίνητα και τα αγροτεμάχια, για το κόστος παραγωγής καθώς και για την καταβολή των οφειλομένων αποζημιώσεων από τον ΟΠΕΚΕΠΕ, μας βρίσκουν συμπαραστάτες. (14/11/2013)

περισσότερα »

ΣΥΣΚΕΨΗ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΩΝ ΑΜΘ ΜΕ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΓΙΑ ΟΦΕΙΛΕΣ ΟΑΕΕ

Το Επιμελητήριο Δράμας ενημερώνει τα μέλη του ότι την Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2013 και ώρα 12.00 στο ΕΒΕ Αθηνών προσκλήθηκαν από τα Επιμελητήρια της Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης οι Βουλευτές Δράμας, Έβρου, Καβάλας, Ξάνθης και Ροδόπης σε σύσκεψη (06/11/2013)

περισσότερα »

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Επιμελητήριο Δράμας συγχαίρει όλους τους Φορείς και Συλλόγους της ΠΕ Δράμας που συμμετείχαν στην δυναμική διαμαρτυρία της 30ης Οκτωβρίου 2013 (01/11/2013)

περισσότερα »

ΕΡΕΥΝΑ ΚΑΙ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ

(03/09/2013)

περισσότερα »

ΣΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΦΑΣΗ ΜΠΑΙΝΕΙ Ο ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΠΙΛΟΤΙΚΩΝ ΔΡΑΣΕΩΝ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ APP4INNO ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΓΕΝΟΥΣ ΤΟΜΕΑ

(03/09/2013)

περισσότερα »

ΕΙΣΟΔΟΣ ΜΕΛΟΥΣ

symvoulos

Online Σύμβουλος του Επιχειρηματία

Online υπηρεσία ενημέρωσης επιχειρήσεων

περισσότερα
toyrismos

Τουρισμός στη Δράμα

Ολοκληρωμένος Τουριστικός Οδηγός

περισσότερα
dm

Ηλεκτρονική αγορά Προϊόντων

www.directmarket.gr

περισσότερα
catalogue

Επιχειρηματικός Οδηγός

Προβολή Επιχειρήσεων της Δράμας

περισσότερα

ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΕΣ & ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΙ ΦΟΡΕΙΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ

 
ΤΟ ΕΡΓΟ ΕΝΤΑΣΣΕΤΑΙ ΣΤΟ ΕΣΠΑ - Ε.Π. ΨΗΦΙΑΚΗ ΣΥΓΚΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΣΥΓΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ (ΕΤΠΑ) ΚΑΙ ΑΠΟ ΕΘΝΙΚΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣ