ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ   /   ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΡΘΡΩΝ


ΕΠΕΙΓΟΥΣΕΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙΣ
31/03/2021
ΠΗΓΗ: ΦΟΡΕΑΣ

πατήστε για μεγέθυνση

ΠΡΟΣ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΑΡΑΒΟ-ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ

 

 

 

Θέματα:  1.  Webinar Doing Business in the United Arab Emirates – COVID 19 Challenges and Opportunities – 31.03.2021

 

   2.  Έρευνα αντιπροσωπείας Ευρωπαϊκής Ένωσης στην Ιορδανία

 

               

 

Αγαπητά μέλη,

 

 

 

Σας διαβιβάζουμε ΕΠΕΙΓΟΥΣΕΣ ενημερώσεις ως ακολούθως:

 

 

 

  1. ΗEnterprise Greece σε συνεργασία με την Πρεσβεία της Ελλάδος στο Αμπού Ντάμπι και το Γραφείο Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων της Πρεσβείας στο Ντουμπάι, διοργανώνει το δέκατο Webinar  «Doing Business in the United Arab Emirates– COVID 19 Challenges and Opportunities», που εστιάζει στη στρατηγική αγορά των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.Η διαδικτυακή εκδήλωση αυτή θα πραγματοποιηθεί στις 31 Μαρτίου 2021, ώρα Ελλάδος 15:00-16:30, ώρα HAE 16:00-17:30.

 

 Για δωρεάν εγγραφή παρακαλώ κατευθυνθείτε   εδώ.

 

Ομιλητές και agenda εκδήλωσης μπορείτε να βρείτε εδώ. 

 

        Με την ευκαιρία αυτή σας γνωρίζουμε ότι τον Οκτώβριο 2021 πρόκειται να λάβει χώρα στα Η.Α.Ε., η Παγκόσμια Έκθεση EXPODUBAI 2020, η οποία θα διαρκέσει για 6 μήνες, με σημαντικές προοπτικές εξωστρέφειας για τις ελληνικές επιχειρήσεις.

 

Το εν λόγω webinar θα είναι, μεταξύ άλλων, εξαιρετική αφορμή να ενημερωθείτε για την παγκόσμιας εμβέλειας αυτή διοργάνωση, της οποίας εθνική εκπροσώπηση έχει αναλάβει η Enterprise Greece.

 

(Πηγή:  Enterprise Greece + Ελληνική Πρεσβεία Η.Α.Ε.)

 

 

 

  1. Η αντιπροσωπεία της Ε.Ε. στην Ιορδανία, προσπαθεί να καταγράψει τον αντίκτυπο, τα εμπόδια και τις ευκαιρίες για τις ευρωπαϊκές εταιρείες που είναι εγκατεστημένες ή έχουν εμπορικές σχέσεις με την Ιορδανία και αναλόγως των αποτελεσμάτων αυτών,  θα διαμορφωθεί η ατζέντα του επερχόμενου επιχειρηματικού φόρουμ Ε.Ε.-Ιορδανίας, ο διάλογος με την κυβέρνηση σχετικά με τον τρόπο βελτίωσης του επιχειρηματικού περιβάλλοντος και την υποστήριξη και χρηματοδότηση από την Ε.Ε. για την ανάπτυξη του ιδιωτικού τομέα.

 

Η γνώση των συγκεκριμένων εμποδίων που αντιμετωπίζουν οι εταιρείες της Ε.Ε. θα βοηθήσει, επίσης, την Ε.Ε. και τις πρεσβείες της να προσαρμόσουν τα ευρωπαϊκά επενδυτικά και εμπορικά προγράμματα ώστε να ανταποκρίνονται στις ανάγκες τους. Εξάλλου, αυτή η χαρτογράφηση θα ενισχύσει τις συζητήσεις/διαπραγματεύσεις στο πλαίσιο της επισκόπησης της εμπορικής πολιτικής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η οποία περιλαμβάνει τη δυνατότητα βιώσιμων επενδυτικών πρωτοβουλιών με τις χώρες της MENA (Middle East/North Africa).

 

Για το λόγο αυτό, παρακαλούμε τις επιχειρήσεις-μέλη μας όπως συμπληρώσουν την ακόλουθη έρευνα www.surveymonkey.com/r/EUinvestmentJordan.  Θα χρειαστούν  λιγότερο από 5 λεπτά και οι απαντήσεις θα είναι εμπιστευτικές, σύμφωνα με τους νόμους της Ε.Ε. περί προστασίας προσωπικών  δεδομένων.  Μπορούν να συμμετέχουν εταιρείες με ενδιαφερόμενα μέρη, κεφάλαιο, εγγραφή, έδρα ή εμπορικές σχέσεις σε χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η Ε.Ε. θα μπορέσει να υποστηρίξει καλύτερα την επιχείρηση που εκπροσωπείτε.  Περισσότερες πληροφορίες στον ιστότοπο της αντιπροσωπείας της Ε.Ε. εδώ: https://bit.ly/3q8tRqd

 

(Πηγή:  Αντιπροσωπεία Ευρωπαϊκής Ένωσης στην Ιορδανία).

 

 

 

Παραμένουμε στη διάθεσή σας για περαιτέρω πληροφορίες/διευκρινίσεις.

 

 

 

Με εκτίμηση,

 

 

 

 

 

Rashad Mabger

 

Γενικός Γραμματέας

 

image002
                 Λεωφ. Κηφισίας 180-182, παράδρ.Ολυμπιονικών/154 51 Νέο Ψυχικό/Αθήνα (4ος όροφος)

 

                 Τηλ.: + 30 210-6711 210/ 6773 428 / 6726 882 (εσωτ. 109)/ Fax: + 30 210-6746577

                 www.arabhellenicchamber.gr/κεντρικό e-mail: mailto:chamber@arabgreekchamber.gr

Αποστολή με email Εκτυπώσιμη μορφή

 

ΕΙΣΟΔΟΣ ΜΕΛΟΥΣ

symvoulos

Online Σύμβουλος του Επιχειρηματία

Online υπηρεσία ενημέρωσης επιχειρήσεων

περισσότερα
toyrismos

Τουρισμός στη Δράμα

Ολοκληρωμένος Τουριστικός Οδηγός

περισσότερα
dm

Ηλεκτρονική αγορά Προϊόντων

www.directmarket.gr

περισσότερα
catalogue

Επιχειρηματικός Οδηγός

Προβολή Επιχειρήσεων της Δράμας

περισσότερα

ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΕΣ & ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΙ ΦΟΡΕΙΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ

 
ΤΟ ΕΡΓΟ ΕΝΤΑΣΣΕΤΑΙ ΣΤΟ ΕΣΠΑ - Ε.Π. ΨΗΦΙΑΚΗ ΣΥΓΚΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΣΥΓΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ (ΕΤΠΑ) ΚΑΙ ΑΠΟ ΕΘΝΙΚΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣ