ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ   /   ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΡΘΡΩΝ


Εγγραφείτε στον Οδηγό Ελλήνων Εξαγωγέων EBEA - Νέα ηλεκτρονική υπηρεσία του ΕΒΕΑf
26/09/2022
ΠΗΓΗ: ΦΟΡΕΑΣ

πατήστε για μεγέθυνση

 

ΟΔΗΓΟΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΞΑΓΩΓΕΩΝ ΕΒΕΑ

https://exporters.acci.gr

 
Αγαπητά μέλη,
 
Είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ενημερώσουμε για την έναρξη λειτουργίας της νέας ηλεκτρονικής πλατφόρμας του Ειδικού Μητρώου Εξαγωγέων (ΕΜΕ) και να εγκαινιάσουμε τον νέο ηλεκτρονικό Οδηγό Ελλήνων Εξαγωγέων του ΕΒΕΑ (https://exporters.acci.gr), ο οποίος θα φιλοξενεί πλέον όλες τις εξαγωγικές (ή δυνητικά εξαγωγικές) επιχειρήσεις που έχουν εγγραφεί στο Ειδικό Μητρώο Εξαγωγέων (ΕΜΕ) του ΕΒΕΑ.
 
Η αρχική εγγραφή στο Μητρώο Εξαγωγέων, η ανανέωση εγγραφής και η αίτηση για απόκτηση Πιστοποιητικού Εξαγωγέα από τις ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις - μέλη του ΕΜΕ, θα γίνεται πλέον μόνον μέσω της ακόλουθης Ηλεκτρονικής Αίτησης. Σημειώνεται ότι η διαδικασία νέας εγγραφής και ανανέωσης της εξαγωγικής άδειας για τις ήδη εγγεγραμμένες επιχειρήσεις στο ΕΜΕ, θα είναι πλέον ετήσια και όχι τριετής. 
 
Η εγγραφή (ή ανανέωση εγγραφής) σας, εξασφαλίζει τη συμμετοχή της επιχείρησής σας στον ανανεωμένο Οδηγό Ελλήνων Εξαγωγέων του ΕΒΕΑ (https://exporters.acci.gr) με κόστος που ανέρχεται σε μόλις 10,00€ ετησίως.
 
Το κόστος λήψης Πιστοποιητικού Εξαγωγέα ανέρχεται σε 5,00€ (το ελληνόγλωσσο) και 10,00€ (το ξενόγλωσσο) μέσω της σχετικής Ηλεκτρονικής Αίτησης.
 
Επισημαίνεται ότι για τις επιχειρήσεις που επιθυμούν να προβούν σε μία από τις ανωτέρω διαδικασίες μέσω της Ηλεκτρονικής Αίτησης θα απαιτηθεί η ταμειακή ενημερότητα για το τρέχον έτος, της συνδρομής του Επιμελητηρίου στο οποίο ανήκουν.
 
 
Τα μέλη του Ειδικού Μητρώου Εξαγωγέων (ΕΜΕ) του ΕΒΕΑ, μπορούν πλέον να απολαμβάνουν τις σύγχρονες δυνατότητες προβολής και προώθησης των προϊόντων τους, οι οποίες προσφέρονται μέσω του νέου ηλεκτρονικού Οδηγού των Ελλήνων Εξαγωγέων. Επιπλέον, είναι σε θέση να διαμορφώνουν και να επεξεργάζονται οι ίδιοι το προφίλ της επιχείρησής τους, προσθέτοντας τα νέα τους, τις ανακοινώσεις τους, φωτογραφίες, λογότυπα και πολλά επιπλέον στοιχεία επικοινωνίας τους, στο mini-website που θα διαθέτουν στη νέα πλατφόρμα. Επίσης η καταχώρησή της επιχείρησής τους στον Οδηγό Ελλήνων Εξαγωγέων του ΕΒΕΑ,  θα διευκολύνει πολύ περισσότερη την αναζήτηση και εύρεση συνεργασιών με επιχειρήσεις στο εξωτερικό. Η είσοδος των μελών στην περιοχή διαχείρισης, γίνεται μέσω των κωδικών ΓΕΜΗ της επιχείρησης.
 
Τα μέλη του ΕΜΕ, θα είναι επίσης σε θέση να διαφημίσουν και να προβάλλουν περαιτέρω την επιχείρησή τους, μέσω ηλεκτρονικών διαφημιστικών καταχωρήσεων (banners) στο site του Οδηγού Ελλήνων Εξαγωγέων του ΕΒΕΑ, με μικρό κόστος, μετά από σχετική συνεννόηση με το αρμόδιο Τμήμα των ΕΜΕ.
 
Τέλος, η νέα αυτή υπηρεσία του ΕΒΕΑ, συμπληρώνεται από ένα χρήσιμο πληροφοριακό site: (https://exports.acci.gr) με σημαντικές οδηγίες και συμβουλές προς τις ελληνικές εξαγωγικές επιχειρήσεις, τις απαραίτητες διαδικασίες και προϋποθέσεις για την πραγματοποίηση εξαγωγών, πολλά στατιστικά στοιχεία, σημαντικές έρευνες και μελέτες και πλήθος ενημερωτικού υλικού που θα ανανεώνεται συστηματικά, ώστε το site να παραμένει διαρκώς επίκαιρο και χρηστικό.
 
Καλούμε λοιπόν όλες τις εξαγωγικές επιχειρήσεις (αλλά και όσες επιχειρήσεις σκοπεύουν να προχωρήσουν μελλοντικά σε εξαγωγική δραστηριότητα) να εγγραφούν και να συμμετάσχουν ενεργά στη διαμόρφωση και προώθηση του εταιρικού προφίλ τους, μέσω του νέου Οδηγού Ελλήνων Εξαγωγέων του ΕΒΕΑ.
 
Επισκεφθείτε σήμερα κιόλας τη νέα ηλεκτρονική υπηρεσία του ΕΒΕΑ για τους εξαγωγείς: https://exporters.acci.gr και πραγματοποιήστε την εγγραφή, ανανέωση ή έκδοση πιστοποιητικού Εξαγωγέα (ελληνικού ή ξενόγλωσσου), μέσω της νέας ηλεκτρονικής υπηρεσίας του Επιμελητηρίου μας.
 
Επισκεφθείτε την υπηρεσία online
 
 Πληροφορίες:

Προϊσταμένη EME: Σταυράκογλου Ηλιάνα

Τηλ: 2103645000, 2103382147, 149, 158
e-mail: eme@acci.gr

Αποστολή με email Εκτυπώσιμη μορφή

 

ΕΙΣΟΔΟΣ ΜΕΛΟΥΣ

symvoulos

Online Σύμβουλος του Επιχειρηματία

Online υπηρεσία ενημέρωσης επιχειρήσεων

περισσότερα
toyrismos

Τουρισμός στη Δράμα

Ολοκληρωμένος Τουριστικός Οδηγός

περισσότερα
dm

Ηλεκτρονική αγορά Προϊόντων

www.directmarket.gr

περισσότερα
catalogue

Επιχειρηματικός Οδηγός

Προβολή Επιχειρήσεων της Δράμας

περισσότερα

ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΕΣ & ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΙ ΦΟΡΕΙΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ

 
ΤΟ ΕΡΓΟ ΕΝΤΑΣΣΕΤΑΙ ΣΤΟ ΕΣΠΑ - Ε.Π. ΨΗΦΙΑΚΗ ΣΥΓΚΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΣΥΓΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ (ΕΤΠΑ) ΚΑΙ ΑΠΟ ΕΘΝΙΚΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣ