ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ   /   ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Επισυναπτόμενα Αρχεία (κάντε κλικ στους μπλε συνδέσμους)
ΔΤ AEBR Γενική Συνέλευση SLOVAKIA

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - Συμμετοχή Προέδρου Επιμελητηρίου στην ΓΣ του AEBR Kosice Slovakia
14/11/2023
ΠΗΓΗ: ΦΟΡΕΑΣ

πατήστε για μεγέθυνση

Δράμα 14 Νοεμβρίου 2023

 

 

 

 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

                                                                                                                        

 

 

 

Γενική Συνέλευση της Ένωσης Ευρωπαϊκών Συνοριακών Περιοχών ( 8 -11 Νοεμβρίου 2023 στο Kosice της Σλοβακίας ) - Συμμετοχή στις εργασίας της ΓΣ του Προέδρου του Επιμελητηρίου Δράμας & Αντιπροέδρου AEBR κ. Στέφανου Γεωργιάδη

 

 

 

Το Επιμελητήριο Δράμας συμμετείχε στις εργασίες της Γενικής Συνέλευσης της Ένωσης Ευρωπαϊκών Συνοριακών Περιοχών από 8-11 Νοεμβρίου 2023 στο Kosiceτης Σλοβακίας, στην συνοριακή περιοχή με την Ουκρανία.

 

 

 

Με την ιδιότητα του Αντιπροέδρου της  Ένωσης Ευρωπαϊκών Συνοριακών Περιοχών (AEBR) , ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Δράμας κ. Στέφανος Γεωργιάδης συζήτησε μια σειρά από θέματα που αφορούν τις διασυνοριακές συνεργασίες καθώς και τα χρηματοδοτικά εργαλεία που μπορούν να τις υποστηρίξουν. Συγκεκριμένα συζητήθηκαν οι δυνατότητες για συνεργασίες που προσφέρει το Interregαλλά και ο προβληματισμός για την εξέλιξη του μετά το 2027.

 

 

 

Στην συνεδρίαση η συζήτηση κατέδειξε τον μεγάλο προβληματισμό για τις συνθήκες που υπάρχουν στα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ, με κυρίαρχο τον πόλεμο στην Ουκρανία. Η Ουκρανία αποτελεί το «καυτό θέμα» στην Ευρώπη εξαιτίας των οικονομικών και ανθρωπιστικών επιπτώσεων, αλλά επίσης και ότι ο πόλεμος προκάλεσε την αναστολή μια σειρά από συνοριακές δράσεις των χωρών της ΕΕ με την Ρωσία.

 

 

 

Ειδικότερα ο προβληματισμός εκφράσθηκε από την εκπρόσωπο της DGREGIO για τον ευρωσκεπτικισμό που αναπτύσσετε στα σύνορα, εξαιτίας των συνθηκών που έχουν δημιουργηθεί. Επιπρόσθετα έγινε παρουσίαση της κατάστασης που επικρατεί στην Μέση Ανατολή, όπου οι παριστάμενοι εξέφρασαν τον έντονο προβληματισμό τους και αναφέρθηκαν στην ανάγκη να σταματήσουν οι εχθροπραξίες λόγω της ανθρωπιστικής κρίσης, ενώ καταδίκασαν έντονα τις τρομοκρατικές ενέργειες που προηγήθηκαν.

 

  

 

Στην Γενική Συνέλευση συζητήθηκε το θέμα «Διασυνοριακές αγορές εργασίας» με συμμετέχοντες τόσο επαγγελματίες όσο και ιδρύματα & οργανισμούς της περιοχής.

 

 

 

Την Παρασκευή 10/11 πραγματοποιήθηκε επίσης  το διεθνές συνέδριο «Ένταξη της Ουκρανίας στην ΕΕ» με αντικείμενο  την ανασυγκρότηση της Ουκρανίας, την συνεργασία, & την προενταξιακή διαδικασία.  Στις 11/11 πραγματοποιήθηκε επίσκεψη ομάδας του AEBRστην Ουκρανία  στα σύνορα με την Σλοβακία, όπου και πραγματοποιήθηκε συνάντηση εργασίας με τις Ουκρανικές τοπικές και περιφερειακές αρχές.

 

 

 

Τέλος ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Δράμας κ. Στέφανος Γεωργιάδης & Αντιπρόεδρος του AEBR, με την ιδιαίτερη εξωστρέφεια που τον διακρίνει, πρότεινε στην εκτελεστική επιτροπή, να γίνει μέλος της Ένωσης Ευρωπαϊκών Συνοριακών Περιοχών (AEBR), το Επιμελητήριο Ρεθύμνου, διότι η Κρήτη αποτελεί θαλάσσιο  σύνορο της ΕΕ με την Αφρική και δίνει δυνατότητες συνεργασίας στην νοτιοανατολική πτέρυγα. Από το Επιμελητήριο Ρεθύμνου προσκεκλημένοι ως παρατηρητές των εργασιών ήταν ο Πρόεδρος κ Γεώργιος Γιακουμάκης και το μέλος του ΔΣ κ. Νίκος Ρεϊζάκης που είναι και αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Δικτύου Νησιωτικών Επιμελητηρίων (INSULER).

 

 

 

 

 

Επιμελητήριο Δράμας

 

Αποστολή με email Εκτυπώσιμη μορφή

 

ΕΙΣΟΔΟΣ ΜΕΛΟΥΣ

symvoulos

Online Σύμβουλος του Επιχειρηματία

Online υπηρεσία ενημέρωσης επιχειρήσεων

περισσότερα
toyrismos

Τουρισμός στη Δράμα

Ολοκληρωμένος Τουριστικός Οδηγός

περισσότερα
dm

Ηλεκτρονική αγορά Προϊόντων

www.directmarket.gr

περισσότερα
catalogue

Επιχειρηματικός Οδηγός

Προβολή Επιχειρήσεων της Δράμας

περισσότερα

ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΕΣ & ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΙ ΦΟΡΕΙΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ

 
ΤΟ ΕΡΓΟ ΕΝΤΑΣΣΕΤΑΙ ΣΤΟ ΕΣΠΑ - Ε.Π. ΨΗΦΙΑΚΗ ΣΥΓΚΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΣΥΓΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ (ΕΤΠΑ) ΚΑΙ ΑΠΟ ΕΘΝΙΚΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣ