ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ   /   ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Επισυναπτόμενα Αρχεία (κάντε κλικ στους μπλε συνδέσμους)
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ συμμετοχή του Επιμελητηρίου Δράμας στο 1ο συνέδριο του ΠΑΣΕΒΙΠΕ
Πρόγραμμα Συνεδρίου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - Συμμετοχή του Επιμελητηρίου Δράμας στο 1 ο Πανελλήνιο Συνέδριο Επιχειρήσεων Βιομηχανικών Πάρκων με θέματα την ανταγωνιστικότητα, την πράσινη και ψηφιακή μετάβαση, το χωροταξικό, αλλά και τις αναγκαίες αλλαγές του θεσμικού πλαισίου
24/04/2024
ΠΗΓΗ: ΦΟΡΕΑΣ

πατήστε για μεγέθυνση
πατήστε για μεγέθυνση
πατήστε για μεγέθυνση

 

                              

 

                  

  ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

 

Δράμα 24 Απριλίου 2024

 

 

 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Συμμετοχή του Επιμελητηρίου Δράμας στο 1ο Πανελλήνιο Συνέδριο Επιχειρήσεων Βιομηχανικών Πάρκων με θέματα την ανταγωνιστικότητα, την πράσινη και ψηφιακή μετάβαση, το χωροταξικό,αλλά και τις αναγκαίες αλλαγές του θεσμικού πλαισίου

 

Με επίκαιρα θέματα και συμμετοχή μεγάλου αριθμού βιομηχανιών εγκατεστημένων στις ΕΤΒΑ-ΒΙΠΕ και ΒΙΠΑ καθώς & Επιμελητηρίων από ολόκληρη την Ελλάδα, πραγματοποιήθηκε  στις 19 και 20 Απριλίου στην Αθήνα, το Πρώτο Πανελλήνιο Συνέδριο Επιχειρήσεων Βιομηχανικών Περιοχών.  Στο συνέδριο επίσημος ομιλητής ήταν ο Υπουργός Ανάπτυξης κ. Κώστα Σκρέκας, ο οποίος αναφέρθηκε στην ομιλία του στους στόχους της Κυβέρνησης για τη βιομηχανία  επισημαίνοντας την συμβολή των Βιομηχανικών Πάρκων, στην ανάπτυξη.

 

Το συνέδριο αφορούσε τόσο στα υφιστάμενα, όσο και στα υπό δημιουργία νέα Επιχειρηματικά Πάρκα, με στόχο να αναδείξει τον αναπτυξιακό τους ρόλο και πρακτικά θέματαπου αφορούν την ανταγωνιστικότητα, την πράσινη και ψηφιακή μετάβαση, το χωροταξικό,αλλά και το θεσμικό πλαίσιο. Διοργανωτές του συνεδρίου είναι ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Βιομηχανικών Περιοχών –  ΠΑΣΕΒΙΠΕ και τα μέλη του, που είναι είτε Φορείς Διαχείρισης είτε τοπικοί σύνδεσμοι και εκπρόσωποι επιχειρήσεων των παρακάτω ΒΙ.ΠΕ: Αλεξανδρούπολης, Άμφισσας, Α’ ΒΙ.ΠΕ. Βόλου,  Β΄ ΒΙ.ΠΕ. Βόλου, Δράμας, Ηρακλείου, Θεσσαλονίκης, Ιωαννίνων, Καλαμάτας, Καρδίτσας, Κομοτηνής, Λαμίας, Λάρισας, Πρέβεζας, Σερρών, Σχιστού και Τρίπολης.

 

Εκ μέρους του Επιμελητηρίου Δράμας συμμετείχαν ο Πρόεδρος κ. Στέφανος Γεωργιάδης και ο Β΄ Αντιπρόεδρος κ. Ευστράτιος Σταυρόπουλος εκπροσωπώντας τον σύνδεσμο εγκατεστημένων επιχειρήσεων της ΒΙΠΕ Δράμας. Στην ομιλία του ο Πρόεδρος του Επιμελητήριου αναφέρθηκε στο θεσμικό πλαίσιο, με έμφαση στις αναγκαίες αλλαγές στο νόμο 4982/22, ο οποίος από την ημέρα της εφαρμογής του έχει προκαλέσει σοβαρά προβλήματα στις επιχειρήσεις που είναι εγκατεστημένες στις ΒΙΠΕ. Όπως τόνισε η άσκηση εποπτείας από την πολιτεία στον τρόπο που η διαχειρίστρια εταιρεία ανέλαβε τις ΒΙΠΕ από την ΕΤΒΑ- ΠΕΙΡΑΙΩΣ, στην οποία συμμετέχει και το Ελληνικό Δημόσιο, είναι απαραίτητη.  Η θέση αυτή εκφράσθηκε σχεδόν και από το σύνολο των ομιλητών. Έγινε σαφές ότι η προσφυγή των εγκατεστημένων επιχειρήσεων στο ΣτΕ κατά διατάξεων του νόμου 4982/2022 ήταν επιβεβλημένη λόγω των προβλημάτων που δημιουργήθηκαν από την εφαρμογή του.

 

Ο Πρόεδρος τόνισε την ανάγκη αλλαγής των προβληματικών διατάξεων σε συνεργασία & διάλογο με το Υπουργείο Ανάπτυξης, πριν την έκδοση απόφασης του ΣτΕ, ώστε να αμβλυνθούν τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν. Ταυτόχρονα ανέδειξε την τεράστια συμβολή των επιχειρήσεων της Δράμας, στην διαμόρφωση και λειτουργία της ΒΙΠΕ Δράμας, τονίζοντας ότι ουσιαστικά αυτές έχουν πληρώσει τα απαραίτητα έργα. Τέλος επιβεβαίωσε ακόμη μια φορά την στήριξη των επιχειρήσεων από τα κατά τόπους Επιμελητήρια και την Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδος.

 

Ο Β’ Αντιπρόεδρος κ. Ευστράτιος  Σταυρόπουλος κάνοντας μια ιστορική αναδρομή και αναφερόμενος στα προβλήματα υποδομών στην ΒΙΠΕ Δράμας, αναφέρθηκε στην χρέωση των επιχειρήσεων με υπερβολικά κόστη κοινοχρήστων από την εταιρεία διαχείρισης. Αναφέρθηκε επίσης ότι το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα που είχαν οι επιχειρήσεις να εγκατασταθούν στις ΒΙΠΕ, έχει απωλεσθεί, εξαιτίας των πρακτικών του φορέα διαχείρισης και ότι αυτό πρέπει να αλλάξει με την τροποποίηση του νόμου 4982/2022.

 

 

 

Επιμελητήριο Δράμας

 

 

Αποστολή με email Εκτυπώσιμη μορφή

 

ΕΙΣΟΔΟΣ ΜΕΛΟΥΣ

symvoulos

Online Σύμβουλος του Επιχειρηματία

Online υπηρεσία ενημέρωσης επιχειρήσεων

περισσότερα
toyrismos

Τουρισμός στη Δράμα

Ολοκληρωμένος Τουριστικός Οδηγός

περισσότερα
dm

Ηλεκτρονική αγορά Προϊόντων

www.directmarket.gr

περισσότερα
catalogue

Επιχειρηματικός Οδηγός

Προβολή Επιχειρήσεων της Δράμας

περισσότερα

ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΕΣ & ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΙ ΦΟΡΕΙΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ

 
ΤΟ ΕΡΓΟ ΕΝΤΑΣΣΕΤΑΙ ΣΤΟ ΕΣΠΑ - Ε.Π. ΨΗΦΙΑΚΗ ΣΥΓΚΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΣΥΓΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ (ΕΤΠΑ) ΚΑΙ ΑΠΟ ΕΘΝΙΚΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣ