ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ   /   ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΡΘΡΩΝ


Κατάργηση του 4 και 12% της επιδότησης του κόστους μισθοδοσίας
14/04/2016
ΠΗΓΗ: ΦΟΡΕΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Οι Υπουργοί ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ, ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ − ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ με Κοινή Υπουργική απόφαση (ΦΕΚ 997/11 Απριλίου 2016) καταργούν όλες τις προγενέστερες αποφάσεις (ΚΥΑ) που αφορούσαν την επιδότηση του κόστους μισθοδοσίας των μεταποιητικών & ξενοδοχειακών επιχειρήσεων που ήταν εγκατεστημένες στους Νομούς Δράμας, Καβάλας (4%) και Ξάνθης, Ροδόπης, Έβρου (12%).

 

Παρά τις αντιδράσεις μας και τις ενέργειες μας τόσο σε επίπεδο Περιφέρειας όσο και στα συναρμόδια Υπουργεία, η κυβέρνηση προχώρησε στην κατάργηση των κινήτρων που στήριζαν τις θέσεις εργασίας στην περιοχή.

 

Σε μια περίοδο όπου η ανεργία έχει εκτοξευθεί, τα λουκέτα πληθαίνουν από τις παράλογες πολιτικές της υπεφορολόγησης και της αφαίμαξης των επιχειρήσεων ποικιλοτρόπως, έρχεται να δοθεί ακόμη ένα χτύπημα στην εργασία & την επιχειρηματικότητα.

 

Σε μια Περιφέρεια και έναν Νομό όπως αυτός της Δράμας, όπου η ανεργία δυστυχώς τους κατατάσσει στις πρώτες θέσεις πανελλαδικά και το ΑΕΠ στις τελευταίες θέσεις, η κυβέρνηση μη αναλογιζόμενη τις άμεσες επιπτώσεις, προχωρά στην κατάργηση του μέτρου στήριξης.

 

Παρά το αίτημα μας με συνεχείς επιστολές, να μην προχωρήσει το Υπουργείο, διότι η αιτιολογία του για την κατάργηση έχει αντικρουστεί με επιχειρήματα από τα Επιμελητήρια και σύντομα θα υπάρξει και σχετική νομική γνωμοδότηση, αυτό επέλεξε το αντίθετο.

Επιπλέον το αίτημα για συνάντηση των Επιμελητηρίων και βουλευτών με τον αρμόδιο Υπουργό κ. Σταθάκη, ώστε να υπάρξει συζήτηση για το θέμα ώστε να μην καταργηθεί το μέτρο, δεν πραγματοποιήθηκε ποτέ.

 

Επιπρόσθετα οι επιχειρήσεις έχουν να λαμβάνουν, ακόμη από το 2010, οφειλές του ΟΑΕΔ που αφορούν στο 4 και 12%, για το οποίο τα συναρμόδια Υπουργεία δεν έχουν πράξει τίποτε, παρά την έκκληση μας να πληρωθούν  αυτές οι οφειλές έστω και με συμψηφισμό τρεχουσών υποχρεώσεων των επιχειρήσεων.

 

Το Επιμελητήριο Δράμας μαζί με τα Επιμελητήρια της ΑΜ-Θ προχώρησε ήδη σε ενέργειες νομικής τεκμηρίωσης διατήρησης και πλέον επαναφοράς του μέτρου και θα συνεχίσει στα πλαίσια του ρόλου του να το διεκδικεί με κάθε νόμιμο μέσο.

 

Στέφανος Γεωργιάδης

Πρόεδρος Επιμελητηρίου Δράμας

 

 

Αποστολή με email Εκτυπώσιμη μορφή

 

ΕΙΣΟΔΟΣ ΜΕΛΟΥΣ

symvoulos

Online Σύμβουλος του Επιχειρηματία

Online υπηρεσία ενημέρωσης επιχειρήσεων

περισσότερα
toyrismos

Τουρισμός στη Δράμα

Ολοκληρωμένος Τουριστικός Οδηγός

περισσότερα
dm

Ηλεκτρονική αγορά Προϊόντων

www.directmarket.gr

περισσότερα
catalogue

Επιχειρηματικός Οδηγός

Προβολή Επιχειρήσεων της Δράμας

περισσότερα

ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΕΣ & ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΙ ΦΟΡΕΙΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ

 
ΤΟ ΕΡΓΟ ΕΝΤΑΣΣΕΤΑΙ ΣΤΟ ΕΣΠΑ - Ε.Π. ΨΗΦΙΑΚΗ ΣΥΓΚΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΣΥΓΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ (ΕΤΠΑ) ΚΑΙ ΑΠΟ ΕΘΝΙΚΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣ